Takaisin pääsivulle

01 joulukuu
2008

Raimo Vistbacka (PS): Puolue ei ole hajoamassa kahtia

Lähde: Pohjalainen 30.11.2008

Vistbacka: Puolue ei ole hajoamassa kahtia

Perussuomalaisten kansanedustaja Raimo Vistbacka kiistää jyrkästi, että puolue olisi jakaantumassa kahtia maahanmuuttopolitiikassa. Puolue aikoo saada edustajan läpi europarlamenttivaaleissa ilman vaaliliittoja.

Perussuomalaisiin ei ole syntymässä kahta leiriä suhteessa maahanmuuttopolitiikkaan eikä puolueeseen ole syntynyt äärioikeistolaista siipeä, vakuuttaa alajärveläinen kansanedustaja Raimo Vistbacka puolueen piirikokouksessa Seinäjoella.

Puolue on joutunut ryöpytykseen lähinnä helsinkiläisen Jussi Halla-ahon monikulttuurisuutta ja maahanmuuttopolitiikkaa kärkevästi arvostelevien blogikirjoitusten takia. Halla-aho valittiin Helsingin kaupunginvaltuustoon sitoutumattomana perussuomalaisten listalta.

Vistbacka sanoo kannattavansa Halla-ahon kritiikkiä.

– Olen samaa mieltä siitä, että jos tänne otetaan pakolaisia, heidän pitää tehdä työtä samalla palkalla. Heillä pitää olla samat velvollisuudet ja oikeudet, mutta ei erityisoikeuksia.

Hän näkee median Halla-aho-uutisoinnissa ajojahdin piirteitä.

– Tässä pelätään perussuomalaisten suosiota ja yritetään mustamaalata puoluetta. Halla-ahon kirjoitukset ovat johdonmukaisia ja hienosti formuloitu, jos niitä lukee enemmän, hän sanoo.

Hän pitää kohua nostattaneita blogikatkelmia asiayhteydestään irrotettuna.

– Ehkä Halla-aho tarkoituksella ärsyttää lehdistöä ja katsoo kun toimittajat juoksevat tähän kuoppaan, Vistbacka arvelee.

Vistbacka vastustaa nykyisten pakolaiskiintiöiden kasvattamista ja antaisi rahaa lähtömaiden naapurimaille ja siellä olevia pakolaisleireille, jotta pakolaiset voisivat nopeammin palata kotimaahansa.

– Vaikka ottaisimme kuinka paljon pakolaisia Suomeen, emme pysty näiden maiden ongelmia poistamaan, Vistbacka muuraa Suomen ulkorajoja.

5 kommenttia artikkeliin “Raimo Vistbacka (PS): Puolue ei ole hajoamassa kahtia”

 1. Janne kirjoitti:

  Raimo Vistbacka rules!

 2. Pertti Huhtala kirjoitti:

  Hei
  Klip ”Vistbacka vastustaa nykyisten pakolaiskiintiöiden kasvattamista ja antaisi rahaa lähtömaiden naapurimaille ja siellä olevia pakolaisleireille, jotta pakolaiset voisivat nopeammin palata kotimaahansa” Klip.
  Jos olet samaa, aiotko toimia sen puolesta (mahdollisuuksiesi mukaan) että pakolaiset palautaan mahdollisimman nopeasti kotimaahan?
  Tarviseeko turku mielestasi lisää pakolaisia; jos niin kuinka paljon?

  Terveisin Pertti

 3. Kekke kirjoitti:

  ”- Vaikka ottaisimme kuinka paljon pakolaisia Suomeen, emme pysty näiden maiden ongelmia poistamaan, Vistbacka muuraa Suomen ulkorajoja.”

  Reps. ”muuraa ulkorajoja” Ihan kuin muuta maahanmuuttoa ei olisikaan kuin humanitäärinen. Ei uskoisi Pohjalaisen tekstiksi. Toisaalta kyllä maakuntalehdissä usein törmää vielä sankempaan ”monikulttuurisuuden tiedostamiseen” kuin Hesarissa – vrt. Kainuun sanomat.

 4. Maria Lohela kirjoitti:

  Hei Pertti

  Kyllä, olen samaa mieltä kuin Vistbacka, vaikka kukaan Vistbacka mukaan lukien ei olekaan muuraamassa Suomen rajoja. Jopa oli liioiteltu sanavalinta toimittajalta.

  Kyllä, aion mahdollisuuksieni mukaan edistää sitä tavoitetta, että pakolaiset voivat palata kotimaihinsa. Tämä tavoite tietääkseni sisältyy pakolaisuuden määrittelemiseen, ja sen pitäisi sisältyä myös turvapaikanhakijoihin.

  Todellisessa hädässä olevien ihmisten auttamista en mitenkään vastusta, mutta nykymallin mukainen turvapaikka- ja perheenyhdistämishakemuksilla pelaaminen ei mielestäni ole kestävä tapa ratkaista tietyillä alueilla vallitsevia ja hallitsevia ongelmia.

  Tietenkin toivon, että maailmassa ei olisi erityistä turvaa tarvitsevia tai vaaraa pakenevia ihmisiä, joten tästä näkökulmasta ajatellen ei Turkukaan heitä erityisesti tarvitse. Kaikkien maailman ihmisten pitäisi saada olla ja elää rauhassa omassa kodissaan, oman kulttuurinsa huomassa, ja siihen meidän pitää pyrkiä sen sijaan että lännen kulutuskeitaiden äärelle siirtyy aina vain enemmän ja enemmän ihmisiä kun lähtömaiden tilanne pysyy samankaltaisena.

  Mielestäni Turkuun ei pitäisi sijoittaa enempää pakolaisia tai turvapaikanhakijoita, ennen kuin täällä jo olevien kieli-, kulttuuri- ja ammattikoulutus sekä työllisyys on saatu todellisia tarpeita vastaavalle tasolle.

 5. Jester kirjoitti:

  Kovin erikoiselta näyttävät Vistbackan kommentit nyt, kun vertaa mitä hän on viime päivinä mediassa toitottanut. Missäköhän kohti Vistbacka tarkalleen ottaen käänsi kelkkansa 180 astetta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *