Takaisin pääsivulle

30 tammikuu
2015

Ei ilmaisia terveyspalveluita laittomille maahanmuuttajille

Hallitus on peruspalveluministeri Susanna Huovisen (sd.) viitoittamana tuonut eduskuntaan lakiesityksen, jonka mukaan kaikille laittomasti Suomessa oleville tulisi tarjota täysin maksuttomat terveyspalvelut. Esitystä käsiteltiin täysistunnossa keskiviikkona 28. tammikuuta. Maksuttoman palvelutarjonnan laajentaminen lisää kannustimia laittomaan maahantuloon ja laittoman maassa oleskelun jatkamiseen.

Valtion velkaantumisen taittamisessa epäonnistunut hallitus lisäisi ministeri Huovisen johdolla kuntien tehtäviä ja kuluja entisestään.

Ongelmia ei korjata muuttamalla Suomi koko maailman sosiaalitoimistoksi.

Suomen sosiaali- ja terveyspalvelut eivät ole itsestäänselvyyksiä, vaan ne on rakennettu ja ne rahoitetaan kovalla työnteolla. Suomalaiset maksavat sairausvakuutusmaksuja ja veroja palvelujen saamiseksi.

Selvityksessä vedotaan ihmisoikeussopimuksiin ja perustuslakiin. Suomen terveyspalvelut ovat nykyäänkin omalla kustannuksella kaikkien käytettävissä ilman minkäänlaista syrjintää. Muiden oikeus käyttää terveyspalveluita ei muutu suomalaisten velvollisuudeksi niiden maksamiseen.

Poliisin tehtäviin kuuluu etsiä ja poistaa maassa laittomasti oleskelevat, mutta toiset viranomaiset järjestävät salassapitovelvollisuuden suojiin laittomasti maassa oleskeleville maksuttomia terveys- ja sosiaalipalveluita.

Eihän tässä ole mitään järkeä.

Kiireellistä hoitoa annetaan jo tällä hetkellä jokaiselle sitä tarvitsevalle ja näin asian kuuluukin olla. Ketään ei saa jättää heitteille. Palvelutaso voidaan pitää entisellään ja varattoman kiireellisestä hoidosta aiheutuneet terveyskulut voidaan maksaa toimeentulotuesta. Toimeentulotuen saaminen edellyttäisi ilmoittautumista viranomaisille, jolloin henkilön maassa olon edellytykset tulisivat käsiteltyä maahanmuuttoviranomaisten puolesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *