Takaisin pääsivulle

04 marraskuu
2010

Nuorten Pohjoismaiden neuvosto

Osallistuin vuonna 2009 Nuorten Pohjoismaiden neuvoston kokoukseen, joka pidettiin Tukholmassa. Kokouksessa minulle osoitettiin paikka salin keskiosasta ja syyksi kerrottiin se, että myös varsinaisessa Pohjoismaiden neuvostossa Perussuomalaisten katsotaan kuuluvan keskiryhmiin. Nimikyltillä varustettu paikkani löytyikin salin keskeltä. Tänä vuonna Reykjavikin kokouksessa Perussuomalaisten edustaja oli heti alusta asti sijoitettu oikeaan laitaan.

Mikä muuttui vuoden aikana?

Onko tämä sitä politiikkaa?

Ihmetellään, miksi äänestysprosentit ovat niin alhaisia tai miksi ihmiset eivät tiedä tai ole kiinnostuneita politiikasta.

Onko se sitten oikeastaan edes mikään ihme, kun politiikassa ei hoidetakaan ihmisten yhteisiä asioita vaan poliitikkojen aika menee kikkailuun.

3 kommenttia artikkeliin “Nuorten Pohjoismaiden neuvosto”

 1. Jarmo Ryyti kirjoitti:

  Muut siis määrittelevät mihin ryhmittymään Perussuomaaiset kuuluvat.

  Onko kuitenkin niin,että muut keskiryhmään kuuluvat ovat saaneet määritellä itse mihin ryhmittymään kuuluvat. Jos niin miksi sama oikeus ei koske Perussuomalaisia.

  http://ryyti.puheenvuoro.uusisuomi.fi

 2. Timo Raunio kirjoitti:

  Tässähän ei sinänsä ole mitään uutta, vaan samanlaisen kiusanteon kohteeksi joutui aikoinaan myös Perussuomalaisten edeltäjä eli SMP. Puolueen kansanedustajat sijoitettiin Suomen eduskunnassa vuosikausien ajan vastoin omaa tahtoaan aivan äärioikealle, siis Kokoomuksestakin vielä oikeammalle. Tällä menettelyllä haluttiin viestittää kansalaisille, että puolue on äärioikeistolainen ja siten kaikin puolin kelvoton. Juuri äärioikeistolaiseksi leimaaminen oli 1970-luvun Suomessa yksi yleisimmin käytetty kepulikonsti eri mieltä olevien nujertamiseksi.

  Perussuomalaisten viimeaikaisen nousun myötä vanhojen puolueiden keskuudessa on alkanut ilmetä selvää levottomuutta. Jotain pitäisi äkkiä keksiä, mutta toisaalta omat eväät ovat hyvin vähissä – johtuuhan Perussuomalaisten nousu suurimmaksi osin juuri siitä, että he ovat kyenneet osoittamaan vanhojen puolueiden syyllistyneen lukuisiin virheisiin ja laiminlyönteihin, joiden myötä tavallisen kansalaisen elämä vaikeutuu. Tätä tosiasiaa vastaan on valtapuolueiden paha pullikoida. Niinpä he sitten ovat joutuneet turvautumaan tämäntyyppisiin likaisiin temppuihin.

  Kukapa mahtaa olla se suomalainen, joka on kaivanut nämä YYA-aikakauden konstit esiin naftaliinista ja mennyt kuiskuttelemaan islantilaisten kokousisäntien korvaan, että siirretäänpä Perussuomalaiset tuonne oikeistopopulistien porukkaan, eikös juu?

 3. Antti Rantakokko kirjoitti:

  Itse asiassa puheenjohtajistossa oli varsin paljon suomenruotsalaisia rkp:stä. Kokouksen puheenjohtajina ja sihteereinäkin oli suomenmaalaisia. En yhtään ihmettelisi, jos he olisivat käyttäneet mahdollisuuksiaan meidän suhteen.

  Muutenhan tästä istumajärjestysasiasta ei kannata olla huolissaan. Tämä pohjoismainen yhteistyöhän on lähinnä sellaista diskuteerausta, joka ei käytännössä johda juuri mihinkään merkittävään. Onpahan määrätyille piireille mukava kerho pikkupolitikointiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *