Takaisin pääsivulle

28 syyskuu
2011

Back in business

Sivustoni ja blogini ovat olleet poissa toiminnasta teknisten ongelmien vuoksi melkein kolme kuukautta. Uuden palveluntarjoajan avulla ongelmat ovat nyt taakse jääneitä ja olen päässyt taas sivujen päivityksen ja sitä myöten myös blogin kimppuun. Tilanne oli harmillinen, mutta toisaalta kohtuullisen hyvänä korvikkeena on toiminut Facebook-sivuni, jonne on helppo ja nopea kirjoittaa kuulumisia ja ajatuksia. Seuraan sitä joka tapauksessa päivittäin, ja olen iloinen siitä, että ihmiset kirjoittavat sinne myös omia kommenttejaan ja kysymyksiään. Ne ovat erittäin tervetulleita myös jatkossa!

Tänä iltana lisäsin kalenteriini suurimman osan säännöllisistä kokouksista, jotka ovat ohjelmassa tämän vuoden loppuun mennessä. Kokousajat eduskunnassa eivät kuitenkaan ole ihan kiveen hakattuja, vaan niitä muutetaan tarpeen niin vaatiessa. Erityisesti tämä pätee ulkoasiainvaliokunnan kokouksiin. Merkitsin kalenteriin myös muutaman tiedossa olevan ja varmistuneen matkan kotimaassa ja ulkomailla. Säännölliseen viikko-ohjelmaan kuuluu myös esimerkiksi eduskuntaryhmämme kokous, joka pidetään torstaisin. Kaikki eduskuntaryhmät kokoontuvat suurin piirtein samoihin aikoihin, joten torstai-iltapäivä ennen kyselytuntia on varattu ryhmien työskentelylle.

Päiväohjelmassa on usein myös erilaisten järjestöjen tai eturyhmien tapaamisia, seminaareja tai luentoja. Esimerkiksi eilen tapasin Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksen jäsenen Matti Tujulan, joka antoi tiiviin briiffauksen liiton tavoitteista sekä liiton laatiman toimenpide-ehdotuksen, joka sisältää keinoja työurien pidentämiseen. Esitys sisälsi hyvää pohdintaa ja erityisiä pisteitä annan ajatuksille akateemisen yrittäjyyden edistämisestä! Yrittäjyys pitäisi ehdottomasti nähdä ja kokea todellisena vaihtoehtona työllistymiselle, mutta ensin se vaatii kyllä sitä, ettei yrittäjäksi ryhtyneestä tule ikään kuin lurjusta, joka putoaa kaiken turvan ulkopuolelle yhdessä yössä. Tässä on tekemistä paitsi asenteissa niin myös sosiaaliturvan kehittämisessä.

Sidosryhmätapaamisia en siis ole eritellyt kalenteriin sen kummemmin, ainakaan vielä, sillä tilanteet muuttuvat ja aikatauluja päivitetään tarpeen mukaan. Viikonloput sekä maanantait vietän pääsääntöisesti Turussa ja osallistun jatkossakin kaupunginvaltuuston kokouksiin jos se vain on suinkin mahdollista. Viikonloppuisin on vapaamuotoisempia tapahtumia, kuten markkinoita, joissa Varsinais-Suomen Perussuomalaiset ovat aktiivisia ja joille he osallistuvat tapansa mukaan ahkerasti. Esimerkiksi tulevana viikonloppuna on kahdet markkinat. Lauantaina olen paikalla Uudenkaupungin syysmarkkinoilla klo 10-12 ja sunnuntaina Liedon Mikkelinmarkkinoilla klo 11-13. Jos olet tuolloin markkinavieraana tule tervehtimään minua ja muita Varsinais-Suomen perussuomalaisia.

Hiljattain minut valittiin eduskunnan IPU-ryhmän johtokunnan puheenjohtajaksi ja tämän myötä pääsen tutustumaan kansainväliseen politiikkaan syvemmin. Myös jäsenyyteni Ulkopoliittisen Instituutin neuvottelukunnassa takaa toisenlaista tietoa ja analyysia kansainvälisistä kysymyksistä. Ulkoasiainvaliokunnan jäsenyys on uskomattoman laaja ikkuna koko maailmaan ja niihin puitteisiin, joiden kautta Suomi on osa maailmanlaajuista yhteisöä. Olen tyytyväinen, että muut kansanedustajuuden myötä eteen tulleet luottamustoimet tukevat valiokuntatyötäni näin hyvin.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmässä on hyvä henki ja mukava ilmapiiri. Yhdessä puskemme eteenpäin ja siinä samalla sysäämme syrjään eteen tulevat vastoinkäymiset. Joka päivä opimme uutta ja kehitymme paitsi yksittäisinä edustajina niin myös ryhmänä. Meillä on ison ryhmämme ansiosta nyt useita paikkoja kaikissa valiokunnissa ja muissa toimielimissä, ja saamme näin runsain mitoin sellaista kokemusta ja tietoa, mistä edellisellä vaalikaudella ei ollut tietoakaan. Informaatiotulva on todellakin valtava, mutta vain asioita ja tilanteita kokemalla niistä pystyy omaksumaan olennaisen ja luomaan sujuvat toimintatavat tulevaa varten. Alku on kuitenkin ollut ryhmän sisältä katsoen erittäin hyvä, vaikka toki muutama harmillinen tapahtumakin on tässä viiden kuukauden aikana ollut. No, sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee!

Syksy on siis täydessä käynnissä. Olemme jo täysistunnoissa ja valiokunnissa käsitelleet isoja ja perussuomalaisille erityisen tärkeitä asioita, kuten maamiinakieltoa, takauspaketteja, ERVV-sopimusta ja kuntauudistusta. Lisää mielenkiintoisia asioita on luvassa ja odotan innolla eduskuntatyön jatkamista, nyt jo syysiltojen pimetessä. Kevään ja kesän odottava tunnelma on vaihtunut tosimenoon. Tänään uutisoitiin siitä ikävästä tosiasiasta, että suomalaiset istuvat liikaa, ja se tuntuukin omalta kohdalta tällä hetkellä erittäin todelta. Penkinkuluttamisen vastapainoksi on yritettävä liikkua aina kun mahdollista, sillä se pitää yllä paitsi kuntoa niin myös yleistä vireystilaa ja takaa hyvät yöunet.

Tästä, pian takana olevasta päivästä, voisin kertoa vielä tähän loppuun yhden mukavan kokemuksen. Sain aamupäivällä pyynnön eduskunnan kansainvälisten asioiden toimistosta tulla tapaamaan ryhmää afrikkalaisia toimittajia, jotka olivat tutustumassa Suomeen lähinnä Suomen YK-turvaneuvoston jäsenyyshakemuksen puitteissa. Minua ennen toimittajat olivat tavanneet puhemies Heinäluoman sekä edustaja Jungnerin ja minun jälkeeni ohjelmassa oli vielä keskustelutilaisuus ministeri Tuomiojan kanssa. Afrikkalaisten vieraiden toiveena oli nimenomaan saada tavata naiskansanedustaja, sillä monissa Afrikan maissa naisten määrä vaikuttajina ja poliittisina päättäjinä on hyvin vähäinen. Keskustelu oli rento ja vapaamuotoinen, ja sain vastata lukuisiin kysymyksiin. Toimittajia kiinnosti mm. se, miten olin päätynyt politiikkaan ja se, mikä erottaa perussuomalaiset SDP:stä. Lisäksi minulta kysyttiin esimerkiksi näkemystäni Afrikasta tulevasta maahanmuutosta, naiskiintiöistä päätöksenteossa ja kehitysyhteistyöstä. Tämä erittäin mielenkiintoinen ja antoisa tilaisuus on vain yksi esimerkki niistä lukuisista tilanteista, joita kansanedustajan työssä voi tulla tupsahtaa eteen noin vain. Haasteita ei varmasti tule puuttumaan millään tasolla.

6 kommenttia artikkeliin “Back in business”

 1. Arto Kurvinen kirjoitti:

  Miten kunta uudistus keskustelu menee eduskunnassa, oletko ottanut kantaa keskusteluun? Mielestäni nyt suunnittella oleva uudistus on hyvä asia, näin saadaan kansalaisille paremmat, laajemmat ja edullisemmat palvelut.

 2. Arto Kurvinen kirjoitti:

  Tämä kommetti taisi mennä väärään paikka mutta kaitsi sitä voi keskustelua käydä tässäkin .

 3. Maria Lohela kirjoitti:

  Varsinaista kuntauudistusta ei ole vielä käsitelty eduskunnassa, koska esitystä siitä ei ole vielä tehty. Hallitus valmistelee asiaa tämän vuoden loppuun mennessä. Olen samaa mieltä, että kuntarakennetta tulee uudistaa, mutta ennen lopullista esitystä asiasta on vaikea mennä kommentoimaan suunnitelmaa hyväksi tai huonoksi. SDP ja kokoomus ovat julkisuudessa olleet asiasta erimielisiä, sillä kuntaministeri Virkkusen puheet ovat antaneet ymmärtää tiedossa olevan pakkoliitoksia runsain mitoin. Muiden hallituspuolueiden vastustuksen takia ministeri on sittemmin korjaillut puheitaan. Asia on siis vielä kesken ja siihen epäilemättä perehdytään tarkasti ja otetaan kantaa meidän ryhmässämme myös jatkossa. Tässä vielä tilannekatsaus asiasta viime viikolla käydyn välikysymyskeskustelun tiimoilta: http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/v%C3%A4likysymysvastaus-ei-tuonut-lis%C3%A4valoa-kuntauudistukseen-1.3685

 4. Kalle kirjoitti:

  1. Kansanedustajia ei ole näkynyt piiri/paikallistoimistoissa esittäytymässä?

  2. Viikottaiset maakuntapäivät, ruohonjuuri tasolla työskentely?

  3. Porin riidat, löytyykö Arkadian lähettiläitä ratkomaan pulmia?

  4. PerusNuoret sivulta ”keskustelu” linkittyy suoraan Hommafoorumille, sielläkään ei näy ketään 39:stä?

  – business as usual

 5. Maria Lohela kirjoitti:

  Kiitos Kalle kysymyksistä, tässä vastauksia:

  1. En pysty vastaamaan muiden puolesta, mutta Varsinais-Suomen osalta tosiasia on se, että meillä ei ole piiri- tai paikallistoimistoa lainkaan.
  2. Olen osallistunut normaaliin tapaan piirijärjestön tapahtumiin esimerkiksi markkinoilla myös vaalien jälkeen. Muut piirimme edustajat ovat myös toimineet näin. Tapahtumia ei kuitenkaan riitä puolueen toimesta joka viikolle, mutta monenlaisia muita tilaisuuksia kyllä. Pyrin merkitsemään sekä sivuillani olevaan kalenteriin että Facebookiin tietoja siitä missä kulloinkin olen tavattavissa. Toimintatapamme eduskunnassa ja maakunnassa hioutuvat koko ajan ja löydämme uusia asioita hoitaa paitsi työtämme niin myös yhteydenpitoamme omilla alueillamme.
  3. Porin riidat eivät kuulu kansanedustajille yleisesti mitenkään.
  4. Lueskelen itse Hommafoorumia silloin tällöin, mutta en ole siellä missään vaiheessa aktiivisesti kirjoitellut. Hommaforum ei ole perussuomalaisten eduskuntaryhmän tiedotuskanava, vaan siihen tarkoitukseen sopii parhaiten puolueen sivusto, lehti ja ryhmäkanslian lähettämät tiedotteet.

 6. Kalle kirjoitti:

  ”1. En pysty vastaamaan muiden puolesta, mutta Varsinais-Suomen osalta tosiasia on se, että meillä ei ole piiri- tai paikallistoimistoa lainkaan.”

  – miksei, Oulussa ollut jo tovin:

  ”Kohti vaaleja” -keskusteluillat jatkuvat tiistai-iltaisin piiritoimistolla. Aloitusaika klo 17.00.
  Ti 25.10 2011 klo.17.00 alkavassa keskusteluillassa käsitellään mm. tulevia kuunnallisvaaleja ja haetaan niihin vaaliteemoja.

  http://oulu.perussuomalaiset.fi/ajankohtaista

  – – – –

  Lauri kommentoi:

  – Varsinais-Suomen piiri saa puoluetukea vuosittain noin 22 000 euroa, mutta taloutta pitää vahvistaa ennen toimiston perustamista, sanoo Heikkilä.

  http://yle.fi/alueet/turku/2011/08/perussuomalaisten_piiritoimistoa_toivotaan_turkuun_2830104.html

  – – – –

  Toisaalta:

  ”Puolueen ensi kaudella saamasta reilusta 7 000 000 eurosta menee ainakin 12 prosenttia puolueen naisjärjestölle ja toiset 12 prosenttia alueorganisaatioille.”

  http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/04/perussuomalaisten_puoluetuki_pompsahti_kattoon_2529462.html

  – jos tukea saa jokainen piiri (16 kpl) yhtäpaljon:

  12% = 840.000 .. /16 = 52.500 .. + naiset = 105.000 per piiri (vajaa vuosi 2011)

  ???

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *