Takaisin pääsivulle

25 heinäkuu
2009

Perustuslailliset?

Mikä on tämä perustuslaillisten puolue, johon Markku Heikkilä tänään viittaa kirjoituksessaan Kalevassa? Eräs Turun kaupungin korkea-arvoinen virkamies käytti ilmaisua perustuslailliset saamassani sähköpostiviestissä, joka käsitteli Perussuomalaisia, vaikkei heitä oikealla nimellään mainittukaan. Sanoilla on aina tulkinnanvaraa, josko myös historiallisia kaikuja. Tahalliset tai tahattomat erheet saavat joskus mielenkiinnon heräämään niin, että niiden taustoihin haluaa ainakin vilkaista.

Sinänsä en näe perustuslaillisuudessa mitään ongelmaa, pikemminkin päinvastoin.

8 kommenttia artikkeliin “Perustuslailliset?”

 1. Ant- kirjoitti:

  Teksti on näköjään siirtynyt arkistoon. Nyt sen voi löytää tästä linkistä: http://www.kaleva.fi/plus/juttu806519_page0.htm Blogikirjoituksen nykyinen linkki ohjaa Muuten-palstan uusimpaan kirjoitukseen.

  Perustuslaillinen Oikeistopuolue, johon Heikkilä tietämättömyyttään Perussuomalaiset sekoittaa, lopetettiin jo 90-luvun alussa. Ovathan nimet tietysti vähän saman näköisiä, joten politiikkaa vähemmän ymmärtävä voi mennä sekaisin niiden kanssa.

 2. Maria Lohela kirjoitti:

  Kiitos tiedosta, korjasin linkin!

 3. acc kirjoitti:

  Perustuslaillinen kansanpuolue oli eri puolue kuin SMP. Perustuslaillisten näkyvin hahmo oli Georg (Jori) Ehnrooth.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Perustuslaillinen_Oikeistopuolue

 4. seppo huhta kirjoitti:

  Moi kollega !

  Perustuslaillisuus on hyvä asia kunhan kysymys ei ole EU:n perustuslaista.

  Sellainen asia minulla:
  Kun olin Espoon KH:n jäsenenä Turun ylimmän luottamus- ja virkamiesjohdon vieraana tässä keväällä niin ne väittivät, että koko valtuusto yksimielisesti kannattaa Turun kaupungin toimintojen mahdollisimman laaja yhtiöittämistä ja sen jälkeen, myymistä, päästämistä konkurssiin tai itsellä pitämistä. Ts. koko 800 vuoden turkulaisten tekemä työ kaupunkinsa hyväksi aiotaan myydä markkinahintaan. Kysyn sinulta onko tämä todelläkin näin ja onko Turun PS ja/sinä yhtiöittämisen kannalla ja jos niin miksi ?.

  yst. terv. Seppo Huhta

  Ps. www-sivuiltani löydät minun yhtiöittämistä vastustavan kannan ja perustelut sille.

  Ps. II Mehän Espoon valtuustossa päätimme ylivoimaisella enemmistöllä mun ehdotuksesta luopua yhtiöittämisestä ” ainakin kuluvan valtuustokauden ajaksi” – ainoastaan Kok ja 2/3 kepua vastusti.

 5. Markus kirjoitti:

  Jos kysymyksesi ”keita olivat/ovat” Perustuslailliset, niin silloin on sinulla, poliitikolla, historiantuntemus liian heikko ollaksesi uskottava MILLAAN TASOLLA. Olen 41-vuotias ja muistan Perustuslailliset oikein hyvin. Olen aanestanyt vain heita, vaikka ei lapi mentykaan. Ja aanestaisin uudelleen.
  Jos tosiaan esitat kysymyksen ”Mika on tama perustuslaillisten puolue” niin mene SDP:n puoluetoimistoon ilmoittautumaan uudeksi jaseneksi. Heidan riveissaan tietamattomyys tuo aania.

  Nimimerkki Ant ei nakojaan muista Perustuslaillisen kansanpuolueen olemassaoloa, vaan muistelee vain Perustuslaillista Oikeistopuoluetta. Organisaatiossa olikin kylla muutoksia, mutta ajatus pysyi.

  Georg C. Ehrnrooth oli kantava voima muistaakseni molemmissa, joten sekaannuus on anteeksiannettava.

  Lue tarkkaan tama:
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Perustuslaillinen_Oikeistopuolue

  Lue etenkin kappale ”aatemaailma”, mm:
  ”puolue vaati äärivasemmiston vallan kaventamista, kansanvallan ja perustuslaillisuuden lisäämistä sekä ulkopolitiikan muuttamista isänmaallisempaan suuntaan. Puolue vaati myös sosiaalista hyvinvointia, parlamentarismia ja vapaampaa keskustelua Suomen ulkopolitiikasta.”

  Mika on tama perustuslaillisten puolue, kysyy tyhman blogi. Holmistynyt vastaa etta vahva vapauden aate, eduskuntapuolue, presidentin valitsijamiespuolue (muistatko edes miten presidentti ennen valittiin?, oletko aanestanyt valitsijamiesta – jos olet niin varmaankin turkulaista sisarta Tellervo Koivistoa?). Jotkut sanoivat meita natseiksi. Sillon ei ollut viela rasisti-haukkumasanaa. Yhta hauskalta kai molemmat tuntuvat!

  Onko niin etta siita tulee tyhmaksi etta asuu Varissuolla, vai muuttaako sita Varissuolle sen takia etta on tyhma?

  kysyy
  perustuslaillinen,
  unilukkari Hannunniitusta 😉

 6. Maria Lohela kirjoitti:

  Markus: Voin kyllä myöntää sen, että kun kannattamasi puolue oli olemassa olin itse niin nuori että en ollut kiinnostunut poliitiikasta ja googlasinkin ko. ryhmittymää vasta kirjoitukseni jälkeen. Osaatko sanoa mikä saa virkamiehen/toimittajan sekoittamaan perustuslailliset Perussuomalaisiin? Historian tuntemuksen puute? Tyhmyys?

  Voisi myös spekuloida, että jos Varissuolla asumisesta tulee tyhmäksi tai tänne muuttavat vain tyhmät, niin maahanmuuttopolitiikallamme on edessään entistä kovemmat haasteet.

 7. Maria Lohela kirjoitti:

  Hei Seppo!

  Kuulostaa aika mustavalkoiselta tuo mitä olit virkamiestapaamisessa kuullut. Mielestäni asia ei ole noin yksinkertainen enkä ole samaa mieltä virkamiesten näkemyksen kanssa.
  Mielestäni (Turun) kaupungin tulee omistaa ja tuottaa arkielämän välttämättömimmät palvelut, mutta jokaiseen seinään ei tarvitse olla omistusoikeutta. Ei ole kuntalaisten etujen mukaista, että heillä ei ole mahdollisuutta osallistua omaa elämäänsä koskeviin päätöksiin vaan ne tehdään osakeyhtiöiden hallituksissa.

 8. Riku kirjoitti:

  Yleisesti ihmiset,varsinkin tyhmät sellaiset mieltyvät asuinalueiden vertailuun ja joskus myös sortuvat niiden leimaamisiin,kuten edellämainittu väite varissuosta.
  Yhtäkään asuinaluetta tai lähiötä ei ole rakennettu huonomaineiseksi,vaan ne ovat huonomaineisiksi tehneet typerät ihmiset,jotka mielellään levittelevet huhuja näistä lähiöistä.

  Pahoittelen syvästi,mutta mielestäni ovat myös ne päättäjät typeränpuoleisia,jotka ovat suunnanneet merkittävän osan maahanmuuttajista samoille tai lähekkäisille alueille,ja puolestaan näin tapahtuminen aiheuttaa eräänlaista ”slummiutumista”,joista oivallisia esimerkkejä ovat varissuo ja vaikkapa lauste,näistä jälkimmäisessä olen asunuy viimeiset 11 vuotta ,joten tiedän kyllä jokseenkin mistä puhun

  Ra´ottaisinkin vielä sanaisaa arkkuani ja toisin ilmi kysymäni,mikä keino olisi paras tapa torjua tälläinen asuinalueiden leimaus,olisiko näiden huhujen levittelijöiden jo aika pitää löysät suunpielensä kiinni vaiko olisiko kenties sopivampi keino yksinkertaisesti ns. hajottaa suurimmat maahanmuuttaja keskittymät ja ripotella heidät ympäri avaraa ja kaunista maatamme,

  henkilökohtaisesti kannatan jälkimmäistä vaihtoehtoa,sillä ensimmäinen saattaisi olla loukkaus ihanaa ja kultaista sananvapauttamme kohtaan,joka tosin on pian enää muisto kultaisesta menneisyydestä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *