Takaisin pääsivulle

27 lokakuu
2013

Kuulumisia lokakuun viimeiseltä kokonaiselta viikolta

Takana monien tunteiden viikko. Eduskunnassa oli keskimääräistä huomattavasti vähemmän kokouksia, sillä ulkoasiainvaliokunta on ollut koko viikon vuotuisella Yhdysvaltojen matkallaan.

Viikko alkoi Turussa. Joukko vaalipiirimme edustajia kävi tutustumassa YsiPlus-hankkeesseen Vasaramäen koulussa. YsiPlus on kymppiluokan kaltainen, mutta oppilaiden omat heikkoudet ja vahvuudet joustavammin huomioiva vuoden mittainen lisäopetusjakso, jonka avulla kamppaillaan syrjäytymistä vastaan. Pidempi kirjoitukseni aiheesta löytyy blogistani. Kaikki keinot käyttöön kodeissa ja kouluissa, jotta jokaisella nuorella on mahdollisuus päästä elämässä eteenpäin!

Valtiovarainvaliokunnassa ja sen jaostoissa on käsitelty normaaliin tapaan ensi vuoden budjettia ja kansanedustajien jättämiä talousarvioaloitteita. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vino pino aloitteita kopautetaan nuijalla käsitellyiksi ja se on siinä. Ensi vuoden talousarvioon on eduskunnassa odotettavissa korkeintaan hyvin pieniä muutoksia. Päätökset on jo tehty hallituksen ja ministeriöiden neuvotteluissa aiemmin. Tämähän ei tietenkään estä budjetin perinpohjaista läpikäymistä puheiden ja vaihtoehtobudjettien muodossa. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä teki jälleen laajan ja yksityiskohtaisen vaihtoehdon hallituksen esitykselle. Tätä työtä jatkamme ja tarjoamme tietenkin hyvät esityksemme hallituksen käyttöön!

Keskiviikkona olin Italian suurlähetystössä tapaamassa joukkoa suurlähetystöjen päälliköitä. ”Sijaistin” puheenjohtaja Soinia, joka ei valiokuntamatkan vuoksi päässyt paikalle. Kävimme vilkkaan parituntisen keskustelun sekä sisä- että ulkopoliittisista ajankohtaisista aiheista. Ja EU-vaalit kiinnostivat, totta kai, asetelmat niissä ovat kutkuttavat sekä Suomessa että monessa muussa Euroopan maassa.

Torstaina kävin ”harjoittelemassa” haastatteluja Nelosen Uutisissa. Muutama viikko sitten kävin vastaavassa tilaisuudessa Ylellä. Näitä juttuja ei järjestetä siksi, että kansanedustajat saisivat treeniä, vaan siksi, että kun ohjelmat muuttavat jotakin konseptiaan juontajien pitää harjoitella tositilanteita varten. Hauskoja ja opettavaisia kokemuksia yhtä kaikki!

Torstaina iltapäivällä vieraanani oli useampi kymmen oppilasta turkulaisesta lukiosta. Mahtava porukka, jolta kysymyksiä sateli hyvin tiuhaan. Eduskunnan oppaatkin antoivat palautetta reippaista vieraista, joille olin varannut opastetun talokierroksen. Niin että tervetuloa vaan halukkaat käymään eduskunnassa. Kun varauksen kanssa on ajoissa liikkeellä, on helpompi saada opastetut kierrokset ja esimerkiksi torstaisin päästä seuraamaan kyselytuntia.

Perjantaina aamulla valtiovarainvaliokunta oli aamuseminaarissa Smolnassa valtiovarainministeri Urpilaisen kutsumana. Ministeri ja kaksi virkamiestä ministeriöstä alustivat hallituksen rakennemuutospaketeista. Muuten hyvä, mutta yksityiskohdat uupuvat… Tilannekuva on kuultu jo useampaan kertaan, mutta valmiita esityksiä tai ratkaisuehdotuksia ei niinkään. Niitä odotellessa siis.

Perjantaina kävin illalla katsomassa Leijonasydän-elokuvan. Sen aihe on mielenkiintoinen ja vaikea, mutta näyttelijät tekivät hienoa työtä tulkinnassa. Suosittelen!

Huomenna lähden Nivalaan viettämään istuntovapaata viikkoa perheeni luona. Taidan juuri lähteä myrskyn tieltä pois. Viikonlopuksi tulen takaisin Helsinkiin, sillä ensi viikonloppuna Perussuomalaiset Nuoret pitävät syyskokoustaan Järvenpäässä. Sinne kaikki kynnelle kykenevät nuorisojärjestön jäsenet!

Kuluneen viikon aikana päätin nettisivujeni uudistuksesta. Olen käyttänyt aika paljon aikaa vertaillakseni eri yritysten tarjouksia. Monenlaista pitää huomata kysyä ja varmistaa, minkä lisäksi on löydettävä sisältään pieni graafinen suunnittelija. Tottakai on aina mahdollista tilata vain valmis paketti jostain, mutta paras tilanne on se, kun pystyy itse visioimaan millaiset sivut olisivat eniten minun itseni näköiset. Ei ollut ihan yksinkertainen homma, mutta nyt on päästy ratkaisevalla tavalla eteenpäin. Kokonaan uudet sivut ja blogi ovat käytössäni vielä tämän vuoden puolella.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *