Takaisin pääsivulle

11 syyskuu
2013

Uudistuksia

Kahden vuoden tarpomisen jälkeen hallitus sai aikaiseksi tukun muutoksia, rakenneuudistuksia. Uudistusten perimmäinen tavoite on toki säästää rahaa toimintoja tehostamalla. Uudistusten myötä esimerkiksi oppivelvollisuus pitenee vuodella ja esikoulu muuttuu pakolliseksi. Opintotuen kesto lyhenee, päivähoito-oikeutta rajoitetaan ja työttömille tulee mahdolliseksi ansaita hieman ilman työttömyysturvan menetystä. Kotihoidontuen muuttaminen kaventaa perheiden valinnanvapautta ja pakkoliitoksista tulee totta suurten kaupunkien lähistöllä, vaikka hallitus on toistuvasti kieltänyt aikovansa niitä toteuttaa.

Perussuomalaiset kannattaa yrittämisen edellytysten parantamista. Kaiken keskiössä on työ, työllistäminen ja vienti. EU:ssa taaksemme vientimaana jää nyt vain Kreikka, joten tilanne on todella heikko. Toisiamme palvelemalla emme tule pärjäämään, vaan tarvitsemme myytäviä tuotteita ja taitavia osaajia niitä kauppaamaan. Vienti yskii pahemman kerran, mutta kokoomus- ja sdp-vetoinen hallitus kurittaa teollisuutta vielä vähän lisää windfall-verolla ja energiaverojen korotuksilla.

Sen sijaan että hallitus loisi edellytyksiä työlle ja teollisuudelle se paikkaa tulopuolen aukkoja keksimällä uusia veroja. Vasemmistoministeri Kyllösen perustama työryhmä pohtii mahdollisuutta ottaa käyttöön satelliittipaikannukseen perustuva kilometrivero, joka toteutettaisiin tasaverona. Kaikki autot kytkettäisiin seurantaan ja veroa maksettaisiin erikseen jokaiselta ajetulta kilometriltä. Tämä olisi yksi uusi askel valvontayhteiskunnan suuntaan ja vakava heikennys yksityisyyden suojaan.

Yllä oleva on julkaistu Kulmakunta-lehdessä 11.9.2013.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *