Takaisin pääsivulle

12 maaliskuu
2015

Vihreät ja laittomasti maassa oleskelevien terveyspalvelut

Kaksi vihreää poliitikkoa poliitikkoa kirjoitti Turun Sanomissa 11.3.2015, että laittomasti maassa oleskelevien terveydenhuoltoa pitäisi parantaa kaikissa kaupungeissa. Aiheen ajankohtaan varmasti vaikutti se, että hallituksen esitystä samasta asiasta ei ehditty käsitellä tällä hallituskaudella. Vihreät ovat ajaneet vimmalla veronmaksajien kustantamia laajoja terveyspalveluja myös laittomasti Suomessa oleskeleville.

Poliisin tehtävä on poistaa laittomasti maassa oleskelevat henkilöt. Laittomasti maahan tuleminen ja täällä oleskelu on rikos. Rikollisille ulkomaalaisille ei pidä järjestää maksuttomia terveyspalveluita, varsinkaan kun maksullisiakaan palveluita ei tahdo riittää rehellisille suomalaisille.

Jos laittomasti maassa oleskelevat tarvitsevat terveyspalveluita, he voivat ilmoittautua viranomaisille ja heidän terveytensä voidaan hoitaa kuten kenen tahansa muunkin laillisesti maassa oleskelevan henkilön. Tämän jälkeen heidät voidaan tarvittaessa poistaa maasta. Ei rikollisille tarvita mitään erityispalveluita.

Syön kukkahattuni, jos joku pystyy näyttämään sellaisen ihmisoikeuden, että suomalaiset maksuttomat terveyspalvelut kuuluvat kaikille, jotka niitä tulevat pyytämään. Suomalainen terveydenhuolto ei tälläkään hetkellä syrji ketään. Palvelut ovat myös laittomasti maassa oleskelevien käytössä heidän omalla kustannuksellaan. Ihmisoikeudet eivät tarkoita oikeutta suomalaisten rahoihin. Kiireiset tapaukset hoidetaan aina.

Hallituksen antamassa esityksessä lakimuutoksen kustannusvaikutuksia pidettiin varsin alhaisina. Nyt kun asia on noussut julkisuuteen on kerrottu, että jopa yhden XDR-tuberkuloosipotilaan hoito voi maksaa yhtä paljon kuin koko esityksen kustannusten arvioitiin olevan vuositasolla. Jos lakiesitys olisi mennyt läpi, yksin Pietarissa olisi vajaan neljän tunnin junamatkan päässä 5 miljoonaa ihmistä, joilla olisi mahdollisuus tulla Suomeen hoidattamaan sairauksiaan.

2 kommenttia artikkeliin “Vihreät ja laittomasti maassa oleskelevien terveyspalvelut”

 1. lammervo Marjo kirjoitti:

  Maria, kiitos kirjoituksestasi. Olen todella seurannut Turun keskustassa oleskelevia ulkomaalaisia ( kerjäläisiä ) monenmoista ikää näyttää olevan.
  Nuorempia olen myös nähnyt ja kuullut. Eräs nuori mies ikä arvioni 25v oli todella tiukkana kadulla istuvalle naiselle ( ikä arvioni 50-60 v.)

  Ei ilmaista terveydenhoitoa!
  Itse saan hädin tuskin maksettua tulevan hammaslääkäri maksun toukokuulla 2015.
  Aika näyttää selvitänkö laskun. Ainakin 2 reikää, rtg-kuvat vielä näkemättä.

  Hoitovirheistä ei yksikään erikoislääkäri ole puhunut halaistua sanaa. Ei edes kysymyksiä. Maria jospa näkisit reiteni (miehistä ihokarvaa, vatsanpeitteet ja napaan asti, käsivarret, kasvot). Kaikkinaiset muut asiat jotka ovat seurausta virhehoidoista.

 2. mika Nordlund kirjoitti:

  Maria puhuu asiaa. Kyllä varmaan täytyy 80
  taas piirtää :-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *