Takaisin pääsivulle

20 maaliskuu
2010

Terveisiä Odensesta

Osallistun parhaillaan Tanskan kansanpuolueen nuorisojärjestön vuosikokoukseen Odensessa, Tanskassa. Toisena Perussuomalaisten nuorten edustajana paikalla on Jenna Simula Oulusta. Matkan kustannukset kattaa Tanskan kansanpuolueen nuorisojärjestö. Kaksipäiväisen kokouksen virallinen osuus alkaa pian. Myös meillä kokousvieraille on varattu mahdollisuus puheenvuoroon, ja omani tulee käsittelemään sananvapautta.Julkaisen puheeni täällä blogissa myöhemmin.

Tapasin muutaman DFU:n (Dansk Folkepartis Ungdom) edustajan jo viime syksynä Pohjoismaiden Nuorten Neuvoston kokouksessa Tukholmassa, joten on ollut todella mukavaa nähdä heidät uudelleen. Tanskalaiset ovat yleensäkin hyvin iloisia ja vapautuneita ja uusia tuttavuuksia on täällä jo helposti muodostunut, mutta keskustelunaiheissa on toistaiseksi käynyt hyvin selväksi miten samankaltaisia ongelmia jaamme. Niistä enemmän myöhemmin.

Vaikka kokouksen sisältö taitaa pitkältä mennä ns. ohi korvien, sillä tanskan puheen ymmärtäminen on vähintäänkin vähän niin ja näin, olemme jo sopineet että saamme viereemme ”kuiskaajan”, joka tiivistää aina muutamalla sanalla englanniksi kulloinkin käsiteltävän aiheen. Varaudun kokoukseen läppärin kera, jotta saan naputeltua pääkohdat muistiin samantien.

Huomenna kokouksessa vierailee myös Tanskan kansanpuolueen puheenjohtaja Pia Kjærsgaard, joka joutuu pääsääntöisesti kulkemaan henkivartijoiden saattelemana.Terveisiä siis sateisesta, mutta jo huomattavasti keväisemmästä Odensesta. Perussuomalaiset Nuoret viettävät parhaillaan myös kokousviikonloppua Kuopiossa, joten toivotaan heillekin sinne värikästä keskustelua ja viisaita päätöksiä.

4 kommenttia artikkeliin “Terveisiä Odensesta”

 1. PVVV kirjoitti:

  Tämä Kjærsgaardhan joutui vähä aikaa sitten vakavan uhkailun kohteeksi. Uhkausten takana oli ilmeisesti somaleita ja muita muslimeja. Saa nähdä milloinko tilanne menee Suomessakin siihen, että maahanmuuttokriittiset poliitikot joutuvat käyttämään henkivartijoita…

 2. Eki fra finsk Molboer"Åbo" kirjoitti:

  Tervehdys Maria! Hienoa, että olet päässyt aitojen ihmisten maahan. Rehellisesti sanottuna käy hieman kateeksi kun itselläni ei koskaan aika riitä siellä vierailemiseen.

  Tanskan kieli on kaunein scandinaavisista kielistä ja joka muuta väittää on ruotsalaisten propagandan ja huonon maun uhri!!

  Me täällä suomen”molboer” kaupungissa odotamme innolla perussuomalaisten ilmoitusta tulevista varsinais-suomen kansanedustaja ehdokkaista ja minä henkilökohtaisesti toivoisin, että sinä olisit yksi heistä!

  Hilser fra Eki

  PS.Matka muistoksi itsellesi suosittelen tanskalaisen Kim Larsenin musiikkia.

 3. R-P kirjoitti:

  eikö enemminkin olisi järkevää, että kehotettaisiin maahanmuuttAJAkriitikoita hommaamaan gorillakaartin,kuin maahanmuuttOkriitikoita

  eikö muuten ole kumma,että muutaman pienen kirjaimen vaihtaminen muuttaa tarkoitusta niin paljon, että se saa hyvin monet punavihreän sielunmaiseman omaajat viskomaan natsi-kortteja jopa nopeammin kuin kettutytöt minkkejä häkeistä (ontuva vertaus…)

  olisi todellakin oikeudenmukaista, että kaikenmaailman ”suvaitsevaiset” vaihteeksi opettelisivat hiukan suomen kielioppia, jotta ärsyttäviltä väärinkäsityksiltä vältyttäisiin

  vai laittavatko ne ihmiset tahallansa käsittämään väärin ja katsovat,lähtevätkö siihen ihmiset mukaan…

 4. R-P kirjoitti:

  tanskan kansanpuolueen…?

  kysyisin erästä asiaa, nimittäin kun nimellä ”kansanpuolue” on mielestäni annettu hyvin vasemmistolainen sävy, niin millä kohdilla Tanskan Kansanpuolue on oikeisto-vasemmisto akselilla?

  entä perussuomalaiset nykyään?
  keskeltä aavistuksen oikealle vai vasemmalle…?

  mietityttää vaan,kun puoluetta ei lueta oikeistoon,poliittiseen keskustaan,eikä vasemmistoon erinäisten lähteiden mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *