Takaisin pääsivulle

06 huhtikuu
2011

Tasa-arvo kuuluu kaikille naisille

Yhteiskuntamme rakentuu työstä ja osallisuudesta. Kaikille Suomeen syystä tai toisesta kiinnittyneille kuuluu oikeus, mutta myös velvollisuus osallistua yhteiskuntamme pyörittämiseen kykyjensä mukaan.

Maahanmuuttopolitiikan myötä Suomeen on asettunut paljon ihmisiä sellaisista kulttuureista, joissa nainen on vähempiarvoinen mieheen verrattuna. Suomessa tällaista maailmankatsomusta ei tule hyväksyä tai tukea. Juhlallisista puheista huolimatta hiljaisen hyväksynnän seurauksena Suomessa on kahdenlaisia naisia: niitä, joille maailma on avoin kirja täynnä upeita mahdollisuuksia, ja niitä, joiden elämän ylintä päätäntävaltaa käyttää puoliso tai muu miespuolinen sukulainen. Jokaisella on oltava mahdollisuus kehittää ja toteuttaa itseään, myös patriarkaalisista kulttuuripiireistä tulevilla naisilla.

Yhteiskunnan ei pidä tukea ketään avuttomaksi. Taloudellisen tuen ja muun avun vastineeksi on voitava odottaa jotakin myös maahanmuuttajilta, kuten edistymistä kieliopinnoissa, kouluttautumista ja työskentelyä. Kielen oppiminen on maahanmuuttajanaisen portti suomalaisen yhteiskunnan arvojen ja oikeuksien ymmärtämiseen. Kun kykenee ottamaan asioista selvää, voi perehtyä oikeuksiinsa ja ymmärtää niitä vaatia.

Suomessa maahanmuuttajataustaisten naistenkaan elämän ei pidä olla yksisuuntainen kanava, jota pitkin edetään perinteiden mukaan, vaikka kotimaassa niin olisi ollutkin. Epätasa-arvoisten ilmiöiden salliminen ei voi olla Suomen tie. Me olemme kipuilleet omien tasa-arvokysymystemme kanssa ja päässeet niistä yli. Se onnistuu myös muilta.

Yllä oleva kolumnini julkaistiin tänään 6.4. Tasa-arvovaalit.fi-sivustolla.

1 kommentti artikkeliin “Tasa-arvo kuuluu kaikille naisille”

 1. Jouko Lilja kirjoitti:

  Naisten asema on olennainen yhteiskunnallinen tekijä. Siksi huonot vaikutteet pitää karsia ulkomaalaispolitiikassakin. Ihmiset pakenevat maailmalla köyhyyttä mutta heidän pitää jättää taakseen köyhyyden aiheuttajat. Köyhissä maissa naisen asema on heikko eikä sitä voi liikaa toistaa.
  Ikävänä ja jopa törkeänä olen aina pitänyt sitä että meikäläiset feministit käyttävät hyväkseen omassa propagandassaan naisten maailmallista, globaalia asemaa pelkästään pönkittääkseen omaa valtaansa täällä. Heitä ei juurikaan kiinnosta intialaisen tai saudiarabialaisen ”siskonsa” tilanne huivien ja burghien alla.

  Maria. Toivon että tuot muun muassa tämän näkökannan esille jos ja kun pääset Arkadianmälle. Ja minä uskon että sen teetkin. Siitä aukeaa portti muihinkin tärkeisiin kysymyksiin, jotka ovat Perusssuomalaisten asialistalla.

  Lykkyä tykö, toivottaa

  Jouko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *