Takaisin pääsivulle

01 helmikuu
2009

Tapahtunutta kuluneella viikolla

Tällä viikolla olen kokenut useita tilanteita, jotka ovat olleet minulle uusia, ajatuksia ja tunteita ravistelevia sekä mieleenpainuvia.

Maanantaina 26.1 osallistuin ensimmäistä kertaa Turun kaupunginvaltuuston kokoukseen. Järjestäytymiskokouksessa valittiin ennalta sovitun mukaisesti luottamuselinten jäsenet. Tunnelma kokouksessa oli mielestäni rento ja hyväntuulinen, lukuun ottamatta rakennuslautakunnan valinnan yhteydessä kuultua katkerahkoa valituspuheenvuoroa, jossa puhuja kyseenalaisti kyseisen lautakunnan tulevaisuutta – etenkin kun allekirjoittanut on sen jäsen. Henkilö myös julisti useiden perussuomalaisten olevan poliittisesti heikkolahjaisia. Tunnustan: Minua nauratti kamalasti koko rutinan keston ajan, vaikka tiedän sen olevan todella huonotapaista. Sananvapauden kannattajana tunnustan oikeuden monenmoisiin rutinoihin ja vuodatuksiin ja lupaan kuunnella Turun kaupunginvaltuustossa epäilemättä kuultavia tulevia rutinoita naama peruslukemilla.

Perjantaina 30.1 Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä julkaistiin toimittaja Leena Virtasen tekemä henkilökuva minusta. Toimittaja kävi kotonamme jo joulukuun alussa ja olin jo kauan tietoinen siitä että juttu julkaistaan joskus tammikuussa. Korjaan tässä yhden juttuun päätyneen virheen: en ole korkeastikoulutettu. Aloitin opinnot Turun yliopistossa vuonna 2001, mutta en ole valmistunut, enkä muuta ole missään yhteydessä kenellekään väittänyt. Toimittaja ilmeisesti oletti että seitsemän vuoden ”opiskelun” jälkeen peli on selvä, ja niinhän sen kai kuuluisi olla, mutta asiat eivät aina mene niin kuin niiden haluaisi menevän. Sain luettavakseni jutun vedoksen, mutta siitä maininta koulutuksesta puuttui vielä kokonaan, joten en voinut puuttua etukäteen tuohon virheelliseen tietoon. Nykytilanteen vallitessa pidän erittäin todennäköisenä että opiskelujeni suhteen ei tapahdu merkittävää edistymistä seuraavan neljän vuoden kuluessa.

Launtaina 31.1 olin käymässä Nivalassa osallistuakseni 20-vuotiaana täysin yllättäen menehtyneen nuoren naisen siunaustilaisuuteen. Eräänä iltana kuun alkupuolella hän kävi illalla nukkumaan eikä enää aamulla herännyt. Suren kovasti tuota monin osin elämättömäksi jäänyttä elämää. Eräässä valokuvassa vuosien takaa minä, tuolloin 10-vuotias, pitelen häntä, pientä vauvaa, sylissäni. Ja nyt kävi näin.

Ankaran lauantaipäivän kääntyessä iltaan suunnitelmissani oli viettää ihan tavallinen lauantai-ilta kotona vanhempieni seurassa. Syömistä, juomista, televisionkatselua, rupattelua ja netissä surffailua. Niin se alkoikin, kunnes avomieheni soitti kotoa Turusta ja kertoi isänsä kuolleen. Pakkasin tavarani ja sain vielä paikan Turkuun matkaavaan yöjunaan.

Tilanteet vaihtelevat. Viikon aikana ehdin jännittää uutta kokemusta, nauraa ja huokaista helpotuksesta. Monesta eri syystä sain kysyä itseltäni ja muiltakin, että voiko tämä olla totta. Toisinaan sitä sai tiedustella ääni epäuskoisena mutta suu hymyssä, toisena kertana mielen päällä päällimmäisenä murhe ja huoli toisten jaksamisesta.

Elämässä koettu ohjaa meitä eteenpäin valinnoissamme ja teoissamme. Omien kokemuksien kautta minusta on tullut aina vain vahvempi hetkessä eläjä, ei hurjapää riskinottaja, mutta pienistä asioista nautiskelija ja positiiviseen ajatteluun pyrkijä.

Ja näin sitä mennään eteenpäin päivä kerrallaan. Vastoinkäymisistä, räksyttäjien räksytyksestä huolimatta ja parempaan huomiseen uskoen.

4 kommenttia artikkeliin “Tapahtunutta kuluneella viikolla”

 1. Jonne Pohjois-Koivisto kirjoitti:

  Hei, luin juttusi hesarista. Heräsi seuraavia kysymyksiä:

  Minkä takia suomalainen kulttuuri on mielestäsi parempi kuin somalialainen kulttuuri?

  Voisitko vielä spesiifisti tarkentaa mitä huonoja puolia somalialaisessa kulttuurissa on?

  Onko Suomessa edes enää mitään yhtenäistä kulttuuria, jota voisi kutsua ”suomalaiseksi” kulttuuriksi?

 2. Maria Lohela kirjoitti:

  Hei Jonne Pohjois-Koivisto

  En ole missään sanonut suomalaisen kulttuurin olevan parempi kuin somalialainen kulttuuri. Luetun ymmärtämisessä on ollut myös muilla hankaluuksia tähän yksityiskohtaan liittyen, mutta toimittaja Virtanen antoikin jo vastauksen puolestani Nytin artikkelin keskustelussa:

  http://www.hs.fi/keskustelu/message.jspa?messageID=2936313

 3. Jonne Pohjois-Koivisto kirjoitti:

  Hei, kiitos korjauksesta, pahoittelen että luin jutun huolimattomasti ja pääsi syntymään väärinkäsitys.

 4. Ismo Putsela kirjoitti:

  Voimantoivottelut sinnepäin!!!

  Asiasta kirjoitat ja hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *