Takaisin pääsivulle

27 marraskuu
2008

Informaatiokatkoja

Tietokoneeni hajosi. Vakuutusyhtiön ohjeen mukaan siihen tehdään seuraavaksi arvio siitä, kannattaako laite korjata vai korvaako kotivakuutus kokonaan uuden vekottimen. Huoltofirman ystävällinen edustaja suhtautui hyvin positiivisesti siihen, että arvio saataneen aikaiseksi jo ennen joulua.

Jos siis olet ennen eilistä lähettänyt minulle esimerkiksi sähköpostia, jossa on jotain tärkeää tai jonkinlaista reagointia odottavaa, se kannattaa lähettää uudelleen. Webmailiini ei jää kopioita viesteistä.

Koneen pimeydessä on myös monenlaista muuta oleellista ja hyödyllistä tietoa, sillä kuten arvata saattaa, varmuuskopioiden ottaminen on jäänyt aikomukseksi. Ulkoinen kovalevy on kyllä hankittu, mutta kappas vain sille on tallennettu kaikkea muuta paitsi minun koneeni sisältö.

Maanantaina mykistyi muuten digiboksi ja ennen lähtöäni Intiaan videotykki. Hohhoijaa.

2 kommenttia artikkeliin “Informaatiokatkoja”

  1. paavo ojala kirjoitti:

    veikkaanpa, ettei kannata korjata. ei koneita ikinä kannata korjata. joo. mullakin ulkoinen kiintolevy nurkassa valvoo. oottaa, että laittaisin siihen tärkeitä tietoja, mutta ei jaksa vielä tänään. aina huomenna

  2. Aleksi kirjoitti:

    Yleensä korjausarvion summat ovat sen verran korkeita, että tulee uusi kone tilalle.

    Jollei koneen vika ole ollut kiintolevyssä, niin kaikki tiedot on mahdollista palauttaa koneelta. Pyydä huoltoyhtiötä ottamaan tiedot talteen kiintolevyltä. Jollei se heille sovi niin pyydä tietokoneen kiintolevy itsellesi ja ota vaikka minuun yhteyttä. Jopa kärsineestä kiintolevystä voi olla mahdollista palauttaa tietoja. Ehjästä se yleensä onnistuu aika ongelmitta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *