Takaisin pääsivulle

02 huhtikuu
2015

Maahanmuuton kustannukset

Suomen maahanmuuttopolitiikka on nojannut epämääräiseen auttamisvelvoitteeseen ja työvoimapulaan, jonka konkretisoitumisesta ei ole tälläkään hetkellä jälkeäkään työttömyyden ollessa jo 10,5 %. Turussa, jossa on merkittävä maahanmuuttajavähemmistö, työttömyysaste on peräti 16,7 %. Maahanmuuttajien työttömyysaste on jopa kolminkertainen kantaväestöön verrattuna.

Tietynlaisesta maahanmuutosta aiheutuu yhteiskunnalle kustannuksia korkean työttömyyden ja erityistarpeiden vuoksi. Maahanmuuttajille tarjotaan monimuotoisia sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita sekä laaja kirjo erilaisia kotoutumiseen liittyviä järjestelyjä sekä kielikoulutusta. Kustannuksia aiheuttavat mekanismit ovat monimutkaisia.

Ylen uutisten mukaan vuonna 2013 Göteborgissa leimahtaneet maahanmuuttajajengikiistat ovat vaihtuneet jatkuvaksi koston kierteeksi. Rikollisuus ja väkivalta ovat nyt arkipäivää. Tämä on maahanmuutosta aiheutunut sosiaalinen hinta. Haastateltujen henkilöiden ratkaisut ovat tuttuja: lisää kotouttamista, sosiaalityötä ja ennaltaehkäisyä. Toisin sanoen, lisää veronmaksajien rahaa.

Jotta voidaan tehdä harkittuja poliittisia päätöksiä on hyvin tärkeää ymmärtää niiden taloudelliset vaikutukset. Maahanmuuton kustannuksista ei ole kyetty eikä haluttu tehdä selvitystä. Suomen Perusta -ajatuspaja tarttui tehtävään. Selvityksen mukaan työikäisten maahanmuuttajien nettokustannukset vuodessa ovat 700 miljoonaa euroa. Erot maahanmuuttajaryhmien välillä ovat merkittäviä. Tällä hetkellä Suomeen suuntautuva maahanmuutto heikentää kestävyysvajetta, ei korjaa sitä.

Perussuomalaiset on ainoa suomalainen puolue, joka on jo vuosien ajan nostanut esille maahanmuuttopolitiikan heikkouksia ja epäkohtia. Perussuomalaiset on myös ainoa puolue, jolla on maahanmuuttopoliittinen ohjelma. Ohjelman kantava ajatus on, että maahanmuuton ei pidä olla Suomelle haitallista.

Muilla puolueilla ei ole myöskään rohkeutta linjata omia käsityksiään maahanmuutosta, koska silloin ne joutuisivat vastaamaan näistä linjoista äänestäjilleen. Niinpä ne pitäytyvät vanhassa retoriikassaan, jossa kaikenlaista maahanmuuttoa perustellaan suvaitsevaisuudella, työvoimapulalla ja monikulttuurisuuden väistämättömyydellä.

Perussuomalaiset on ainoa vaihtoehto Ruotsin tien välttämiseksi.

4 kommenttia artikkeliin “Maahanmuuton kustannukset”

 1. Mihinkä tämä maailma on oikeen menossa kirjoitti:

  Ymmärräthän nyt, että puhut siitä kuinka paljon maksaa pelastaa ihmishenkiä?…

 2. Jep, mutta... kirjoitti:

  Kyllä, erot maahanmuuttajaryhmien välillä ovat merkittäviä, koska on olemassa sekä työperäistä- että humanitaarista maahanmuuttoa.

  Tietysti ”humanitaarinen maahanmuutto” edellyttää, että maahanmuuttaja kärsii kotimaassaan sorrosta… – ja jos ottaa sota-alueelta joukon ihmisiä, niin aika lailla moni heistä on monellakin tapaa sekaisin. Ja jos on sekaisin JA samaan aikaan jonkun uskonnon hihhuli tulee kertomaan, niin…

  1. Jep, mutta... kirjoitti:

   siis tulee kertomaan jotain pjaskaa, mitä uskonnon normaalisti sisältävät. Ja tietysti, jos uskonnon ”perustaja” ei ollut viherhippihihhuli, joka käskee myymään omaisuuden ja jakamaan rahat köyhille – vaan sotapäällikkö, jonka vaimo oli 10-vuotias…

   Niin toinen käskee rakastamaan lähimmäistä (lähimmäisiä on kaikki), toinen vähän niinku sotapäälikköyden kautta…

 3. KolmosP kirjoitti:

  Nyt sitä sitten ollaan Ruotsin tiellä…

  Perussuomalaisilla ei valitettavasti ollut asiaan mitään vaikutusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *