Takaisin pääsivulle

05 huhtikuu
2009

Perussuomalaiset Nuoret: Perheenyhdistämisiin 24 vuoden suojaikäraja

Perussuomalaisten Nuorten tiedote
julkaisuvapaa 5.4. klo 13

Perussuomalaiset Nuoret: Perheenyhdistämisiin 24 vuoden suojaikäraja

Perussuomalaiset nuoret ovat järkyttyneitä viime päivinä esiin nousseesta tiedosta, että Suomessakin on harjoitettu alaikäisten tyttöjen naittamista aikuisille miehille.

Aamulehdessä 2.4. julkaistun uutisen mukaan Suomessa on viimeisen vuosikymmenen aikana solmittu avioliittoja alaikäisten tyttöjen ja aikuisten miesten välille islamin lain mukaan. Suomen lain mukaan avioliitto alaikäisen kanssa on mahdollista vain poikkeusluvalla. Suomen lakien mukaan sellaisessa sukupuolisessa suhteessa, jossa täysi-ikäinen on alle 16-vuotiaan kanssa, kyseessä on lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Perussuomalaiset nuoret monien muiden suomalaisten tavoin ovat huolestuneita erityisesti siitä, jos Suomessa jonkin tapakulttuurin perusteella mahdollisesti edistetään lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä.

Erään lehtijutun mukaan Suomesta käsin järjestetään avioliittoja, joissa nuoret tytöt toimivat kauppatavarana. Voidaan siis oikeutetusti kysyä, ovatko jotkin yhteisöt uskonnollisen lain ja tapakulttuurin varjolla mahdollisesti edistäneet ihmiskauppaa ja alaikäisten hyväksikäyttöä?

Alaikäisten tyttöjen ja naisten oikeuksien suojelemiseksi Perussuomalaiset nuoret vaativat sisäministeri Anne Holmlundilta ja viranomaisilta nopeita toimia, joilla tutkitaan, harjoitetaanko Suomessa uskonnon varjolla mahdollisesti järjestelmällistä lasten hyväksikäyttöä. Lisäksi vaadimme perheiden yhdistämiseen 24 ikävuoden suojaikärajaa, mikä on jo käytössä Tanskassa. Näin estettäisiin tehokkaasti nuorten tyttöjen Suomesta ulkomaille ja ulkomailta Suomeen tapahtuvat pakkoavioliitot.

Lisätietoja:

puheenjohtaja
Vesa-Matti Saarakkala
puh. 050 919 6079

1. varapuheenjohtaja
Maria Lohela
puh. 041 544 6443

Viitteet:

Aamulehti ja MTV3:
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/14-vuotiaan-suomessa-vihkinyt-imaami-13-vuotta-hyva-avioitumisika/138298

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/nuoret-tytot-ovat-kauppatavaraa-suomesta-kasin-jarjestetyissa-avioliitoissa/138329

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/04/850152

Lähde

1 kommentti artikkeliin “Perussuomalaiset Nuoret: Perheenyhdistämisiin 24 vuoden suojaikäraja”

 1. Jari Lindström kirjoitti:

  Asiallinen ja ajankohtainen kannanotto! Siitä kiitos.
  On aivan käsittämätöntä, että uskonnon ja ”kulttuurin” varjolla voidaan toimia lain yläpuolella. Sellaiseen käytäntöön on puututtava rohkeasti. Ja tehtävä kerta kaikkiaan selväksi se, miten Suomessa toimitaan.
  Tähän kannanottoon toivoisin vastausta ja mielipidettä myös muilta puolueilta. Jos niiltä nyt rohkeutta löytyy…

  Hyvä Perussuomalaiset Nuoret!

  t.Jari Lindström(ps.)
  1.varapuheenjohtaja
  Kymen piiri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *