Takaisin pääsivulle

28 toukokuu
2012

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän tiedote 28.5.2012

Perussuomalaiset vastustavat Euroopan vakausmekanismin pääomittamista

Perussuomalaiset vastustavat hallituksen vuoden 2012 toiseen lisätalousarvioon sisältyvää esitystä Euroopan vakausmekanismin pääomittamisesta. Eduskuntaryhmä jätti aiheesta lisätalousarvioaloitteen, jonka ensimmäinen allekirjoittaja on kansanedustaja Pietari Jääskeläinen.

Perussuomalaiset katsovat, että osallistumalla Euroopan vakausmekanismiin (EVM) hallitus pelaa uhkapeliä Suomen taloudella.
– Tilanteen edelleen pahasti kriisiytyessä euro hajoaa hallitsemattomasti tukipaketeista huolimatta ja maksettavaksemme lankeavat euron hajoamisen aiheuttaman taantuman lisäksi tukipakettien miljardivastuut, aloitteessa todetaan.

Hallituksen esityksen toteutuessa Suomi pääomittaisi EVM:a 1,44 miljardilla eurolla ja lisäisi siten valtion lainanoton tarvetta huomattavasti. Perussuomalaiset ottaisivat ennemmin vähemmän velkaa ja sijoittaisivat vähät käytettävissä olevat varat tärkeisiin kotimaisiin kohteisiin.

Perussuomalaisten kansanedustajat jättivät yli 40 lisätalousarvioaloitetta, joissa esitettiin lisämäärärahaa mm. työttömien nuorten oppisopimuskoulutukseen, koulukuraattori- ja koulupsykologipalveluihin sekä rintamaveteraanien kuntoutustoimintaan ja useisiin liikennehankkeisiin.

Lisätietoja:
Pietari Jääskeläinen
puh. 050 582 9444

Pirkko Ruohonen-Lerner
puh. 050 512 2788

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *