Takaisin pääsivulle

11 marraskuu
2014

Kotilähiöni

Tilastokeskuksen Suomi postinumeroalueittain -palvelu sisältää alueellista tilastotietoa. Uusimman julkaisun mukaan kotilähiöni postinumeroalueella 20610 suurimman tuloluokan muodostavat ihmiset, jotka ansaitsevat vuodessa alle 8506 euroa. Vain peruskoulun käyneitä on 37 % ja ammattikoulun tai lukion suorittaneita 40 % täysi-ikäisistä.

Varissuon työttömyysaste oli heinäkuussa 34 %. Maahanmuuttajien osuus työttömistä oli 56 %.

Muutin Varissuolle syksyllä 2001. Hyvät bussiyhteydet ja Varissuon toimiva kirjasto olivat opiskelijalle tärkeitä. Itäkeskuksen liikkeistä sai kävelyetäisyydeltä koulutarvikkeita, ruokaa ja muita palveluja. Kuntopolulle pääsi liikkumaan.

Nyt liikkeiden tarjonta on vähentynyt. Kirjastoa on supistettu. Bussit kulkevat edelleen hyvin ja niiden rinnalle suunnitellaan jopa ratikkaa.

Yhteiskunta taistelee asuinalueiden eriytymistä vastaan. Maahanmuuttajien osuus lähiöissä kasvaa ja kantasuomalaisten vähenee. Yritykset kaikkoavat alueilta, joissa ei riitä asiakkaita. Edullisiin lähiöihin kasautuu sosiaalisia ongelmia. Lähiöt itsessään eivät ole ongelma, vaan järkevän tekemisen ja osallisuuden puute. Ratikkakin on tarpeen, jos sillä päästään kuljettamaan ihmisiä töihin.

Painopiste on siirrettävä julkiselta sektorilta yksityisen sektorin työpaikkojen luomiseen. Vahvempi perusturva ja työ on voitava yhdistää nykyistä paremmin. Uuden työntekijän palkkaamista on helpotettava. Työnteon on oltava kannattavaa. Maahanmuuttajien omaa vastuuta integroitumisessa ei voi kyllin korostaa. Hyvinvointiyhteiskunnan pelastamiseksi yhä useamman ihmisen pitää osallistua sen rakentamiseen.

2 kommenttia artikkeliin “Kotilähiöni”

  1. Paavo Manninen kirjoitti:

    Varissuon kuntoilupalveluista: Kuntopolulle pääsee edelleen liikkumaan. Ajatuksissa ollut uimahalli on rakentamatta, ja varmaan jääkin. Lausteen uimahalli on ollut hyvä uima- ja virkistyspaikka, lähellä Varissuota. Ennen kävin siellä kaksi jopa kolme kertaa viikossa, nyt Impivaarassa kerran parissa viikossa, jos sinnepäin on asiaa. Lääkäri kehotti vaimoani aloittamaan vesijuoksun selän takia. Ollapa nyt Lausteen halli käytössä…

  2. Maria Lohela kirjoitti:

    Minä olen käynyt paljon Kaarinan uimahallissa. Vesijuoksusta pidän kovasti. Suosittelen! Erityisen hyödyllinen se on ollut nyt syksyllä kuntouttaessani jalkaani leikkauksen jälkeen. Varissuolla pidän eniten kuntopolusta. Harmittelen ainoastaan sitä, että opasteita ja kuntoiluvälineitä käydään sotkemassa tai tuhoamassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *