Takaisin pääsivulle

Esittely

Olen 39-vuotias turkulainen kansanedustaja ja entinen eduskunnan puhemies. Jaan Varissuolla sijaitsevan kotini aviomieheni Sampan kanssa. Muutin Turkuun Nivalasta syksyllä 2001, kun aloitin opiskeluni Turun yliopistossa pääaineenani englannin kääntäminen ja tulkkaus. Koulutukseltani olen humanististen tieteiden kandidaatti.

Liityin Perussuomalaisiin vuonna 2007. Sain huhtikuun 2011 eduskuntavaaleissa Varsinais-Suomen vaalipiirissä 4 873 ääntä ja minut valittiin ensimmäiselle kaudelle eduskuntaan. Olin ehdolla myös eduskuntavaaleissa 2015, jolloin sain 5 583 ääntä. Vuoden 2015 eduskuntavaalien jälkeen toimin eduskunnan puhemiehenä helmikuun alkupuolelle 2018 saakka, jolloin eduskuntaryhmien välisten voimasuhteiden muutosten myötä puhemiehen tehtävä siirtyi kokoomukselle. Jatkan kansanedustajana Sinisessa eduskuntaryhmässä, jonka jäsen olen ollut kesäkuusta 2015 saakka.

Tarkempia tietoja tehtävistäni eduskunnassa löytyy eduskunnan sivustolta.

Vapaa-ajallani nautin liikkumisesta: pidän pilateksesta ja melonnasta, treenaan kuntosalilla ja ulkoilen. Vesijuoksu on ihanaa ja sulkapallo hauskaa. Käyn mielelläni raveissa. Olen jo lukioikäisestä saakka pelannut konsolipelejä, enkä ole kyllästynyt siihen vieläkään, vaan istahdan mieluusti pleikkarin ääreen aina kun on sopiva hetki. Teatterissa ja elokuvissa käynti ja hyvä romaani ovat aina elämyksiä.

Jos sinulla on kysyttävää tai kommentoitavaa, ota yhteyttä! Puhelinnumeroni on 050 512 0789 ja sähköpostiosoitteeni maria.lohela@eduskunta.fi.