Takaisin pääsivulle

28 tammikuu
2010

Piirin valintoja

Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin piiritoimikunta on tänä iltana pitänyt järjestäytymiskokoustaan Raisiossa. Syyskokouksessa piirin pitkäaikainen, kokenut puheenjohtaja Lauri Heikkilä äänestettiin uudelle kaudelle ja tänä iltana hän sai tuekseen Kike Elomaan (1. vpj) ja Juhani Pilpolan (2. vpj). Piirisihteerinä jatkaa Iiris Peltomaa ja taloudenhoitajana Pertti Hannula.

Varapuheenjohtajien valinta ei ollut yksimielinen, sillä useampikin ehdokas sai kannatusta. Yleinen keskusteluilmapiiri tuki ajatusta, jonka mukaan vanhojen jäärien olisi aika antaa jo vuoro naisille ja näin ollen 1. varapuheenjohtajan paikka kuuluisi naiselle. Minua ehdotettiin ja kannatettiin myös 1. varapuheenjohtajaksi. Esityksen teki Juhani Hannula Mynämäeltä, mistä itse ilahduin erityisesti sen takia, että arvostan Juhania suuresti hänen puolueen eteen tekemänsä työn takia.

Suljetussa lippuäänestyksessä 1. varapuheenjohtajaksi valittu Kike Elomaa sai 22 ääntä ja allekirjoittanut 14 ääntä. Olen iloinen siitä, että Kike pääsee käyttämään taitojaan ja kokemustaan ihmisten parissa tehtävässä työssä nyt tässä uudessa roolissa. Onnittelut Kikelle! Puheenjohtajistolla, ja toki kaikilla piirin aktiiveilla, on pian edessään taas uusi vaativa projekti, kun eduskuntavaalitaisto alkaa lämpenemään.

Minua esitettiin myös 2. varapuheenjohtajaksi, mutta katsoin että jos ensimmäinen oli naispaikka niin olkoon toinen miespaikka, ja totesin kannattavani luottamustoimeen nuorempaa väkeä edustavaa Tommi Vainiotaloa Laitilasta. Tommi pistikin kunnolla kampoihin vastaehdokkaalleen Juhani Pilpolalla, jolla on pitkä kokemus puolueessa. Äänestys päättyi Pilpolan voittoon luvuin 19-17. Onnittelut Juhanille, joka on luottamuksensa todellakin ansainnut. Tommille toivotan tsemppiä tuleviin valintoihin, sillä niitä tulee aina uusia.

Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirillä on edessään iso urakka: eduskuntavaalit, joissa tavoite ei voi olla mikään muu kuin menestys. Edellisiin eduskuntavaaleihin nähden äänimäärän on noin kaksinkertaistuttava mikäli haaveillaan yhdestä kansanedustajasta Varsinais-Suomessa. Tavoite on haastava. Piiri tarvitsee äänestäjiin vetoavia karismaattisia ehdokkaita, näkyvyyttä ja rohkeita, perusteltuja mielipiteitä. Yhteisen päämäärän eteen on tehtävä yhteistyötä, jonka tuloksena voidaan saavuttaa tuo yksi paikka. Tällä henkilöllä olisi kunnia edustaa koko Varsinais-Suomea maamme korkeimmassa päättävässä elimessä.

6 kommenttia artikkeliin “Piirin valintoja”

 1. Eki kirjoitti:

  Vaaleihin on lähdettävvä voittamaan ja tavoite pitää olla enemmän kuin ”vain” tai”edes” yksi ehdokas varsinais-suomesta.

  Vaaliliitot tulevat olemaan välttämättömiä koko suomessa, koska muuten RKP:n apupuolueet(kok.sdp.vihr…) tallovat jälleen pienen ihmisen edun tapojensa mukaan.

  Nykyinen vaalijärjestelmä luo väkisinkin pahan demokratia vajeen ja tätä vastaan on taisteltava.

 2. Maria Lohela kirjoitti:

  Moi Eki. Piiri esittää varmasti omat näkemyksensä tavoitteesta. Se tulee olemaan virallinen tavoite. Omat mielipiteeni ovat vain omiani, ja voivat kuulostaa vähättelyltä, sillä pidän realismista enemmän kuin yltiömäisestä optimismista.

 3. Sami Mäkelä kirjoitti:

  Maria, kunhan onnistutte ehdokasasettelussa, teille on tie auki, ihan millaiseen voittoon asti tahansa. Syitä ei tarvinne kovin tarkkaan selittää, mutta kun ajattelee vaikkapa seuraavia irrallisia asioita, niin voiton kangastukset alkavat muuttua pitäväksi:

  – Täydellisen epäonnistunut pakolaispolitiikka.
  – Täydellisen epäonnistunut verotuspolitiikka.
  – Täydellisen epäonnistunut laillisuusvalvonta (nyt viittaan vain kansanedustajien toimiin, mutta laajemminkin).
  – Täydellisen epäonnistunut ampuma-aselakiesitys, HE 106/2009.
  – Täydellisen epäonnistunut terveydenhuoltopolitiikka.
  – Täydellisen epäonnistunut energiaverotuspolitiikka.
  – Täydellisen epäonnistunut kehitysapupolitiikka.
  – Täydellisen epäonnistunut alkoholipolitiikka.
  – Täydellisen epäonnistunut kriminaalipolitiikka (rangaistaan syyttömiä ja palkitaan syylliset).

  Ja niin edelleen ja niin edelleen.

  Kun vielä huomataan, että Poliisihallitus lyötiin pystyyn vain siksi, että poliisit voidaan julistaa koskemattomiksi rikosepäilyjen edessä, niin en pitäisi mitenkään ihmeellisenä, että PS saisi jopa 13-14% kannatuksen niillä alueilla, joissa asuu paljon työväestöä ja nuoria.

  Mutta, kaikki lähtee teidän ehdokasasettelustanne ja siitä, miten rehellisesti te toimitte. Toivotan vilpittömästi teille menestystä – entisenä ”oikeiston” äänestäjänä etsin tällä hetkellä sellaista ehdokasta, joka laittaisi stopin järjettömälle rahan tuhlaukselle ja kansalaisten holhoamiselle, jolle ei näytä löytyvän mitään rajoja. Kaikkea pyritään ”edistämään” vain kielloin, määräyksin ja rangaistuksin. Sivistysvaltiossa ei toimita niin. Mutta emme taidakaan olla enää sivistys-, vaan korruptiovaltio. Jota johdetaan Poliisihallituksesta.

 4. Eki kirjoitti:

  Toivoisin, että ”piiri” myös ymmärtää edessä olevat realiteetit ja toimii sen mukaan. Muutosta tarvitaan eduskuntaan ja Sami Mäkelän edellä kirjoittamaa listaa voisi jatkaa vielä pitkään..

  Vaaliliitot ovat ainot keino saada paikkoja eduskuntaan. Ilman vaalilittoja vaalit ovat riskaa peliä ja äänet hajaantuvat, mistä sitten hyötyvät eniten vastenmielisyys puolueet.

 5. Ant- kirjoitti:

  Vuoden 2007 eduskuntavaaleissa yhtä läpimennyttä kohden tarvittiin hiukan vajaa 5 % äänistä Varsinais-Suomen vaalipiirissä. Vuodessa puolueiden kannatukset ehtivät muuttua, mutta ei kahdenkaan perussuomalaisen läpimeno ole mahdoton ajatus. Siihen tarvitaan vain reilu 9 prosentin kannatus.

  Aikooko blogin omistaja itse olla ehdolla? Onhan selvää ja kunnallisvaalien perusteella, että se on monen toive.

 6. Maria Lohela kirjoitti:

  Perussuomalaisten ehdokasasettelussa tarvitaan Varsinais-Suomessa(kin) vakaata harkintaa sekä viisautta ja etenkin rohkeutta valita epäilemättä aiempia vaaleja huomattavasti suuremmasta tarjokasjoukosta ne parhaimmat ehdokkaat.
  Vaaliliitosta en ole vielä muodostanut omaa mielipidettäni, mutta piiri varmasti miettii tämänkin asian perinpohjin.
  Omaa ehdokkuuttani koskevaan kysymykseen voisin vastata poliittisesti että piiri asettaa ehdokkaat halukkaiden joukosta. Aionko pyrkiä ehdokkaaksi? Sanon siihen että en tiedä. Vaaleihin on vielä pitkä aika ja suunnitelmat voivat aina muuttua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *