Takaisin pääsivulle

01 toukokuu
2014

Sanoja vappuna

Vappu on tunnettu kauan työväen juhlana. Nykyinen hallitus valitettavasti vaikuttaa välillä tekevän hartiavoimin töitä, että juhlivaa työväkeä olisi aina vain entistä vähemmän. Johtavien ministereiden aika on mennyt Brysselissä rampatessa, muiden maiden omia ongelmia korjatessa.

Samanaikaisesti Suomea vaivaa krooninen työttömyys ja pula työpaikoista. Sata tuhatta luvattua työpaikkaa on kääntynyt tällä hallituskaudella sadaksi tuhanneksi menetetyksi työpaikaksi. Varsinais-Suomea moukaroi Nokian hiipuminen Microsoftin alle ja loistoristeilijöiden lipuminen Ranskaan. Metsäalan investointi Äänekoskelle on myönteinen uutinen kaikkien mielestä, mutta tällä hetkellä kun maamme työttömyys on noussut jo 9,5 prosenttiin on vielä pitkä matka parempaan tilanteeseen.

Europarlamenttivaalit ovat jälleen tuoneet esiin ilahtuneet huudahdukset siitä, kuinka fantastista Euroopan unionissa on. Se on kuulemma välttämättömyys, ja tärkein väylä, jolla Suomea ja Eurooppaa eteenpäin. Eteenpäin vieminen kuitenkin tarkoittaa entistä enemmän keskitettyä valtaa Brysseliin ja vähemmän päätöksentekoa Suomeen omista kansallisista asioistamme. EU tarkoittaa lisää menoja unionin paisuvaan budjettiin ja velkojen yhteisvastuuta myös niistä maista, jotka ovat hoitaneet huonosti oman taloutensa. Tämän maksat juuri sinä. Fantastista, joku sanoisi. Me Perussuomalaiset sanomme: Nyt riittää!

EU-jäsenyytensä aikana Suomi on maksanut kolmatta tuhatta miljoonaa euroa pelkästään muiden EU-maiden jäsenmaksualennuksia. Vuosittain Suomi maksaa EU:hun yli 650 miljoonaa euroa enemmän kuin me sieltä saamme. Olemme nettomaksajia.

Kun hallitus päätti leikata 100 miljoonaa euroa lapsilisistä, suomalaiset reagoivat voimakkaasti ja aivan aiheesta. Julkiset varamme eivät riitä edes lastensairaalaan, vaikka tarve olisi myös omille syöpä- ja traumasairaaloillekin. Oletko koskaan ajatellut, että Suomen vuosittaisella EU:lle menevällä nettojäsenmaksulla saisi uuden lastensairaalan, syöpä- ja traumasairaalaan joka vuosi! Rahaa jäisi vielä sunnilleen lapsilisien leikkauksen verran ylikin.

Otetaanpa vielä nopea katsaus EU:n tukipolitiikkaan. Suomi on korkeiden kustannusten maa. Talojen rakennusvaatimukset ovat kovia, asuntoja pitää lämmittää puolet vuodesta, tiet aurata, ruoka on kallista ja satoa saadaan vuodessa vain yksi. Ja sitten toisaalla Euroopan unionissa on taas alueita, joissa lämmitystä ei juuri tarvita ja pelloilta saa vuodessa kaksi satoa. Kumpaan suuntaan mielestäsi EU:n tukien pitäisi virrata? Etelään vai pohjoiseen? No, eteläänhän ne virtaa myös maatalousasioissa ja huonosti hoidettuihin talouksiin pistetään vielä ylimääräisiä tukipaketteja. Kreikka, esimerkiksi, on viime aikoihin asti ylläpitänyt yhtä maailman suurinta kauppalaivastoa, joka toimi verovapaasti. Rahaa on ja on ollut, mutta sitä on käytetty vastuuttomasti. Sitä on käytetty väärin ja niin, että nyt tavallinen kansa joutuu maksamaan eliitin hurvittelun. Tavallinen kansa maksaa Suomessa ja Kreikassa.

Onneksi työnteko on meillä suomalaisilla kuitenkin vielä arvossaan, koska kaikki hyvinvointi syntyy työstä. Tämä on ymmärretty Suomessa jo kauan ja sen pohjalta olemme rakentaneet pitkälle kehittyneen yhteiskunnan, joka tarjoaa asukkailleen laajoja hyvinvointipalveluja. Tämän takia meillä on pidettävä yllä työnteko- ja veronmaksuhalukkuutta. Se saavutetaan oikeudenmukaiselta tuntuvalla verotuksella ja palkkauksella. Myös se mihin suomalaisen duunarin selkänahasta revityt veroeurot käytetään on suuri merkitys. Suomalainen maksaa mielellään myös veroja, kun kokee, että ne käytetään järkevästi. EU:n myötä verovaroilla rahoitettavaa sosiaaliturvaamme laajennetaan yhtä kauemmas. Yhden perheen ulkomailla asuville perheenjäsenille maksettavat lapsilisät, kotihoidontuet ja työttömyyskorvaukset voivat nousta tuhansiin euroihin vuodessa. Onko tämä oikein?

On tosiasia, että huono-osaisuus on Suomessa kasvanut. Pääasiassa huono-osaisuus johtuu pitkittyneestä työttömyydestä ja tukiriippuvuudesta, jota yhteiskuntamme tukiloukut edesauttavat. Me perussuomalaiset elämme todellisuudessa ja tiedämme, ettei kukaan ei voi tulla rikkaaksi tulonsiirroilla. Riittävä perusturva pitää olla ja ihmisten on saatava apua silloin kun he ovat avun tarpeessa, mutta siinä missä muut lupaavat verojen jälkeen 20 euroa lisää sosiaaliturvaa, me perussuomalaiset lupaamme tehdä töitä työn vastaanottamisen ja työn teettämisen helpottamiseksi. Me tarvitsemme Suomeen lisää yrittämistä ja yrittäjiä, uuden kasvun luojia ja heille taitavaa, ahkeraa työvoimaa. Tähän voitte myös te, hyvät vapun juhlijat, vaikuttaa. Ostamalla suomalaisia tuotteita, luotte työtä ja hyvinvointia Suomeen.

Yllä oleva teksti on pääpiirteissään puhe, jonka pidin Turun torilla vappuna 2014. Tuuli ja tuiskusi, lämmintä oli kolme astetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *