Takaisin pääsivulle

10 syyskuu
2012

Naisehdokkaiden taloudellinen tuki

Jo vuonna 2008 syksyllä käydyissä kuntavaaleissa perussuomalaiset naisehdokkaat saivat 100 euroa kampanja-avustusta puolueen naisjärjestöltä. Olin itsekin kovin tyytyväinen tuosta taloudellisesta avusta, ja se maksettiin minulle asianmukaisesti tilille kuitteja vastaan – aivan samoin periaattein kuin nytkin. Silloin tämä ei muistaakseni ollut minkäänlainen uutinen, nyt on.

Perussuomalaisten naisjärjestö on aktiivinen ja vauhdikas yhdistys, ja sen toiminta on tuikitarpeellista. Kesän ajan olen seurannut ilolla naisjärjestön vetämää vaalikiertuetta, jossa pienempi joukko naisjärjestön aktiiveja on kiertänyt Suomea asuntovaunulla (mittarissa jo 9 000 km!)  ja auttanut paikallisyhdistyksiä tilaisuuksien järjestämisessä. Perussuomalaiset mielletään usein miehiseksi puolueeksi, vaikka toiminnassa mukana olevana tiedän, että puolueessa on tilaa naisille ja miehille, nuorille ja vanhoille. Poliittisilla naisjärjestöillä on pitkät perinteet, enkä näe mitään syytä miksi toimintaa tulisi karsia. On täysin luonnollista, että vapaa-aikaa vietetään ja poliittista vaikuttamista ylläpidetään omien viiteryhmien parissa. Hiljattain perustettu Perusäijät ry vastannee toiveisiin kehittää myös erityisesti miehille suunnattua toimintaa.

Minun mielestäni Suomi on tasa-arvoinen maa, ja uskon siihen, että omien ansioittensa ja vaivannäön kautta voi täällä päästä mihin vain – sukupuolesta huolimatta. Tiedän, että kaikki naiset eivät ole asiasta samaa mieltä ja että moni kokee törmänneensä siihen mystiseen lasikattoon kerran tai useamminkin. Vaikka omat kokemukseni ovat erilaisia en mitenkään yritä kiistää sitä, etteikö joku toinen koe asiaa ihan toisella tavalla. Erilaiset naisjärjestöt ovatkin oiva paikka käydä keskusteluja, jakaa kokemuksia ja saada vertaistukea niiden tilanteiden varalta, kun kokee etteivät asiat ole menneet aivan oikein.

Hienoa, että Perussuomalaiset Naiset auttavat taloudellisesti naisehdokkaita eteenpäin vaikuttamisen saralla. Vaalit voivat olla taloudellisesti vaativa ponnistus monelle, sillä raha ei edelleenkään kasva puussa. Sadan euron tuki on kuitenkin vielä kohtuullisen pieni, eikä sillä ihmeitä saa aikaiseksi. Jokaisen on edelleen itse ja tukiryhmänsä kanssa tehtävä vaalityötä ja myös rahoitettava se. Perussuomalaisten naisjärjestön avustus on kuitenkin naisjärjestön rahankäyttöä parhaimmillaan ja kannustavana eleenä sen merkitys on hyvin suuri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *