Takaisin pääsivulle

14 maaliskuu
2015

Kauniita sanoja kollegoistani

Vuoden 2011 jytkyvaalien jälkeen Suomi taipui poliittisesti uuteen asentoon, kun Perussuomalaisten eduskuntaryhmä paisui kuudesta kansanedustajasta 39 edustajaan. Ketä ovat nämä uudet kasvot? Mistä he tulevat? Mitä he haluavat?

Niin moni vanhojen puolueiden hegemonian horjumista säikähtänyt valitsi helpon tien, ja povasi uuden eduskuntaryhmämme tuhoutumista alta aikayksikön. Lehtien palstat vilisivät ties mitä analyyseja ryhmän sisäisistä jakolinjoista, kokemattomuudesta ja mielipiteiden kirjosta. Tästä ei voi seurata mitään hyvä, eihän!?

Mutta kyllä siitä seurasi. Olemme sanailleet keskenämme kovastikin ja olleet lujasti eri mieltä, mutta me olemme kestäneet. Olemme kunnioittaneet toisiamme ihmisinä ja kansanedustajina. Olemme laulaneet, nauraneet ja eläneet mukana toistemme onnen hetkissä.

Kiitän kaikkia eduskuntaryhmämme jäseniä neljästä vuodesta. Halusin kirjoittaa teistä jokaisesta muutaman kauniin, jonkin huumoripitoisenkin sanan. Toivotan toiselle kaudelle pyrkiville mitä parhainta onnea vaalikamppailussa ja eduskuntatyöstä luopuville ilon hetkiä jokaiseen päivään.

Eerola, Juho
Juho on seurallinen ja helposti lähestyttävä, monessa mukana. Juholta tulee hauskoja oivalluksia keskustelua keventämään. Porukan magein lauluääni ja rokkikukon maneerit.

Elomaa, Ritva
Kikeltä riittää iloinen hymy ja useimmiten myös halauskin joka ainoalle tapaamalleen ihmiselle. Toisen kohtaamisen lahja on arvokas ominaisuus elämässä. Veti edustajille ja henkilökunnalle koko kauden Kiken kuntopiiriä.

Hakkarainen, Teuvo
Teuvo on kansan mies ja puhuu sitä mitä muut ajattelevat. Ihailen sitä, että Teuvo uskaltaa olla oma itsensä – tykättiin siitä tai ei. Armoton sahuri ja sahanjännittäjä.

Halla-aho, Jussi
Tieauran osa ei ole helppo, mutta Jussi on kestänyt, kestänyt ja kestänyt poliittisten vastustajien ja joskus omienkin ryöpytyksen selkä suorana ja johdonmukaisena. Se on hatunnoston arvoinen suoritus.

Heikkilä, Lauri
Laurin historia Perussuomalaisissa on pitkä ja hän on seisonut toriteltoilla jo silloin kun niillä ei juuri kukaan piipahtanut. Hiljainen ja tasainen mies ei pidä melua itsestään. Varmaa työtä vuodesta toiseen.

Hirvisaari, James
Musikaalinen ja taiteellinen tyyppi. Iloinen ja hymyilevä oman tiensä kulkija. Sekin on omanlaisensa taiteenlaji ja vaatii kestävyyttä.

Hongisto, Reijo
Sympaattinen, hyväntuulinen ja konstailematon pohjalainen. Ei mikään hienostelija, vaan metsän ja luonnon ystävä ja niistä myös paljon tietävä. Innokas metsämies ja aseharrastajien puolia pitävä.

Immonen, Olli
Ryhmän kuopus Olli on tyylikäs ja selkeäsanainen. Linja ei ole horjunut. Ollin lukuharrastuksen ja kirjakokoelman laajuus ja monipuolisuus ovat hämmästyttävät.

Jalonen, Ari
Ari on todellinen positiivisen ja myönteisen elämänasenteen esikuva. Arille kuuluu iso kiitos yhteishengen nostatuksesta ja toisten kannustamisesta. Tulipalojen sammuttaja oli kauden aikana melkein kaikissa kiepauksissa mukana.

Joutsenlahti, Anssi
Varapuhemiehellä on puhumisen ja tarinoinnin lahja. Juttujaan hän sävyttää sopivilla vitseillä. Anssia hiljennytään aina kuuntelemaan.

Jurva, Johanna
En usko, että olen koskaan tavannut sydämellisempää ja lämpimämpää ihmistä kuin Johanna. Johannalle kenenkään yksittäinenkään huoli ei ole liian pieni.

Juvonen, Arja
Jos kaikki ne, jotka puhuvat vanhusten asioiden puolesta myös tarttuisivat toimeen samalla tarmolla kuin Arja, vanhustenhoidon epäkohdat olisi korjattu jo aikaa sitten.

Jääskeläinen, Pietari
Huomaavainen ja ystävällinen Pietari ei ole koskaan tullut vastaan pahantuulisena. Eurokriisin erikoismies ja pitkän linjan talouspoliittinen osaaja.

Kettunen, Pentti
Todellinen wanhan kansan ja periaatteen mies. Pentti luovii tyynenä nykyajan hapatusten lomassa. Ja mikä poliittinen vainu! Toi suomen kieleen uuden käyttösanan: ipatti (iPad)

Kivelä, Kimmo
Mikä lauluääni, mikä sanankäytön mestari, mikä esiintymistaito! Sananmuunnosten erikoismies.

Kokko, Osmo
Huumorimies, yrittäjien asialla. Osmolla on yrittämisestä todellista kokemusta, näkemystä ja tietoa.

Lindström Jari
Jari on aina valmis kuuntelemaan muita ja kokoamaan mielipiteet yhteen. Jari kasvoi ja kehittyi uskomattoman hienolla tavalla tehtävässään eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

Louhelainen, Anne
Anne valittiin eduskunnan ilopilleriksi, eikä titteli olisi voinut osua paremmin kohdalleen. Anne on aina valmis ojentamaan toisille auttavan kätensä.

Mattila, Pirkko
Todellinen työmyyrä. Maaseudun tarmokkaalle naiselle nimitys lienee sopiva ja osuva. Pirkko selvittää, suunnittelee ja yksinkertaisesti käy töihin jättäen turhat höpinät sikseen.

Mäkipää, Lea
Lea tulkitsee ihmisten arjen huolia, murheita ja vaikeuksia paremmin kuin kukaan tuntemani. Hänen myötätuntonsa on kuin käsin kosketeltavaa.

Mäntylä, Hanna
Hanna heittäytyy rohkeasti uusiin tilanteisiin. Hanna on vankkumaton lasten oikeuksien puolestapuhuja, jollaisia yhteiskunnassamme tarvitaan.

Mölsä, Martti
Yrittäjien asiat ja ympäristökysymyksiä tunteva Martti tiesi mistä puhui. Martti on erittäin mukava, hauska mies. Kerran sain olla mukana huutokauppareissulla ja pääsin jopa makutuomariksi.

Niikko, Mika
Todellinen herra Duracell. Ideoita, vauhtia ja energiaa kuin keskikokoisessa kaupungissa!

Niinistö, Jussi
Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja nautti eduskuntaryhmämme kunnioitusta ja arvostusta. Rauhallinen Jussi on erikoisalansa monipuolinen asiantuntija. Kaiken asiaosaamisen keskeltä löytyy pirteä pilke silmäkulmasta.

Oinonen, Pentti
Suora, jämäkkä ja luja mielipiteissään. Jos oltiin tiukastikin eri mieltä, käteltiin jälkikäteen, hymyiltiin päälle ja keskityttiin niihin asioihin joista oltiin samaa mieltä. Niitähän oli suurin osa.

Packalén, Tom
Aina iloinen pilke silmässä. Tom sukkuloi taitavasti tilanteesta toiseen kotimaassa ja ulkomailla ja on edustanut Perussuomalaisia ahkerasti verkostoja rakentaen.

Raatikainen, Mika
Suorasanainen ja pelkäämätön poliisimies, joka heittää hurttia huumoria. Sujahti kesken kauden tulleena mukaan porukkaan noin vain!

Ruohonen-Lerner, Pirkko
Tarkka ja huolellinen. Pirkolla on aivan ihastuttava hymy ja heleä nauru.

Saarakkala, Vesa-Matti
Vesa-Matti on minulle tuttu jo vuosien takaa. Älykäs ja oppimiskykyinen strategi. Perehtyy asioihin, tietää mistä puhuu. Vesa-Matti on todellinen politiikan lahjakkuus.

Soini, Timo
Seurasin Timon tietä ulkoasiainvaliokunnassa vaalikauden alusta saakka. Hän otti uuden roolinsa nöyrästi vastaan. Hän hoiti valiokunnan puheenjohtajan tehtäväänsä pieteetillä valiokunnan jäsenten kannalta tasapuolisesti ja reilusti. Moni vaatii häneltä paljon, mutta niin hän vaatii itsekin.

Soukola, Ismo
Jämäkkä, mutta kollegoilleen reilu ja ystävällinen poliisimies, jolla myös musiikin lahja.

Tolppanen, Maria
Topakka ja napakka, ei mikään tyhjäntoimittaja. Sitkeä täysistuntosissi.

Tossavainen, Reijo
Idearikas ja kantaaottava, mielipiteet ei kesken lopu. Ällistyttävän aktiivinen ja esimerkillinen some-mestari. Lokoisia päiviä Kanariansaarten palmujen alle!

Turunen Kaj
Vikkelä ja vauhdikas, sukkuloi politiikassa kuin kotonaan tilanteessa kuin tilanteessa. Värikkäiden kauluspaitojen ja asusteiden ennakkoluuloton yhdistelijä.

Tuupainen, Kauko
Kaukon tietomäärä on ällistyttävä. Hän muistaa luvut, plussat ja prosentit.

Virtanen, Pertti
Psykologi hitsasi joukkueen kasaan tarvittaessa. Lämmin sydän näkyy siinä, että “Veltto” on koko ajan kantanut omaishoitajana vastuuta rakkaasta äidistään.

Vähämäki, Ville
Välkky matikkanero ja lukutoukka. Ville toi ryhmälle ideoita ja tietoa Thinking outside the box -tyyliin. Villen olen tuntenut vuosikausia. Kiitos keskusteluista ja mandoliinin soitosta.

Väätäinen, Juha
Kuvia kumartelematon ja mitään pelkäämätön gentlemanni. Urheilijana Juha tottui piiskaamaan itseään, eduskuntaryhmässä hän kannusti aina muita tiukkasanaisesti mutta ystävällisesti. Juha on mennyt rouvansa kanssa naimisiin samana päivänä kuin minä mieheni kanssa. Heidän liittonsa on kestänyt vuosikymmeniä, meidän vasta vajaan kuukauden. Juha puhuu aina rouvastaan koskettavasti suurella rakkaudella ja kunnioituksella. Tässä hän näyttää meille muille mitä parhainta esimerkkiä.

2 kommenttia artikkeliin “Kauniita sanoja kollegoistani”

  1. Mika Niikko kirjoitti:

    Maria olet iloinen, osaava ja aina asiallisesti suhtautuva hyvin käyttäytyvä kollega. Ilo tehdä työtä kanssasi ja nähdä kuinka kannat huolta ja huomiota kaikista ☺️

  2. Ulla kirjoitti:

    Fiksuja nuoria asiansa osaavia vaikuttajia Suomi tarvitsee. Olet yksi heistä. Kiitos sinulle siitä, ettet koskaan tartu vastustajan heikkouksiin, vaan pysyt omissa vahvuuksissasi. Luonnehdit kollegoitasi mukavan lämpimästi. Onnea vaalityöhön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *