Takaisin pääsivulle

07 joulukuu
2009

Perussuomalaiset Nuoret: Minareettien kieltoa harkittava myös Suomessa

PerusS Nuoret: Minareettien kieltoa harkittava myös Suomessa
Kirjoittanut nuorten hallitus
07.12.2009
Perussuomalaisten Nuorten mielestä minareettien kieltäminen ei ole uskonnonvapauskysymys, sillä niiden käyttö ei ole edellytys islamilaisen uskon harjoittamiselle. Koraanissa tai muissa islamin pyhissä kirjoituksissa minareetteja ei mainita. Tätä asiaa Suomessa ei ole riittävästi huomioitu.

ETNO:n puheenjohtaja Ritva Viljanen sanoo järjestön kannanotossa (Etnisten suhteiden neuvottelukunta 4.12.2009), että Sveitsissä olisi moskeijoita vain neljä, vaikka maassa on 150 moskeijaa ja neljä minareettia.

Maltillisten arvioiden mukaan Euroopan väestöstä yli 20 prosenttia on muslimeita vuoteen 2050 mennessä (Telegraph 8.8.2009), mutta tämä suhde on jo tosiasia useissa Euroopan kaupungeissa.

Poliittisen korrektiuden liekaan itsensä kietonut poliittinen eliitti ei uskalla nostaa tätä demografista tosiasiaa esille, vaikka sillä on demokraattisessa järjestelmässä väistämättömät seuraukset myös valtasuhteille. Poliittisen islamilaisen liikkeen vaatimukset tuskin vähentyvät tulevaisuudessa.

Pidämme minareettikysymystä tärkeämpänä kuin sisäministeri Anne Holmlund (kok.), jonka mielestä minareetit ovat kaupunkisuunnittelukysymys (Aamulehti 2.12.2009). Uskonnollisen merkityksen puuttuessa minareeteista on tullut osoitus islamilaisen lain vallasta alueella. Minareettien laaja rakentaminen olisi yksi askel kohti Euroopan islamisaatiota.

Iltalehden teettämässä kyselyssä 31 prosenttia suomalaisista kannatti minareettien kieltoa (Yle 5.12.2009). Sveitsissä 37 prosenttia kannatti kieltoa viikkoa ennen äänestystä, mutta lopulta 57 prosenttia äänesti sen puolesta. Perussuomalaiset Nuoret uskovat, että neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä enemmistö suomalaisista olisi kiellon kannalla. Helsingin Sanomien nettikyselyssä 62 % vastaajista oli sitä mieltä, että minareettien kieltäminen on järkevää (HS 30.11.2009). Vastanneita oli yli 12 000.

Perussuomalaiset Nuoret kannattavat Suomessa uskonnonvapautta, mutta uusien minareettien rakentamisen kieltämistä olisi näillä perusteilla harkittava. Minareettikysymys tulee ratkaista demokraattisesti ennen kuin ensimmäistäkään minareettia rakennetaan Suomeen. Suomi on osa Eurooppaa eikä siten immuuni maanosan ilmiöille.

Lisätietoja:

puheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala
puh. 0400 917 353

hallituksen varajäsen Simon Elo
puh. 044 967 5605

(lähde)

6 kommenttia artikkeliin “Perussuomalaiset Nuoret: Minareettien kieltoa harkittava myös Suomessa”

 1. Esko kirjoitti:

  Onhan ne minareetit osoitus Islamin vallasta, niin on kirkon tornitkin osoitus kirkon vallasta ei niitäkään raamatussa ole ja ilman niitä voi hyvin harjoittaa uskontoa. Silti kirkolla on hyvin vähän valtaa jäsentensä elämään, pienillä karismaattisilla liikkeillä tätä valtaa on paljon enemmän vaikkei heillä niin hienoja torneja olekaan
  No Kristinusko on suomalaista perinnettä ja Islam ei, mutta sekään ei mielestäni ole hyvä syy kieltää minareettejä kokonaan valtion ja kirkon erottaminen on eurooppalaista kulttuuria. Tuskin kielto edes auttaa ongelmin joiden olemmassa olon myönnän.
  Ei minareettien täys kiellon ajamiseen kannata resursseja tuhlata se ei ole ratkaisu mihinkään.

 2. Maria Lohela kirjoitti:

  Esko: En vastustaisi valtion ja kirkon erottamista toisistaan Suomessa.

 3. J-P kirjoitti:

  Minä EN käsitä!

  Minä en käsitä, missä tuossa ylläolevassa poliittisessa Diibadaabassa oli se todellinen ja vakava syy kieltää joltain uskontokunnalta sen keskeinen symboli?

  Minä en myöskään ymmärrä, miksi koko Islam – kysymyksestä tehdään näin jumalattoman (josko tämä ilmaus sallitaan..) iso asia.. Kärpäsestä Härkänen, sanoisin.

  Useimmat eivät ole lukeneet Koraania tai edes auttavasti tutustuneet asiaan. Useimmat muodostavat mielipiteensä Median kautta saamistaan mielikuvista. Ja mediassahan on Vain ja ainoastaan esillä Fundamentalistit ja muut kiihko-islamistit.

  Tämän joukon koko on alle 1% kaikista islamin uskoisista.

  Mielestäni, jokainen uskokoon vaikka pyhään saippuaan halutessaan. Ja jos joku haluaa rakentaa Suuren Saippuakupin, jossa voi peseytyä Jumalansa kunniaksi, hän tehköön niin. Edellyttäen tietysti, ettei kuppi kaadu kenekään päälle tai muuten loiskuta saippuavettä kenenkään silmään.

  Nykyisessä maallistuvassa maailmassa tuskin on kovinkaan suurta vaaraa, että Islamin ”mörkö” valtaisi meidät tai että maailma luettaisiin Sharia-lakien kautta suomessakin joskus.. Siitä pitää korkea koulutustasomme ja Tasa-arvo ajattelumme huolta. Aina joitain ex-nyrkkeilijöitä tietysti hurahtaa tähänkin uskontoon, mutta niin on niitä myös lestadiolaisia, Jehovan todistajia..jne.. onhan näitä…

  Minareetit on vain rakennuksia. Rakennuksia joista kutsutaan kansa rukoilemaan kun aika on, Rakennuksia jotka muistuttavat uskovia ”taivasten valtakunnasta”.. mutta yhtä kaikki. Meille muille ne ovat vain rakennuksia. Ainakin jos emme omassa päässämme tai piiri-pieni-pyörii-osastoissamme paisuttele asiaa.

  Hiirestäkin saa Norsun, kun oikein tiukasti tuijottaa..

  (kirjoittaja on vannoutunut Ateisti.. Tämä siksi, jos jollekin tuli mieleen, että tuo nyt puolustelee ”niitä R***Ipäitä tossa noin..”)

 4. J-P kirjoitti:

  Eipä ole tullut julkiseksi kommenttini lähes kahden kuukauden takaa.. Toki, en sitä uskonutkaan, tapanannehan on lietsoa rotu – uskonto alisteista vihaa tähän yhteiskuntaan, suomalaisuus ajattelun(?) siivellä.
  Ja kun joku kirjoittaa jotain järkevää, niin ettepä edes keksi vastinetta.. koska vastakkaisia järkisyitä ei ole.

  Kiitos ja kumarrus kuitenkin.

  PS. Tämä oli vain teille, ei julkiseksi..

  Kevyesti naurahtaen käännyn pois..

 5. Maria Lohela kirjoitti:

  J-P: Eipä nyt tule mieleeni aikaisempaa kommenttia sinulta. Ehkä se on mennyt suoraan roskapostisuodattimeen.

 6. J.Ryyti kirjoitti:

  Turussa luulisi ihmisten tuntevan lähempänäkin esiintyvää uskonnollista syrjintää.

  Ahvenanmaalla ei kirkkolain mukaan saa perustaa valtion kirkon yhteyteen suomenkielisiä seurakuntia.(Lähde: KL 3:5: Seurakunnan ja seurakuntayhtymän kieli: ”Ahvenanmaan maakunnan alueella seurakunnat ovat yksikielisiä.”)

  Naisten lehtien suosikki, piispa John Wikströmin humaanisuus loppui siinä kohtaa, kun Turun kirkolliskokouksessa syksyllä 1997 oli esillä suomenkielisen seurakunnan perustaminen Ahvenanmaalle. Wikström äänesti suomenkielisen seurakunnan perustamista vastaan. Siinä meni Wikströmin humaanisuuden raja.

  Kun vanhan kirkkolain mukaan Ahvenanmaalla oli vielä kaksikielisiä seurakuntia niin sen jälkeen tuo aukko laissa tukittiin arkkipiispa Wikströmin johdolla.

  Ahvenanmaalla tehtiin etnisuskonnollinen puhdistus, kun siellä olleista kolmesta kaksikielisestä seurakunnasta tehtiin yksikielisesti ruotsinkielisiä. Nyt asia on kirkkolailla vahvistettu eikä edes kaksikieliset seurakunnat ole laillisia enää.

  Summa summarum. Suomenkielisen kirkon torni on samanlainen ympäristöongelma Ahvenanmaalla kuin minareetti Sveitsissä. Erona on vain se,että kukaan ei pohdi tässä yhteydessä Suomen kansainvälistä mainetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *