Takaisin pääsivulle

09 tammikuu
2011

"Perussuomalaiset Nuoret ratsastaa pakkoruotsilla eduskuntaan"

Perussuomalaiset Nuoret ratsastaa pakkoruotsilla eduskuntaan

Hufvudstadsbladetin mukaan keskusta haluaa koota suurimmat puolueet keskustelemaan pakkoruotsin käsittelystä vaalikampanjoissa. Puoluesihteeri Timo Laaninen toivoo, että eduskuntaan ei yritettäisi ratsastaa pakkoruotsilla.

Keskustan järjestämä puoluekartelli häpäisee länsimaalaisen demokratian, johon ei sovi vaalikeskustelun minkäänlainen ennaltamäärääminen. Puheenjohtaja Mari Kiviniemen uusi ja avoin keskusta muistuttaa vahvasti Matti Vanhasen vanhaa ja sulkeutunutta.

Kansan äänen unohtaminen ei ole keskustalle harvinaista – opetusministeri Johannes Virolainen sopi kulissien takana Rkp:n kanssa pakkoruotsista 1970-luvun peruskoulu-uudistuksessa. Siitä lähtien suomalaiset ovat saaneet maistaa pakkoruotsin karvasta kalkkia.

Perussuomalaiset Nuoret uskoo, että ensi vaaleissa eduskuntaan nousee ennätyksellisen paljon nuoria, kieliopintojen valinnanvapautta kannattavia ehdokkaita. Uuden sukupolven myötä pakkoruotsin loppu on vain ajan kysymys– mitä nopeammin, sen parempi.

Perussuomalaiset Nuoret vaativat jo vuonna 2009, että Suomesta tehdään virallisesti yksikielinen maa. Nykyinen kielilainsäädäntö ei vastaa kansalaisten todellista tahtotilaa – tutkimusten mukaan valtaosa suomenkielisistä ja merkittävä osa ruotsinkielisistä haluaisi luopua pakkoruotsista.

Perussuomalaiset Nuoret ratsastaa eduskuntaan pakkoruotsilla, koska se on kansan tahto. Rkp:n kanssa tehtävien lehmänkauppojen aika on ohi ja kansanvallan aika on alkanut.

Lisätietoja:

Simon Elo
Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja
simon.elo[at]ps-nuoret.net
p. 0400 988960

(Lähde)

5 kommenttia artikkeliin “"Perussuomalaiset Nuoret ratsastaa pakkoruotsilla eduskuntaan"”

 1. Eki kirjoitti:

  Hyvä ja tarpeellinen kannanotto! Suomalaisten olisi hyvä miettiä myös, miten venäjän aikoinaan harjoittama sortovuodet eroavat 70-luvulla aloitetusta pakkoruotsittamis toimenpiteistä?

 2. Jyrki Seppälä kirjoitti:

  Hyvä Perussuomalaiset!!

  Kuka ratsastaa milläkin. Minusta on hienoa, että persut kuuntelevat kansan ääntä. Jos kepulaisia ei kiinnosta kansan mielipide, niin joutavat häviämään vaaleissa. — Tämä pakkoruotsi kysymys on merkittävä asia ja olen NIIN ILOINEN, että löytyy puolue, joka kokonaisuutena on poistamassa pakkoruotsia. Muista puolueista löytyy yksittäisiä susia. — Kaikkea hyvää Sinulle Maria ja Perussuomalaiselle puolueelle.

 3. Raimo kirjoitti:

  Lokakuun lopussa 1915 lähti suomalainen lähetystö Tukholmaan: senaattori Otto Stenroth, Samuli Sario, A. H. Saastamoinen ja Axel Lille. Aaro Pakaslahti kertoo tästä teoksessaan Suomen politiikka maailmansodassa. Ruotsin valtakunnanmarsalkka kreivi Douglas vaati Suomelta Pohjois-Suomea (Kemijoki rajaksi) ja tarjosi korvaukseksi ”niin suuren osan Venäjän Karjalaa kuin se haluaisi.”

  Suomalaisten lähetystö ei kuitenkaan halunnut luovuttaa Pohjois-Suomea, mitä Ruotsi yritti anastaa vielä 1918.

  ”Presidentti Relander kaatui ruotsalaismielisyyteensä kuusi vuotta sitten [1931]. Olin mukana siinä kokouksessa, jossa maalaisliitto päätti olla asettamatta presidentti Relanderia uudelleen presidenttiehdokkaaksi. Ja se tapahtui juuri hänen ruotsalaisystävällisen politiikkansa takia.”

  ”Presidentti Svinhufvud ei kaatunut yksin ruotsalaisystävälliseen politiikkaansa, mutta se kuitenkin hyvin oleellisesti edisti hänen kukistumistaan.”

  Veikko Heiskanen, kansanedustaja (ml), professori

  lyyxem.freehostia.com/1930.htm

  Kultakeräys puolustusvoimien hyväksi 1940: 100 000 ihmistä lahjoitti kultasormuksensa ja muita kultaisia esineitään puolustusvoimien hyväksi. Kultasormusten vastineeksi lahjoittajille annettiin rautaiset sormukset tilalle, muut kultaesineet jäivät vastineetta. Kultaa kertyi kaikkiaan 1700 kiloa, joka kuljetettiin 1945 salaa Ruotsiin ja myytiin sinne polkuhinnalla.

  lyyxem.freehostia.com/teljo.htm

 4. Jussi T kirjoitti:

  Mikä Keskusta ja Laaninen ovat sanomaan, millä saa ratsastaa eduskuntaan? Eikö kielipolitiikka kuulukaan demokraattisen päätöksentekoprosessin piiriin? Miksi RKP:n on sallittua ratsastaa eduskuntaan ja hallitukseen joka ikinen kerta pakkoruotsilla?

 5. Vaalitarkkailija kirjoitti:

  Salaliitto! YLE julkaisi 13.3.2011 uutisen Euroopan Neuvostosta – jonka raportti julkaistiin jo 6 kuukautta sitten.

  Kepu haluaa koota suurimmat puolueet keskustelemaan pakkoruotsin käsittelystä vaalikampanjoissa. Puoluesihteeri Timo Laaninen toivoo, että eduskuntaan ei yritettäisi ratsastaa pakkoruotsilla.

  Keskustan järjestämä puoluekartelli häpäisee länsimaalaisen demokratian, johon ei sovi vaalikeskustelun minkäänlainen ennaltamäärääminen.

  Lahjovatkohan ruotsinkieliset säätiöt rahalla kepulaisiakin ?

  Useiden eri gallupien mukaan suurin osa suomalaisista tahtoo pakkoruotsin pois, mutta kepulit tahtovat oikein neuvotella, ettei siitä tehtäisi vaaliteemaa?

  Ettei vain demokratia pääsisi toteutumaan, koska puolue-eliitin mielestä kansa on väärässä?

  – Koska Sdp on saanut vuosikymmenet niin valtavia rahasummia Ruotsista ja Rkp:ltä, ei se voi alkaa yhtäkkiä vastustaa pakkoruotsia, vaikka sen omat kannattajat sitä jo vastustavatkin.

  Urpil. vastasi ensin vaalikoneessa, että on osittain eri mieltä pakkoruotsin pitämisestä, mutta Rkp ja Lipponen soittivat hänelle ja seuraavana aamuna Urpilainen pyysi anteeksi, että oli ”epähuomiossa” laittanut väärin kielikysymykseen.

  SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen sanoi 2.3.2011 radio Vegan ruotsinkielisille uutisille, että hän ja puolue on pakkoruotsin kannalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *