Takaisin pääsivulle

11 helmikuu
2015

Suomen etu ensin

Kokoomuksen ja sdp:n johtama hallitus on epäonnistunut keskeisissä tavoitteissaan: ei ole näkynyt sdp:n lupaamaa 100 000 uutta työpaikkaa, tasaveroja on nostettu ja uusia veroja keksitty. Tänäkin vuonna uutta velkaa otetaan reilut 5 miljardia euroa. Vasemmiston mielestä pitäisi ottaa vieläkin enemmän velkaa, vaikka eräs luottoluokittaja jo pudotti Suomen luokitusta.

Työllisyyden saamine nousuun on myös eläkeläisten, työttömien ja sairaiden etu. Kaiken työn on oltava kannattavaa. Se, että terveet ja työkykyiset ihmiset saadaan töihin, on ainoa keino hoitaa Suomen vähävaraisten asiaa, maksaa parempaa perusturvaa, parempaa eläkettä tai saada parempia palveluita.

Myös julkista sektoria on karsittava. Vuonna 2000 kunnilla oli 399 lakisääteistä tehtävää, mutta vuonna 2012 niitä oli jo 535. Ongelmat eivät ole opettajissa, sairaanhoitajissa tai poliiseissa, vaan siinä että uusia määräyksiä käsittelemään tarvitaan uusia henkilöitä.

Politiikan on ajettava Suomen etua. Perussuomalaiset eivät halua jakaa rahaa ympäri maailman kehitysapuna, tukea tehottomia tuulivoimayhtiöitä tai tehdä yksipuolisia ympäristösopimuksia, jotka kuristavat teollisuutemme hengiltä. Perussuomalaisten linja on kauttaaltaan suomalaisten puolella oleminen.

Iltalehden hiljattain julkaiseman tutkimuksen mukaan suomalaiset leikkaisivat mieluiten maksuista EU:lle, kehitysavusta ja taiteen ja kulttuurin tukemisesta. Tässä kansan tahtoa vastaa parhaiten Perussuomalaisten ohjelma. Jos hallituksessa istuneet puolueet eivät ole ajaneet Suomen etua tällä vaalikaudella, miksi ne tekisivät sitä seuraavallakaan?

Kirjoitus on julkaistu Kulmakunta-lehdessä 11.2.2015.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *