Takaisin pääsivulle

09 tammikuu
2012

Minä äänestän Soinia

Suomi valitsee itselleen pian uuden tasavallan presidentin. Ennakkoäänestys alkaa jo ylihuomenna, keskiviikkona 11. tammikuuta.

Kampanjointi presidentinvaaleihin on ollut käynnissä pari kuukautta ja tahti luonnollisesti kiihtyy kaikkien ehdokkaiden omien tilaisuuksien ja yhteisten vaalitenttien osalta viimeisinä viikkoina ennen ensimmäisen kierroksen vaalipäivää, joka näissä vaaleissa on 22. tammikuuta.

Minun ääneni menee perussuomalaisten ehdokkaalle, puheenjohtaja ja kansanedustaja Timo Soinille. Timo Soini on ihmisläheinen, sinnikäs ja avoin ihminen sekä poliitikko, jota on helppo lähestyä. Häneltä liikenee aina hyväntuulinen kädenpuristus ja muutama sana jokaiselle häntä lähestyvälle, henkilön taustasta riippumatta. Soini kohtaa jokaisen ihmisen ihmisenä, vaikka kaikesta ei oltaisikaan samaa mieltä.

Tasavallan presidentin tehtävä on kuulla ja huomioida jokaista yhteiskunnan molemmilta laidoilta ja niiden väliltä. Timo Soini on jo useiden vuosien ajan ollut ihmisten tavoitettavissa turuilla ja toreilla tehdessään sinnikästä jalkatyötä perussuomalaisten puolueen tulevaisuuden eteen. Vastoinkäymisistä huolimatta hän ei ole antanut periksi, sillä usko ja luottamus omaan asiaan eivät ole milloinkaan hiipuneet. Tätä esimerkkiä vaivannäöstä arvostan suuresti.

Työssäni kansanedustajana en ole vain Timo Soinin puoluetoveri, vaan työkaveri perussuomalaisten eduskuntaryhmässä. Eduskunnassa Soini toimii puheenjohtajana ulkoasiainvaliokunnassa, jonka jäsen itse olen. Ulkoasiainvaliokunnan työ on kansainvälistä, ja siihen kuuluu ulkomaalaisten delegaatioiden vastaanottaminen kotimaassa sekä matkat ulkomaille tutustumaan esimerkiksi suomalaisiin lähetystöihin ja toisten maiden parlamentteihin tai kansainvälisiin järjestöihin. Viime syksyn aikana minulla oli mahdollisuus osallistua Soinin johtamille valiokuntamatkoille, joiden aikana sain seurata läheltä hänen työtään diplomatian parissa kansainvälisissä ympyröissä. Kielitaitoinen Soini on elementissään myös ulkomailla. Hänen läsnäolonsa ja keskustelutaitonsa on yhtä vahvaa kuin kotimaan kamaralla. Työ europarlamentaarikkona on vahvistanut hänen kansainvälistä osaamistaan.

Presidentti on paitsi arvojohtaja, myös kannanottaja ja keskustelunavaaja, jonka ei tulisi keskittyä oman poliittisen taustansa värittämiin aiheisiin. Uskon, että henkilökohtaisten ominaisuuksiensa ja ihmislähtöisyytensä vuoksi Soini on juuri sellainen henkilö, joka kykenee tarttumaan kipeimpiinkin kysymyksiin rohkeasti asiallisella ja rakentavalla tavalla.

Presidentin työssä korostuu edustuksellisuus monella tapaa paitsi kotimaassa myös ulkomailla, sillä ulkopoliittinen toiminta on merkittävässä osassa presidentin työnkuvaa. Soinin kansainvälinen kokemus, sujuva esiintyminen ja hyvä kielitaito ovat melkoinen valttikortti kansainvälisissä yhteyksissä.

Minä äänestän Soinia.

3 kommenttia artikkeliin “Minä äänestän Soinia”

 1. Reilu-Erkki kirjoitti:

  Soini saa ääneni varmuudella jo ennakkoon!
  Perusteluni: Vähiten huonoin valinta erittäin surkeiden ja huonojen ehdokkaiden joukoissa, tosin kyllä minä hänestä ihan oikeastikin pidän!

 2. Sami Mäkelä kirjoitti:

  Terve Maria,

  entä nyt, kun 2. kierros on edessä ja vaihtoehdot ovat, mitä ovat?

 3. Reilu-Erkki kirjoitti:

  Kiinnostaa minuakin mikä on Maria kanta?

  Itse päädyin Pekka Haaviston kannalle, vaikka helppoa se ei todellakaan ollut ja vaikeus oli juuri hänen seksuaalisessa suuntauksessa, mutta katsoin, että tärkeämpää on presidentin tietotaito kuin seksuaalinen suuntaus.

  Tavallisena työtekijänä(Pienipalkkainen) Niinistön äänestäminen tuntuisi pelottavalta. Niinistö edustaa kovia arvoja, josssa tavallisen duunarin murheet, eivät paljoa paina.

  Niinistön vaalituet tulivat tahoilta, joissa ei paljoa pienpalkkaisen ihmisen arkipäivän murheita mietitä.

  Kokoomuksessa on se outo ilmiö, että heistä monet sanoavt olevansa isänmaallisia, mutta kuitenkin he ovat valmiita myymään kansallisomaisuuden ulkomaalasille yrityksille ja haluavat purkaa kansallisvaltion.

  No vihreissäkin ovat omat kummallisuutensa, mutta ehdokkaana Haavistolla on minusta vähemmän huonoja ominaisuuksia kuin Niinistöllä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *