Takaisin pääsivulle

08 syyskuu
2014

Konsultin 200 000 euron selvitys ei tuonut yhtään uutta yritystä

Heinäkuun lopussa Turussa oli 15 982 työtöntä. Se on 17,8 prosenttia työvoimasta. Samaan aikaan Turun kaupunki painii talousvaikeuksissa, joita pahentavat laskevat verotulot ja valtionosuudet. Ratkaisuja haetaan muun muassa henkilöstöä ja kouluverkkoa supistamalla.

Hyvinvointi syntyy työstä. Erityisen tärkeä on yksityinen sektori, jonka kehittämiseen ja kasvuun valtion ja kuntien tulisi panostaa yksissä tuumin. Panostus ei aina tarkoita rahallista tukea, vaan esimerkiksi byrokratian karsimista ja sujuvan toimintaympäristön luomista.

Kesällä iloittiin, kun Suomen valtiosta ja saksalaisesta telakasta löytyi uusi omistaja Turun telakalle. Perinteisen teollisuuden osuus tuotannosta on vähentynyt, mutta uutta ja vanhaa ei pidä nähdä toisiaan poissulkevina, vaan toisiaan tukevina. Telakkaan kytkeytyy osaamista suunnittelusta laivanrakennukseen, ja tästä ketjusta on syytä pitää kiinni.

Turun monipuolinen ammatillisen koulutuksen ja korkeakouluopintojen tarjonta ja opiskelijamäärä luovat pohjaa uusille ideoille ja kokeiluille, jos vain järjestelmämme ja asenneilmapiirimme ei kuristaisi kaikkea yritteliäisyyttä.

Turun seudun kehittämiskeskus tilasi pari vuotta sitten lähes 200 000 euroa maksavan selvityksen, jonka tavoitteena oli saada Turkuun uusia yrityksiä. Yhtäkään ei loppuraportin mukaan tullut. Konsulteille maksamisen sijaan voisimme kuunnella enemmän yrittäjien ideoita. Oppia olisi voinut ottaa Kaarinasta, joka on jo toistamiseen valittu Suomen yrittäjäystävällisimmäksi kaupungiksi.

Yrittäjän päivää vietettiin 5.9. Tämä Turkulaisessa 3.9. julkaistu kolumnini oli ajankohtainen silloin ja on ajankohtainen edelleen. Pienyrittäjiin on panostettava.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *