Takaisin pääsivulle

18 lokakuu
2008

Pelaaminen on vakava asia

Sivustoni etusivulla mainitsen konsoleilla pelaamisen kuuluvan vapaa-ajanviettotapoihini. Näin se on ollut niin kauan kuin muistan. Ensimmäinen pelikone kotona oli Amiga 500, jolla kulutin tunnin jos toisenkin mm. Giana Sistersin ja Populouksen parissa. Playstationeitten tultua markkinoille, en ole juurikaan enää pelannut tietokoneella. Simsiä ja Oblivionia olen  kokeillut, mutta siihenpä se jää.

Meillä on kotona PS2- ja PS3-konsolit, joilla pelaan kaikkein mieluiten RPG-pelejä, mutta myös seikkailu- ja tasohyppelypelejä. Erinomaisen mukava seurassa, ja toki yksinkin, pelattava on Guitar Hero -sarja. Miehen kanssa olemme sillä ottaneet matsia toisiamme vastaan, mutta hän on kyllä paljon parempi kitaristi kuin minä. Jokin aika sitten pääsin kokeilemaan myös Rock Bandia tuttavien luona, ja sielläkin kuusi aikuista ihmistä kilvan odottelivat pelivuoroaan. En ole pitkään aikaan pitänyt kunnollista pelisessiota, mutta kokemusta on aamusta myöhään iltaan hengailusta Final Fantasyn maailmoissa. Pelaaminen on mielestäni hauskaa ja harmitonta ajanvietettä, jossa pelityypistä riippuen joutuu käyttämään jopa järkeään hyvien hermojen ja istumiskestävyyden lisäksi.

Seuraan pelimarkkinoita jonkin verran lehdistä, mutta pääasiassa internetin kautta. Tämän syksyn julkaisuista esille nousee kolme peliä, joita haluaisin päästä kokeilemaan: LittleBigPlanet, Fallout 3 ja Rise of the Argonauts. Erityisesti kahta ensin mainittua on hehkutettu uskomattoman visuaalisuuden ja huiman monipuolisen pelattavuuden takia, enkä niitä epäile esimerkiksi Youtubesta löytyvät trailerit nähtyäni. LittleBigPlanet on tasohyppely- ja maailmanrakentelupeli, jossa voi pelaamisen lisäksi luoda itse omia peliympäristöjä ja pelata verkon kautta muiden luomissa kentissä. Kaksi muuta esiin nostamaani peliä ovat  vanhemmalle pelaajalle sopivia, joissa pääsee räiskimään ja taistelemaan oikein urakalla.

Kaikessa viattomuudessaan, lapsenomaisuudessan ja kiltteydessään ihana LittleBigPlanet on tuoreen tiedon mukaan joutunut sensuurin hampaisiin, minkä takia sen julkaisu siirtyy eteenpäin. Odottelin jo saavani sen ennakkoaikataulun mukaisesti käsiini ihan lähipäivinä, vaan toisin kävi: LittleBigPlanet myöhästyy koraani-lainauksen vuoksi. Yhdessä pelin kentistä on taustamusiikkia, josta voidaan erottaa kaksi koraanissa käytettyä ilmausta. Tämä luonnollisesti loukkaa muslimeita, joten Sony vetää pelin takaisin korjatakseen ongelman. Sony pyytää anteeksi kaikilta, joita tilanne on loukannut.

Pelaaminen on vakava asia ja uskonnon voima on käsittämätön. Täysin käsittämätön. Sen lonkerot ulottuvat kaikkialle, jopa asioihin, joihin niiden ei uskoisi ulottuvan.

5 kommenttia artikkeliin “Pelaaminen on vakava asia”

 1. Pelaamisesta pitävä kirjoitti:

  Jos en olisi jo aiemmin antanut ääntäni sinnepäin, nyt se olisi viimeistään irronnut. Kuka tahansa kunnallisvaaliehdokas, joka odottaa Fallout 3:a on äänen arvoinen.

 2. Pelaamisesta pitävä kirjoitti:

  Ja bonuspisteet myös LittleBigPlanetin mainitsemisesta, joka on juuri niin hellyyttävä ja mukava peli kuin visioit.

 3. doom rpg kirjoitti:

  Fallout 3? Monipuolinen?

  Heh.

 4. ttw kirjoitti:

  Heh, empä olisi uskonut ehdokkaan olevan pelaajia :) Lämmittää sydäntä huomata myös naissukupolven kiinnostuvan bittien maailmasta. Jos ihmisellä on kokemusta pelikonsoleista sekä it-maailmasta tarkoittaa yleensä myös niiden tuntemusta sekä tietoa kansalaisten sähköisistä oikeuksista tai ylipäänsä kiinnostusta alan aiheisiin mikä on erittäin toivottua. Fallout…vei mukanaan puhumattakaan vic, c-64 ja amiga-500 pelit. amigan north&south peliä välillä tulee pelattua emuloiden kun ei jaksa konetta naftaliisista kaivaa 😉

 5. Q kirjoitti:

  Uskonto se tuntuu olevan tuo perussuomalaisuuskin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *