Takaisin pääsivulle

15 kesäkuu
2011

Hanna Mäntylä Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajaksi

Perussuomalaiset viettää tulevan viikonlopun 18.-19.6. Tampereella puoluekokouksen merkeissä. Kokouksen suosio tullee olemaan ennennäkemätön yleisömenestys sekä puolueen jäsenten että median läsnäolon osalta. Puolueen viime vuosina tapahtunut kasvu ja vakiintuminen, joka konkretisoitui kaksi kuukautta sitten pidetyissä eduskuntavaaleissa merkittävänä vaalivoittona, inspiroi osallistumaan niitäkin, jotka aiemmin ovat olleet pidättyväisempiä lähtemään mukaan. Politiikka on laji, jota moni mielellään seuraa, mutta sen tekeminen itse ei ole yhtä houkuttelevaa. Pienen puolueen vetovoimaisuutta ei ole edesauttanut se, että perussuomalaisten julkisuuskuva ei ole ollut mainostoimistosiirapilla voideltu, vaan pikemminkin päinvastoin; siinä on ollut tahroja ja särmiä, kuluneisuuttakin, ikään kuin kaikuja jostain menneestä. Katson itse aina asioiden pinnan lisäksi niiden alle ja taakse. Näin tein myös silloin, kun taannoin liityin perussuomalaisiin. Puolueen rosoisen kuoren alla vaikutti olevan mielenkiintoista asiaa ja mielenkiintoisia ihmisiä. Olin siinä oikeassa. Se on helppo sanoa nyt, kun olen itse ollut puolueen toiminnassa mukana jo useamman vuoden.

Tampereella pidettävässä puoluekokouksessa kuullaan asiaa, mutta siellä tehdään myös tärkeitä henkilövalintoja. Valitut tulevat luotsaamaan puolueen elämää eteenpäin seuraavan kaksivuotiskauden. Puolueen puheenjohtaja Timo Soini ja puoluesihteeri Ossi Sandvik ovat mielestäni ilmiselviä valintoja jatkamaan hyvää ja sinnikästä työtään, mutta varapuheenjohtajien ja puoluevaltuuston paikat ovat jaossa. Minun oma valintani Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajaksi on Hanna Mäntylä, ensimmäisen kauden kansanedustaja Lapista.

Puoluejohdon tehtävä on johtaa koko puoluetta mitään maan kolkkaa unohtamatta tai yhtäkään suosimatta. Johto visioi ja linjaa, tekee päätöksiä ja ohjaa muuta organisaatiota. Johdon on oltava koko puolueen johto ja kaikkien käytettävissä. Tehtävä on vastuullinen ja haastava, erityisesti nyt, kun puolueen toiminta on vaalimenestyksen myötä saanut tukevan jalansijan, jota täytyy vahvistaa tulevia koitoksia varten. Tutustuttuani Hanna Mäntylään uskon, että hänellä on edellytykset varapuheenjohtajuuteen. Hannan monipuoliset näkemykset yhteiskunnan toiminnasta, idearikkaus ja rakentava tapa tehdä yhteistyötä tulisivat puoluejohdossa oivaan käyttöön toiminnan kehittämisessä ja organisaation vahvistamisessa. Päinvastaisista mediassa luoduista mielikuvista huolimatta perussuomalaiset on kaikkien ihmisten puolue ikään ja sukupuoleen katsomatta. Miehisyyden ja miesvaltaisuuden korostaminen mediassa on pelkästään toimittajien oma valinta, sillä riveistämme löytyy avoimia, osaavia ja fiksuja nuoria naisia. Hanna on yksi heistä ja haluan tukea hänen ehdokkuuttaan Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajaksi.

Toivon menestystä Hannalle ja avointa ja rehtiä kisaa puolueen luottamustoimista! Tutustu Hannaan tarkemmin hänen omilla sivuillaan osoitteessa www.hannamantyla.fi. Näkemisiin Tampereella ensi viikonloppuna!

1 kommentti artikkeliin “Hanna Mäntylä Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajaksi”

  1. T. Niemelä kirjoitti:

    Hanna Mäntylä olisi erinomainen valinta ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi. Asiantuntemus, asiallisuus, kyky esittää asiansa selkeästi ja yksiselitteisesti, periaatteistaan kiinni pitäminen, kaikki tämä näkyi Hannassa jo vaalikamppailun aikan poikkeuksellisen selkeästi. Me Lapin kairojen tallaajat annamme Hannalle erityisen lämpimät suositukset!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *