Takaisin pääsivulle

06 helmikuu
2009

Vihaa ja pelkoa televisiossa

Katsoin hetki sitten päättyneen Pressiklubin lähetyksen, jossa Perussuomalaisten helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu ja suosittua blogia pitävä Jussi Halla-aho sai haastaa Leif Salménin ja Saska Saarikosken kanssa juontaja Ruben Stillerin jäädessä (mahdollisesti tarkoituksella) lähes statistin rooliin.

Kukaan ei ole täydellinen ja jokaisella on heikkoja hetkiä, mutta ohjelmaa seuratessani hämmästyin suuresti siitä miten huonosti aikuiset miehet, Salmén ja Saarikoski, voivat käyttäytyä. Oliko tämä sellainen tapa keskustella ja kohdata toinen ihminen, jota he kannattavat?

Salménin mukaan Jussi Halla-aho levittää pelkoa ja vihaa. Mielestäni Pressiklubissa vihaa sylki ainoastaan Salmén itse Saarikosken komppaamana.

Mahdollisesti sekä Salmén että Saarikoski kokevat myös pelkoa. Reaktio pelkoon voi joskus ilmentyä vihan kaltaisena, aggressiivisuutena, hyökkäämisenä.

Entäpä jos Jussi Halla-aho onkin oikeassa jossain asiassa? Tai useammassakin? Pelottaako se vaihtoehto jotakuta? Miksi?

19 kommenttia artikkeliin “Vihaa ja pelkoa televisiossa”

 1. hemuli kirjoitti:

  Katsoin myös kyseisen ohjelman.Tais Jussi Halla-Aho olla ainoa selväpäinen koko porukasta.Jos avoin keskustelu maahanmuuton ongelmista tarkoittaa tuota pellehermanni showta,niin voi jestas sentään.

 2. annepa kirjoitti:

  No ei se Halla-ahokaan ihan salonkikelpoisesti esiintynyt: ”ole sinä siinä hiljaa”. Koin niin syvää myötähäpeää KAIKKIEN keskustelijoiden – eniten Salménin ja Saarikosken – takia että en voinut katsoa koko lähetystä. Aikuiset ihmiset! Ihmettelen miksi Halla-aho jäi edes studioon. Olisi nyt parin keskeytyksen ja vaahtoamisen jälkeen sanonut että osaatteko te KESKUSTELLA asiasta, ja kun ei olisi kuitenkaan tehonnut, todennut että keskustellaan sitten kun te siihen pystytte ja lähtenyt pois.

 3. Harri kirjoitti:

  ”No ei se Halla-ahokaan ihan salonkikelpoisesti esiintynyt: “ole sinä siinä hiljaa”. Koin niin syvää myötähäpeää KAIKKIEN keskustelijoiden – eniten Salménin ja Saarikosken – takia että en voinut katsoa koko lähetystä. Aikuiset ihmiset! Ihmettelen miksi Halla-aho jäi edes studioon. Olisi nyt parin keskeytyksen ja vaahtoamisen jälkeen sanonut että osaatteko te KESKUSTELLA asiasta, ja kun ei olisi kuitenkaan tehonnut, todennut että keskustellaan sitten kun te siihen pystytte ja lähtenyt pois.”

  Itse ajattelin tuon Pressiklubia koskevan asian aikaslailla juuri miten Maria sen esitti..

  Kieltämättä Jussi Halla-ahon pois lähteminen olisi saattanut muut ”keskustelijat” juontajaa myöten entistä-mikäli mahdollista- nolompaan asemaan, mutta olisivatko he kuitenkin jollakin ilveellä onnistuneet kääntämään tilanteen silloin edukseen. Näin äkkiseltään en kyllä keksi keinoa, mutta tuollaisille mikään alhainen ei kai ole mahdotonta.
  Jussi vei kuitenkin ainoana ohjelman tyylillä loppuun asti.

  En ole tiennytkään Leif Salmenia noin pahantahtoiseksi ja sivistymättömäksi ihmiseksi. Sivistyksen voi kai olettaa tarkoittavan myös käytöstapoja. Voi luoja!
  Miten ihmeessä aikuiset ihmiset osaavat olla noin..no, typerät pahaiset nulikat tulee mieleen..

 4. SO kirjoitti:

  ”No ei se Halla-ahokaan ihan salonkikelpoisesti esiintynyt: ’ole sinä siinä hiljaa'”

  Lieventävänä asianhaarana voidaan tosin todeta, että tuo tuli siinä tilanteessa kun Salmén ties kuinka monennen kerran alkoi karjua hänen puheenvuoronsa päälle, vieläpä ennen kuin hän edes ehti sanoa juuri mitään.

 5. Art kirjoitti:

  “No ei se Halla-ahokaan ihan salonkikelpoisesti esiintynyt: ‘ole sinä siinä hiljaa’”

  Minun mielestäni tuossa ei ollut minkäälainen salonkikelvottomuus kyseessä. Itseäni ainakin aivan nauratti kyseinen kohta. Olihan Salmen tuohon mennessä jo nolannut esiintymisellään ja räksytyksellään itsensä täydellisesti. Kommentti toimi kuin pisteenä i:n päälle: henkilölle, jonka kanssa keskustelu on täydellisen turhaa, voi aivan hyvin osoittaa kaapin paikan ko. kehoituksella.

 6. Lexori kirjoitti:

  Joku on myös koonnut Leif Salmisen osuuden yhdeksi videoksi.

  http://www.youtube.com/watch?v=vPoGGuPgaJk

 7. annepa kirjoitti:

  Mitä, eikö ”mestaria” saakaan kritisoida? 😀

 8. Art kirjoitti:

  annepa: ”Mitä, eikö “mestaria” saakaan kritisoida?”

  Miten kommenttisi liittyy tähän viestiketjuun?

 9. Niina kirjoitti:

  En tiedä oletteko huomanneet, mutta myös Ylen oma Yle Areena tarjoilee ohjelman. Hyvä laatoisena ja yhtenä palana.

 10. Niina kirjoitti:

  Meinasin unohtaa. Mitä mieltä sinä Maria olet tuosta toriparkiasiasta?

 11. James Hirvisaari kirjoitti:

  Sitä hämmästelen, että YLE on niin stanan stalinistinen. Olen kuvitellut, että demarit siellä häsläävät, ja se olisi ihan ok, mutta kommunistihegemoniahan siellä näyttää rullaavan. Rehti demari ei välttämättä vääristele totuutta, mutta kommunisteille mikään ei ole pyhää.

 12. jukkis kirjoitti:

  Suomalaisten ongelmien kasaaminen pienehkön maahanmuuttajaporukan harteilla on naurettavaa. Ei ne leipäjonot sun muut huonot hetket johdu muiden auttamisesta, vaan omasta laiskuudesta ja saamattomuudesta. Myöskään Halla-aho ei ole kaduin kirkkain lamppu.

 13. annepa kirjoitti:

  Art: siten että kyse oli Halla-ahon esiintymisestä ja sen kritisoimisesta (minun taholtani). Heti tuli lyttäävää mielipidettä, mutta täytyy toki sanoa että lyttäystä ei tehty moukarilla vaan sivistyneesti oma mielipide perustellen. Hyvä niin.

  Välillä vaan tuntuu että Halla-aho on koskematon, häntä ei saa kritisoida, hän ei voi tehdä väärin. Minusta se on vähän… sairasta. En väitä että tässä blogissa niin tehtäisiin.

 14. Tommi kirjoitti:

  Katsoin itsekkin kyseisen ohjelman , ja hämmästyin suuresti
  kuullessani sanan fasisti! Että nyt isot miehet eivät kykene
  asialliseen keskusteluun. Tulin itse juuri puolasta ja täytyy
  sanoa että laput pois silmiltä ja lopetetaan joulupukkiin uskominen,
  puolalainen todellisuus (1e/h) ei ole mitään EU:ta vaikka EU:hun
  puola kuuluu. No turun telakalla puolalainen saa sentään 3e/h ,sehän
  ei tietenkään ole suomalaiselta duunarilta pois. Matti Vanhasen vision
  mukaan tulevaisuuden suomessa pitää olla työperäisiä mamuja tasaisesti
  ympäri maan (Tietenkin!!! 3e/h) ja maailmassa ei olisi rajoja (Muuten
  eivät tänne pääse) Ennen olin sitä mieltä että Halla-Aho on natsi,
  nykyään olen sitä mieltä että joissakin asioissa Jussi taitaapi olla oikeassa,
  mutta sitähän ei voi ääneen sanoa tai häkki heiluu.

 15. Huomauttaja kirjoitti:

  ”Mitä, eikö “mestaria” saakaan kritisoida? :D”

  Saa, sitähän monet tekevätkin. Sinäkin teit niin eikä kukaan yrittänyt estää.

  ”Välillä vaan tuntuu että Halla-aho on koskematon, häntä ei saa kritisoida, hän ei voi tehdä väärin. Minusta se on vähän… sairasta. En väitä että tässä blogissa niin tehtäisiin.”

  Häntä saa myös puolustaa. Vai eikö saa?

  Puolustaminen ei tarkoita sitä, että häntä ei saisi kritisoida.

 16. Sami Mäkelä kirjoitti:

  Lefa on todellakin vanha stalinisti ja Hesarin toimittaja aivopesukoneen osa. Joten se siitä. YLE ja HS ovat maan päällä vain jakaakseen ilosanomaa verojen polttamisesta sellaiseen, josta ei ole kenellekään mitään hyötyä – edes somaleille. Enemmän auttaisimme heitä lähettämällä täällä muutaman vuoden asuneet takaisin, jotta voisivat kertoa, millaista on elää rauhallisessa yhteiskunnassa. Sitten esimerkin voimin voisivat rakentaa Somaliasta vielä vähän Suomeakin paremman maan. Siellä kun ei sada lunta, eikä teitä tarvitse aurata. Helppoa kuin jäiden polttelu.

 17. Antti kirjoitti:

  Noh, kaikki tuollainen julkisuus palvelee vain Jussin Halla-ahon etua. Hän erottui selvästi täysipäisinpänä tuosta joukosta, varsinkin Leif Salménin kommenttien takia. Mustamaalaus osui omaan nilkkaan.
  Huomasin senkin ettei kukaan, koko keskustelun aikana, pyrkinyt faktoilla ja realistisilla argumenteilla päätymään nokikkain Jussin kanssa. Koko keskustelu vaan keskittyi sonnan kaivamiseen Jussista, jonka hän kohtasi tyynesti. Huvitti vain sinänsä että voisiko hän oikeasti olla täysin oikeassa, koska kumoavia argumentteja ei lainkaan näkynyt esimerkiksi maahanmuuton -moniin etuihin- liittyen.
  Mikäli parhaimmat argumentoinnit on fasistisyytökset ja se että Leif moittii Jussia säälittäväksi ja surulliseksi ja povaa hänen idoilleen surullista loppua. Kovaa puhetta vanhalta… tai siis ’entiseltä’ Stalinistilta, eikö?

  Vielä tuohon Annepan kommenttiin
  ”Välillä vaan tuntuu että Halla-aho on koskematon, häntä ei saa kritisoida, hän ei voi tehdä väärin.”

  Eikö Halla-aho ole jo pidempään ollut varsinainen kritiikkiharava? Media ja maahanmuuton kannattajathan ovat olleet hänen kimpussaan todella intensiivisesti. Tämä ilmenee myös hänen blogistaan. Ja tuo koko videohan oli lähestulkoon pelkkä Halla-ahon kritisointia.

 18. Niina kirjoitti:

  Ehkä tuossa viitattiinkin siihen, että jos kritisoi niin heti on maahanmuuton kannattaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *