Takaisin pääsivulle

25 marraskuu
2008

Kotona!

Intiassa oli mukavaa monin tavoin. Näin ja koin siellä hauskoja, erikoisia ja jännittäviä asioita, mutta ei voi sanoa että koti-Suomessa hämmästyksen aiheissa olisi jääty yhtään huonompaan osaa. Yksi jos toinenkin otsikko tuli luettua myös siellä kaukana esimerkiksi silloin, kun tyypillisesti aina loma-aikaan iskevä vilustuminen hidasti tahtiani.

Jopa ajoittain tukalasta kuumuudesta pääsin kotiin Varissuolle sunnuntain ja maanantain välisenä yönä n. klo 2.30. Hurja lumimyräkkä käännytti Delhin lennon Ouluun tankattavaksi ja odottelemaan sään selkiintymistä, mutta sopivan raon löydyttyä kone pääsi kuin pääsikin lopulta laskeutumaan Helsinki-Vantaalle viitisen tuntia aikataulusta myöhässä. Lennolla vieressäni istui nuori intialainen mies, joka oli tulossa Suomeen erääseen tietoliikennealalla toimivaan yritykseen töihin. Hän kertoi, ettei ollut koskaan käynyt Intian ulkopuolella ja kyseli Suomesta yhtä sun toista, vaikka hänen pohjatietonsakin vaikuttivat olevan vallan hyvät.

Lomani ajan kissat olivat hoidossa lemmikkihoitola Gomakissa. Onneksi hoitolassa sattui olemaan tilaa niin, että kissat saivat olla siellä yhden ylimääräisen yön kun itse jumitin lentokoneessa, lentokentällä ja junassa niin etten mitenkään niitä päässyt sunnuntaina hakemaan vastoin sovittua. Kaksi hyvin hoidettua kissaa sieltä kuitenkin eilen maanantaina töitten jälkeen löytyi, eikä ystävällinen Gomakin omistaja edes veloittanut tästä yllättävästä lisäyöstä mitään. Kissoja noutaessani Leia alkoi heti pörhistelemään ja puskemaan kaikkea mahdollista kun tunnisti minut, Joiku puolestaan noudatti tuttua tapaansa ja osoitti mieltään käpertymällä nurkkaan. Kun nostin sen kuljetuskoppaan se oli ihan jäykkä ja tarrasi hurjilla kynsillään tiukkaakin tiukemmin kaikkeen mihin sattui yltämään. Kotiin päästyämme molemmat osoittivat hyvin pian kiitollisuuttaan tuttuun ympäristöön pääsemisestä ja viipottivat iloisena perässäni jokaisen askeleen. Yöksi molemmat tulivat viereen nukkumaan. Se oli aika ihanaa. Minulla oli Leiaa ja Joikua jo vähän ikävä.

Poissaoloni aikana poliittisella kentällä ehti näkyä ja kuulua monenmoista. Osa tuli yllätyksenä, osa ei niinkään. Aamuset-lehden Auran silta -liitteessä 22.11.2008 oli juttu, josta olisin jopa odottanut kuulevani. Jutussa Turun Kokoomuksen ryhmänjohtaja, kansanedustaja Petteri Orpo kertoo Kokoomuksen käynnistämistä yhteistyöneuvotteluista uutta valtuustokautta silmällä pitäen. Kokoomus oli koonnut seitsemän kysymyksen listan, joka julkaistiin myös jutun yhteydessä. Kysymyslista oli kuulemma toimitettu kaikille Turun valtuustoryhmille 17.11.2008 ja vastausaikaa olisi ollut yksi viikko. Minä tai kukaan muukaan Turun Perussuomalaisten edustaja ei ollut kuitenkaan tuota kysymyslistaa saanut tietoonsa suoraan tai välillisesti, ennen Aamusetissa ollutta juttua. Tiedustelin asiaa sähköpostitse Petteri Orpolta, ja lähetin saman viestin kopiona muutamalle muulle henkilölle. Pian Kokoomuksen Turun aluejärjestön poliittinen sihteeri Riku Cavadas soitti erinäisten selitysten kera siitä, mikset kysymyksiä oltu minulle lähetetty. Cavadas lupasi lähettää kysymykset sähköpostilla ja ilmoitti, että vastausaikaa on viikko. Pian tuo luvattu sähköposti tulikin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *