Takaisin pääsivulle

01 heinäkuu
2014

Ehdolla eduskuntavaaleissa 2015

Olen Maria Lohela, 36-vuotias perussuomalaisten kansanedustaja ja eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Turusta. Toimin ulkoasiainvaliokunnassa, valtiovarainvaliokunnassa ja Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana Parlamenttienvälisessä liitossa. Olen ehdolla vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Varsinais-Suomen vaalipiirissä.

Perussuomalaiset on kasvanut merkittäväksi voimaksi suomalaisessa politiikassa. Puoluekoneistoa, ohjelmia ja toimintamalleja on rakennettu ja hiottu tyhjästä, jotta vastaamme siihen huutoon, jota yhdeltä Suomen suurimmalta puolueelta odotetaan.

Seuraavissa vaaleissa Perussuomalaisilla ei voi olla mitään muuta tavoitetta kuin päästä hallitukseen. Linja ja arvot ovat kohdillaan. Niiden vieminen päätöksentekoon edellyttää neuvotteluja, kompromisseja, luovimista, luovuutta ja verkostoja. Seuraavissa hallitusneuvotteluissa meillä on mahdollisuus edistää asiaamme enemmän kuin sadan vuoden oppositiossa istumisella. Hallitukseen pyrkiminen ja sinne pääseminen vaatii kokemusta ja osaamista koko puolueelta.

Olen ollut mukana kehittämässä Perussuomalaisia puolueaktiivina nuorisojärjestön varapuheenjohtajana, puoluehallituksen ja paikallisyhdistyksen jäsenenä, ensimmäisenä perussuomalaisena kaupunginvaltuutettuna Turussa sekä kansanedustajana. Työ, jolla vakiinnutimme Perussuomalaiset osaksi suomalaista puoluekenttää on menneisyydessä. Hallituspuolueeksi pääseminen on tulevaisuutta. Siihen tarvitaan edelläkävijöitä.

Politiikan on oltava laadukasta ja korkeatasoista, sillä mitään muuta Suomi ei ansaitse, kun Suomen ja suomalaisten asioista päätetään.

Kansanedustajakokemukseni, saamani palautteen ja ihmisten kanssa käymieni keskustelujen perusteella aion ajaa seuraavia asioita:

• Suomen elintasoa näennäisesti ylläpidetään järkyttävällä velkaantumisella, joka päätyy lastemme maksettavaksi. Talous ja kokonaisveroaste on saatettava kestävälle ja terveelle pohjalle. Suomessa on käytävä vakava keskustelu siitä, mitkä tehtävät kuuluvat yhteiskunnan rahoitettavaksi ja mitkä eivät.

• Työnteon ja yrittämisen edellytyksiä on parannettava. Työnteon on oltava aina kannattavaa. Arvonlisäverottoman myynnin alarajaa tulee nostaa. Palkan sivukuluja täytyy painaa alas erityisesti uuden työntekijän kohdalla ja konkurssilainsäädännöllä pitää mahdollistaa epäonnistuminen.

• Suomen on toteutettava vain sellaista maahanmuuttopolitiikkaa, joka on Suomen kannalta hyödyllistä. Suomi ei voi toimia koko maailman sosiaalitoimistona.

• Omaa elämää koskeviin kysymyksiin vaikuttaminen on myös vanhuksen oikeus. Palveluasumisen on oltava saavutettavissa oleva vaihtoehto sitä haluavalle ja tarvitsevalle. Vastuu lähimmäisistä kuuluu meille jokaiselle. Perheenjäsenten tukeminen on velvollisuus, sillä kaikkea ei voi ulkoistaa yhteiskunnalle.

• Omaishoitajien asemaa on parannettava. Omaishoidon on oltava taloudellisesti mahdollista ja omaishoitajien jaksamista on tuettava konkreettisella avulla. Omaishoidon tuki tulee siirtää Kelan maksettavaksi.

• Sähköisten palvelujen kehittämistä ja lisäämistä täytyy vauhdittaa. Suomi on tippunut täysin teknologisesta kehityksestä. Esimerkiksi Virossa lähes kaikki palvelut voidaan hoitaa yhdellä tunnistautumisella yhdestä paikasta.

Lue lisää tekemästäni työstä kansanedustajana osoitteesta www.marialohela.fi.
Puhelinnumeroni on 050 512 0789 ja sähköpostiosoitteeni maria@marialohela.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *