Takaisin pääsivulle

15 lokakuu
2008

Joukkoraiskauksesta

Lukuisten asiallisten pyyntöjen johdosta tämä kirjoitus palautetaan puuttuneiden lähdeviitteiden kera.

44 kommenttia artikkeliin “Joukkoraiskauksesta”

 1. Riikka kirjoitti:

  Onnea, Maria, vaaleihin! Olen melkeinpä pahoillani, etten asu enää Turussa =)

 2. elmo kirjoitti:

  Osuvia kirjoituksia jatkuvasti. Toivottavasti pääset ryminällä Turun valtuustoon takomaan viherhörhöjen päähän järkeä! Satuin muuten äsken katsomaan 45 minuuttia ohjelman jossa kerrottiin venäläismiljonäärien ympäri Suomea ostamista miljoonahuviloista. Koko jutun aikana taustalla soi uhkaava taustamusiikki ja jutusta sai muutenkin sen kuvan että venäläiset eivät ole tervetulleita Suomeen. Eli siis mediassa saa avoimesti olla ”rasistinen” venäläisiä kohtaan mutta auta armias jos joku tekisi samankaltaisen jutun tiedät kyllä kenestä/keistä. Joo mutta tsemppiä, sinunlaisia ihmisiä tarvitaan!

 3. Paha mies Lausteelta kirjoitti:

  Lausteelta tulee ainakin yksi ääni :)

 4. Aleksi kirjoitti:

  Halla-Aho antoi vinkkiä blogissaan. Pitänee katsoa jos vaikka sulle ääneni antaisin.

 5. Pertsa kirjoitti:

  Harmi kun asun naapurikaupungissa. Mutta toivottavasti pääset valtuustoon, sillä sinunlaisiasi ihmisiä siellä kaivataan.

 6. Lapinleuku kirjoitti:

  Onnea Maria vaaleihin!

 7. Hajalla kirjoitti:

  Hyvä kirjoitus! Onnea vaaleihin.

  Voitaisiinko tällaiset joukkoraiskaukset katsoa rasistisiksi rikoksiksi? Minusta niissä mitä suuremmassa määrin on kyse juuri rasismista, nimittäin eivät rikoksen tekijät raiskaa ketään muita kuin nimenomaan valkoisia suomalaisia naisia. Tämä johtunee siitä, että heillä tuntuu olevan näkemys, jonka mukaan valkoinen nainen aiheuttaa käytöksellään ja pukeutumisellaan syyn tulla raiskatuksi. Tämän saman näkemyksen ovat ehtineet muutamat länsimaisen kulttuurin edustajat jo lausua sanoessaan, ettei naisen tule pukeutua niin ja näin eikä pidä liikkua pimeillä kujilla humalassa. Samaa kieltä puhuvat ns. deittiraiskaus-uutiset, joissa annetaan ymmärtää, että nainen on tyhmä kun lähtee vieraan kulttuurin edustajan mukaan. Kyllä uhrin syyllistäminen on alinta mitä raiskatulle voi media tehdä.

  Eihän rattijuopon yliajaman lapsen vanhemmillekkaan sanota, että olisit pitänyt sen kotona pelaamassa konsolia niin ei mitään olisi tapahtunut.

 8. manu kirjoitti:

  Riviperussuomalaisilla ei ole mitään järkevää poliittista sanomaa. Ulkomaalaisvastaisuuden nostattaminen on vain halpamainen ja helppo tapa kalastaa niiden onnetomien kansalaisten ääniä, jotka eivät paljoa asioista muutenkaan tiedä. Perussuomalaiset nostavatkin päätään aina murrosaikoina, jolloin kansallinen pahaolo nousee katkeruuden suosta, pudoten unohduksen hämärään muina aikoina. Soinia kunnioitan rohkeana puhujana ja idearikkaana miehenä, mutta kokonaisuudessaan perussuomalaisten sekalaiset (ja sekopäiset) ehdokkaat pudottavat puolueen poliittisen uskottavuuden riman alle.

  Raiskauksista puheenolen, ei väliä mistä tulevat, rangaistukset pitäisi antaa kovennettuna ja rangaistusasteikkoa ylipäänsä koventaa. Ulkomaalaiset raiskurit pitäisi voida karkoittaa tietyissä tapauksissa (raskauttavia tekijöitä, voimakas väkivalta, joukkoraiskaukset tms.). Se nyt vaan on fakta, että ulkomaalaisten määrä kasvaa ja kehitystä ei mikään (edes perussuomalaisten älämölö) voi estää, asialla on positiiviset ja negatiiviset puolensa. Asian kanssa on siis tultava toimeen ja se, että ripustaa hanskat naulaan, ei ole asioiden kanssa toimeen tulemista, vaan luovutamista ja pimeiden voimien astumista kuvaan. Maahanmuuttajatyötä on lisättävä ja siihen liittyviä varantoja suunnatava oikeisiin kohteisiin, kuten koulutukseen ja työllistämiseen, nyt jos koska tarvitsisimme sen työttömänä lymyilevän maahanmuuttajajoukon työelämään ja se vaatii työtä (jota perussuomalaiset eivät halua nyt tehdä ja nostavat tämän lähinnä retoriseksi ja populistiseksi ääntenkalastamisteemaksi). Tasa-arvo ja moraali kulkevat käsi sädessä, kun maahanmuuttaja siellä suomalaisten joukossa työpaikalla kokee itsensä porukan osaksi, myös hän oivaltaa oman velvollisuutensa kansakunnan osana. Maahanmuuttajien tapakulttuuri ja tavat lähentyvät kantaväestön tapakulttuuria ja syntyy myös uutta tapakulttuuria, se on rikkautta, monimuotoisuus on rikkautta. Kansakunnilla on ollut tapana taistella yhtä totuutta edustavia voimia vastaan, aina vastakkain on ollut kulttuuri, joka edustaa jäykkää ja osoittelevaa diktatuuria (natsismi, kommunismi) ja toisaalla liberalismin eri aatteet (demokratia, monimuotoisuus, vapaus). Onneksi vapaus voittaa aina (ajan kuluessa) ja tiukka moralistinen, osoitteleva, syyllisiä etsivä aate aina lopulta katoaa (odottamaan mörkönä uutta tulemistaan). Jospa ihmiskunta joskus oppisi jotakin historiastaan!

 9. Kekke kirjoitti:

  ”Se nyt vaan on fakta, että ulkomaalaisten määrä kasvaa ja kehitystä ei mikään (edes perussuomalaisten älämölö) voi estää, asialla on positiiviset ja negatiiviset puolensa.”

  Oletko kenties uskovainen joka pitää maahanmuuttoa ilman rajoja jonakin Jumalan säätämänä asiana, jolle ei vain voi mitään?

  Siltä hiukan vaikuttaisi yleensäkin tämän sortin juttu.

  Kyllä maahanmuuttoa voidaan säädellä. Niin on tehty niin kauan kuin on ollut maita mihin muuttaa. Tuollaisen ”Act of Godin” säveltäminen on paitsi naiivia, myös vaarallista demokraattisen prosessin kannalta, joka on maahanmuutto- ja monikulttuuriasioissa ennestäänkin heikoilla.

 10. Octavius kirjoitti:

  Onnea vaaleihin!

  Itsekin olen ahkeroinut puolestasi jonkin verran. Eli kolme ääntä pitäisi olla vanhojen kontaktieni kautta tulossa.

  Parille tyypille soitan vielä viikonloppuna.

  Hyvältä vaikuttaa muutenkin ja lumipallo on alkanut vyörymään. Monikultturistajien järjetön höpinä ei vakuuta enää ketään.

  -octavius

 11. Tommi kirjoitti:

  Onnea vaaleihin!

 12. saint kirjoitti:

  ”Se nyt vaan on fakta, että ulkomaalaisten määrä kasvaa ja kehitystä ei mikään (edes perussuomalaisten älämölö) voi estää, asialla on positiiviset ja negatiiviset puolensa. Asian kanssa on siis tultava toimeen ja se, että ripustaa hanskat naulaan, ei ole asioiden kanssa toimeen tulemista, vaan luovutamista ja pimeiden voimien astumista kuvaan. Maahanmuuttajatyötä on lisättävä ja siihen liittyviä varantoja suunnatava oikeisiin kohteisiin, kuten koulutukseen ja työllistämiseen, nyt jos koska tarvitsisimme sen työttömänä lymyilevän maahanmuuttajajoukon työelämään ja se vaatii työtä (jota perussuomalaiset eivät halua nyt tehdä ja nostavat tämän lähinnä retoriseksi ja populistiseksi ääntenkalastamisteemaksi).”

  Kun tuollaista tuubaa lukee, niin on mennä usko tulevaisuuteen!

  Manu hyvä, on aivan totta, että ”tarvitsisimme sen työttömänä lymyilevän maahanmuuttajajoukon työelämään”.
  Mutta haluaisitko ystävällisesti vielä tarkentaa, kuinka paljon mielestäsi tarvitsisimme lisää maahanmuuttajia kehitysmaista maailmanlaajuisen laman kolkutellessa ovella. Maahanmuuttoministeriöllä on siitä kyllä tietääkseni päätä huimaavia laskelmia, mutta sattuneesta syystä en oikein luota niihin!

  Nyt on jo kiire saada Marian kaltaisia ihmisiä sellaisiin asemiin, joista voidaan vaikuttaa nykyisen itsetuhopolitiikan muuttamiseksi järkeville urille.

 13. Anna kirjoitti:

  Hyvä blogi! Tarvitsemme kipeästi muutoksen, juuri sellaisen kuin sinä. On kamalaa seurata esim. Isoa-Britanniaa, joka on muuttumassa afrikkalaiseksi ghetoksi ihmiskauppoineen ja väkivaltaisuuksineen. Ruotsissa 10% islamilaisista tekee duunia, muut ovat työttömiä, onko tähän kammottavaan kulttiin kuuluminen ehkä niin uuvuttavaa mielenterveydelle, etteivät he kykene töihin. Olen riskiryhmää raiskauksille, enkä enää voi kulkea vapaasti omassa koto-Suomessani. Kuka hullu tätä haluaa???

 14. Christian kirjoitti:

  Olenkin tästä asiasta keskustellut viime aikoina erityisen paljon.
  Mielipiteeni asiasta on se että nämä raiskaukset pitää saada loppumaan.
  tämän takia asialle pitää todellakin tehdä jotain muutakin kun vaan puhua siitä.
  Kiristetään maahanmuuton pykäliä niin että otetaan Dna-näyte, sormenjäljet,valokuvat ynnä muut tuntomerkit. Ikä pitää tarkistaa ja se on mahdollista tehdä sillä rannejutulla mikä kerrottiin radiossa.
  Tämäkin on kuulemma vapaaehtoinen maahanmuuttajalle.
  Jos hän ei suostu siihen niin eikös tällä ole silloin jotain salattavaa?
  Työvoimapulaa meillä ei todellakaan ole kun suomalaisiakin ihmisiä on kortistossa tällä hetkellä vaikka millä mitalla.Käytetään meidän verorahat niin että koulutetaan ne suomalaiset niihin tehtäviin meidän omilla rahoilla.
  Kaikki maahamnmuuttajat ketkä syyllistyvät rikoksiin pitää karkoittaa heti ilman mitään armoa.
  Maassa maan tavalla!
  Suomessa ei todellakaan ole tapana raiskailla naisia joukolla.
  Islamin uskossa naiset todellakin ovat ala-arvoisia ja sellaisina tulevat aina pysymäänkin. Luin jostain sellaisen jutun missä nainen oli raiskattu joukolla jossain arabimaassa ja sai siitä itse linnatuomion. Siis mitä ihmettä?

  Somaliassa käydään sotaan ja siellä otetaan aina kaikki mitä saadaan vaikka väkisin.
  He tulevat tänne ja tekevät täällä asiat samalla tavalla kun kotimaassaan.Sehän ei käy ,koska nyt ollaan suomessa.

 15. Kristiina kirjoitti:

  Hei Maria,
  en löytänyt vastauksiasi Ylen vaalikoneesta. Eikö kannattaisi käydä siellä kommentoimassa, vaikka monikulttuurisuuskysymykset – tietysti – onkin siellä siivottu näkymättömiin?
  Onnea vaaleihin!

 16. Maria Lohela kirjoitti:

  Hyvä että muistutit siitä, Kristiina.
  Kiitos kaikille kommentoineille, vaalionnen toivottajille ja avuksi olleille!

 17. Octavius kirjoitti:

  Myönnän, että olen nyt jossain määrin ilkeä. Vajavaisuuteni ihmisenä vain houkuttaa tähän kommenttiin.

  Manu kuule, Sinun kannattaa äänestää näissä vaaleissa Katri Sarlundia. Hän on useaan otteeseen linjannut, että itäisen Turun yhteiskunnallinen kehitys on esimerkkinä koko Suomelle.

  Ihan ystävällisenä äänestysvinkkinä Sinulle ja muille monikulttuurin onneen uskoville. Vihreät on Teidän poliittinen kotinne. ja Teillä on mitä suurin oikeus mielipiteisiinne.

  Linkki on tässä: http://www.katrisarlund.net/, ole hyvä.

 18. Manu kirjoitti:

  Ajatusvirheitä – vai pelkkää tietämättömyyttä, joita yritän korjata.

  1. Suomen maahanmuuttopolitiikka ei ole muuttunut määrällisesti, mutta rajat ovat avoimet. Maahantulon syitä ovat: opiskelu, työnteko, avioliitot, pakolaisuus, turvapaikat (eri statuksilla kuin pakolaiset). Näistä pakolaisten määrä on todella pieni ja turvapaikkaakaan eivät niin kovin monet saa (katsokaa tilastoista) eli Suomen ulkomaalaisväestöstä suurin osa on tullut muista syistä kuin ”haettuina” pakolaisina.

  2. Octavius, en ole turkulainen, enkä sellaiseksi edes halua. Mitä on ”monikulttuurin onni”, en ole uskovainen. En ole koskaan vannonnut noihin moku sanalla alkaviin asioihin, niitä asioita ei voi arvioida muutoin kuin lujasti työtä tekemällä. Totuuden nimissä pakko sanoa, että maahanmuuttajatyössä on paljon mätää, mutta se on kuitenkin arvokasta työtä (huonosti palkattua ja vähän arvostettua – arvostelijoita riittää pilvin pimein, itse he tosin eivät ole halukkaita tekemään mitään, totuushan löytyy aina siitä kovaäänisimmästä).

  3. Kaikkia rikoksiin syyllistyneitä ei tule karkottaa, mutta miettiä sopii, ovatko väkivaltarikokset ja terrorismi tällaisia, minusta ovat, muut voivat olla eri mieltä.

  4. Saint, alapa kouluttaa niitä lähellä eläkeikää olevia suomalaisia pitkäaikaistyöttömiä, tai nuorempia sosiaalipummeja kunnon töihin, onnea matkaan.

 19. Ant- kirjoitti:

  Täältäkin tuli juuri äsken yksi ääni.

 20. Ari kirjoitti:

  Raiskaukset ovat valitettava ilmiö yhteiskunnassa. Tuhansien syyllisten joukkoon mahtuu erivärisiä, eri-ikäisiä ja kohteiksi joutuu liian monta tyttö- ja poikalasta sekä täysi-ikäistä. Vakavasti otettava ehdokas agressiivisen populismin asemesta tarttuu ilmiöön koko tarvittavassa laajuudessa ja kyvykäs poliitikko osaa ehdottaa kattavia toimenpiteitä, jotka kohdistuvat perussyihin.

  Blogisi antaa oudon vaikutelman. Se mitä meidän on tehtävä tässä yhteiskunnassa, on välttää muitten yhteiskuntien sallimat sanan- ja ilmaisuvapauksien väärinkäytökset. Näitä ovat ne, joissa vihaa lietsovien puolueitten ja ehdokkaitten on annettu mellastaa vapaasti synnyttäen väkivaltaa ja rasistista rikollisuutta.

  Maahanmuuttajien kollektiivisen syyttämisen varjolla pyrky valtuustoon antaa tympeän kuvan. Takavuosien keppihevoset, romaanit, saavat nykyään olla rauhassa, kun heidän tilalleen on löytynyt uusi sylkykuppi.

  Raiskaukset ovat rikoksia ja yhteiskunnan tehtävä on arvottaa rikosten vakavuus. Tätä tehtävää et voi jättää vankilan muitten rikollisten oikeudeksi.

 21. Maria Lohela kirjoitti:

  Ari: Raiskauksiin ei mielestäni suhtauduta julkisessa keskustelussa sillä vakavuudella, jolla niihin pitäisi suhtautua. Mielestäni raiskaukset tekijöistä tai uhreista huolimatta on asia, joka pitää nostaa julkiseen keskusteluun rehellisesti. Mielestäni maahanmuutto- ja monikulttuuriasiat pitää nostaa julkiseen keskusteluun rehellisesti.
  Sekä raiskauksia että maahanmuutto- ja monikulttuuri-ilmiöitä pitää tarkastella avoimesti, kaikista näkökulmista.
  Myös negatiivisista näkökulmista.
  Sanot, että blogini antaa oudon vaikutelman. Voisitko täsmentää miten ja missä? Mielestäni kappale jää vajaaksi, enkä näe miten aloituksesi liittyy mihinkään.
  Mitä ovat nuo muiden yhteiskuntien sallimat sanan- ja ilmaisuvapauksien väärinkäytökset?
  Kannatatko sanan- ja ilmaisuvapauden rajoittamista?
  En ole koskaan syyttänyt maahanmuuttajia kollektiivisesti yhtään mistään.
  En ole koskaan kyseenalaistanut yhteiskunnan tehtävää rikosten vakavuuden arvottajana. En ole jättänyt mitään tehtäviä vankien olkapäille. Toteamukseni siitä, että raiskaajat ovat vankiloissa sitä alinta kastia on todettu useissa vankiloita ja vankilaelämää koskevissa lehtijutuissa. Google kehiin. Ajatus ei todellakaan ollut minun keksimäni. Miten voisin asiasta mitään tietää, koska en ole vankilassa koskaan käynyt.

 22. Octavius kirjoitti:

  Nyt alkoi kiinnostamaan. Ilmeisesti Vihreiden(?) edustaja saapui paikalle.

  ’Se mitä meidän on tehtävä tässä yhteiskunnassa, on välttää muitten yhteiskuntien sallimat sanan- ja ilmaisuvapauksien väärinkäytökset. Näitä ovat ne, joissa vihaa lietsovien puolueitten ja ehdokkaitten on annettu mellastaa vapaasti synnyttäen väkivaltaa ja rasistista rikollisuutta.’

  Voisitko antaa listaa vihaa lietsovista: a. puolueista b. ehdokkaista c. niistä aiheutuneista rasistisista rikoksista.

  Ratkaisuna esität hyvin selvästi siis sananvapauden rajoittamista. Huh huh. Todella kannattaa miettiä kenelle äänensä antaa.

 23. saint kirjoitti:

  ”Saint, alapa kouluttaa niitä lähellä eläkeikää olevia suomalaisia pitkäaikaistyöttömiä, tai nuorempia sosiaalipummeja kunnon töihin, onnea matkaan.”

  Manulle tiedoksi: Olen toiminut n. 15 vuotta lähellä eläkeikää olevien suomalaisten pitkäaikaistyöttömien ja nuorempien sosiaalipummien kuin myös maahanmuuttajien kouluttajana.

 24. ttw kirjoitti:

  Tähän pitäisi myös mainita, että perussuomalaiset eivät ole maahanmuuttajavastaisija evätkä vihaa ketään. Vihalla on lyhyet jäljet. Jos jollekkin ei tuo persujen sanoma ole mennyt perille niin se on: ”Maassa maan tavalla”. Kunnioitus kaikkia kulttuureja kohtaan, mutta ei ehdoin tahdoin ruveta väkisin ”afrikoimaan” Suomea. Nämä joukkoraiskaukset ovat sitä karua todellisuutta mitä monikulttuurisuus saa aikaan. Pidän matkustelusta ja jos haluan tutustua eri kulttuureihin niin menen paikan päälle, en halua sitä samaa välttämättä Suomeen. Siksi haluankin maamme pysyvän samana myös lapsillemme. Mitä enemmän ihminen kohtaa ja matkustaa, huomaa myös kuinka ihana tämä Suomi on.

 25. Faktaa kirjoitti:

  Hyvä että Jussi Halla-Aho antoi sivuillaan vinkkiä sen suhteen,ketä kannattaa äänestää.Olen jo äänestänyt.Ikävä kyllä ne jotka haihattelevat tällaisen monikulttuurisen Suomen perään ovat usein naisia,ja siksi olenkin päättänyt,että en koskaan äänestä naista,ellei hän nimenomaan profiloidu tämänkaltaisen kehityksen vastustajana.Ikävä sanoa näin naisena,mutta ritvaviljaset ja ashtridthorsit tuhoavat kaiken sen,mitä on viime vuosikymmeninä saavutettu tasa-arvotaistelun ansiosta.Moni naiskansanedustaja ja virkamies tekee päätöksiään liikaa tunteen/empatian perusteella miettimättä ollenkaan mitä tapahtuu,kun muslimien määrä kasvaa tarpeeksi.Siinä joudutaan sitten hyväksymään sellaisen ilmiöt,kuin muslimimiesten moniaivoisuus,löysemmät tuomiot vaimon pahoinpitelystä(koraanin mukaan tottelematonta vaimoa saa kurittaa) jne.En todellakaan halua tuollaisia ilmiöitä Suomeen ja tulen omalta osaltani tekemään kaiken mahdollisen sen eteen,ettei niitä ilmiöitä tulekaan tänne.

  Vinkiksi myös muille:älkää äänestäkö missään vaaleissa naista,ellei ko.nainen nimenomaan suhtaudu tällaiseen monikulttuurikultti-ajatteluun kriittisesti.

  Nimimerkki Manu:”Maahanmuuttajien tapakulttuuri ja tavat lähentyvät kantaväestön tapakulttuuria ja syntyy myös uutta tapakulttuuria, se on rikkautta, monimuotoisuus on rikkautta.”

  Tämä ei ole todellakaan mikään itsestäänselvyys.Esimerkiksi Yhdysvalloissa (joka todellakin vaatii maahanmuuttajilta koulutusta,eikä ota ketä tahansa) monet afrikkalaisnaiset joutuvat (tai alistuvat ihan vapaaehtoisesti,vaikka heistä se pahalta tuntuukin) hyväksymään sen,että mies hankkii itselleen Yhdysvalloissa ollessaan usemman vaimon kotimaastaan.Tästä oli Kalevassa kerran juttu.Eräskin nainen toteaa jutussa:
  ”Vaikka moniavioisuutta on vaikea hyväksyä, meidän on tehtävä se uskonnon vuoksi”, perustelee New Yorkin malilaisten naisten yhdistyksen puheenjohtaja, 52-vuotias Doussou Traoré. Hänen miehellään on Doussoun ohella kaksi muuta vaimoa kotona Malissa.

  ”Meidän äitiemme oli pakko hyväksyä tämä, samoin isoäitiemme”, hän summaa. Malissa 43 prosenttia naisista elää useamman kuin yhden vaimon perheissä.

  http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=702095

  Se että me haluamme siirtolaisten sopeutuvan kulttuuriimme ei tarkoita että he sopeutuvat siihen ja alkavat elää meidän tasa-arvoisen yhteiskunnan edellyttämällä tavalla.Jos haluamme Suomen säilyvän tasa-arvoisena maana,tällaisena kuin tämä on,meidän on yksinkertaisesti lakattava ottamasta tänne sellaista porukkaa,joka haluaa elää aivan toisin.

  Manu:”Se nyt vaan on fakta, että ulkomaalaisten määrä kasvaa ja kehitystä ei mikään (edes perussuomalaisten älämölö) voi estää, asialla on positiiviset ja negatiiviset puolensa. ”

  Se että Suomesta tulee väistämättä muslimienemmistöinen maa ei todellakaan ole mikään luonnonlaki,johon ei voi vaikuttaa.Me todellakin voimme vaikuttaa siihen,millaista politiikkaa täällä harjoitetaan.

 26. urogallus kirjoitti:

  Terve. Juuri kävin äänestämässä sinua. Voimia vaalityön loppusuoralle!

 27. nti kirjoitti:

  Maria minulta saat aivan varmasti äänen! Olen ennen oudoksunut perussuomalaisia puolueena, mutta olen näiden vaalien kautta huomannut, että moni teistä puhuu todellakin asiaa!

  Manu, sinun tekstisi on aika uskomatonta! Ensinnäkin maahanmuuttoa tapahtuu, kyllä, mutta asiat pitäisi hoitaa paremmin niin ettei syrjäytymistä tapahtuisi ja niin että nämä maahanmuuttajan (on syy pakolaisuus, opiskelu tai mikä vaan) ymmärtäisivät sanonnan ”maassa maan tavalla”. Sanoit myös, että ”Riviperussuomalaisilla ei ole mitään järkevää poliittista sanomaa. Ulkomaalaisvastaisuuden nostattaminen on vain halpamainen ja helppo tapa kalastaa niiden onnetomien kansalaisten ääniä, jotka eivät paljoa asioista muutenkaan tiedä.” Itse opiskelen ainakin tällä hetkellä yhteiskuntatieteitä, joten uskon ja tiedän tietäväni asioita paljon. Jo pelkästään opintojeni vuoksi seuraan tämän yhteiskunnan yleistä toimintaa ja päätöksiä. Enkä usko, että olen ainut joka ehkä tietääkin jostain jotakin.
  Mainitsit myös, että ”Maahantulon syitä ovat: opiskelu, työnteko, avioliitot, pakolaisuus, turvapaikat (eri statuksilla kuin pakolaiset).” Toistan itseäni, on maahantulon syy mikä vaan niin maassa maan tavalla.
  Tässä muutamia tosi seikkoja ja omia kokemuksiani: Suomeen hakeneista ulkomaalaisista opiskelijoista puolet ovat kahdesta Afrikan maasta, ja näistä hakijoista 70 % oli väärennetyt todistukset. Miksi? Koska Suomessa he saisivat ilmaisen koulutuksen, ilmaisen sairaanhoidon, toisin sanoen he nauttisivat Suomen julkisista palveluista väärin perustein. Osa niistä opiskelijoista, joiden todistukset hyväksyttiin (varmasti aivan syystä) ja pääsivät Suomeen opiskelemaan, nauttivat edelleen näistä julkisista palveluista syyttä. He eivät käy edes yliopistossa, vaan opiskelupaikan verukkeella he saivat oleskeluluvan Suomeen ja jokainen tekee mitä tekeekin. Haluan kuitenkin painottaa, että osa tosiaan tulee tänne opiskelemaan ja haluaa opiskella ja vielä oikein perustein. Eli en syyllistä jokaista Suomeen opiskelemaan hakevaa. En opiskele Turussa, vaan eräässä toisessa yliopistokaupungissa, mutta olen edelleen kirjoilla Turussa. Opiskelukaupungissani, kohtaan hyvin outoa kohtelua yliopistolla, josta en pidä. Haluan, että voin yliopistolla olla oma itseni, rauhassa ystävieni kanssa ja tuntea oloni turvalliseksi, mutta yliopistomme ulkomaalaiset, valitettavasti (taas) Afrikasta tulevat mm. algerialaiset viheltelevät ja huutelevat perääni. Uskon, että nyt monen varsinkin keski-ikäisen miehen (pahoittelut yleistyksestä) huulille nousee hymy ja he miettivät no onpa siinä tytöllä vakavat ongelmat kun pojat iskevät, mutta itse koen sen syrjintänä, naisia alentavana ja minun rauhaani/yksityisyyttä rikkovana tekona. En ole ikinä kokenut suomalaisilta opiskelijoilta tälläistä.
  Lisäksi olemme olleen ystäviemme kanssa baareissa, jossa konfliktit ovat sattuneet afrikkalaisten kanssa. Eräs afrikkalainen mies pyysi ystävääni tanssimaan, eikä hän halunut lähteä tanssimaan, sai hän mieheltä ”kiitokseksi” todella kovan tönäisyn. Menin ystäväni avuksi ja kysyin mieheltä miksi hän tönäisi ystävääni ja syy oli, koska tämä ”bitch” ei suostunu tanssimaan hänen kanssaan. Aivan uskomatonta! Samoin itse olen saanut selittää sillon tällöin baarissa etten ole rasisti vaan minulla on poikaystävä enkä siksi halua tanssia heidän kanssaan (tässä kohtaa taas siis puhun ulkomaalaisista) tai kun poikaystäväni on tullut paikalle on hän meinannut saada turpaan, koska haluaa olla tyttöystävänsä kanssa. Itse en ikinä ole saanut suomalaiselta mieheltä tälläistä kohtelua, jos olen torjunut heidät. Monelle nämä ongelmat varmasti ovat pieniä, mutta omasta mielestä nämä peilaavat koko asian ytimeen ja ongelmaan!
  Olen itse asunut parissa eri maassa. Minulla on, sekä Suomessa, että muissa maissa asuvia ulkomaalaisia ystäviä. Lisäksi olen kokenut eräässä maassa, jossa asuin rasismia, koska minua luultiin ko. maan erään vähemmistön edustajaksi. Joten uskokaa, minä tiedän mistä puhun, enkä vaan heitä munsta tuntuu- tietoa. En ole Suomeen tulevia ulkomaalaisia vastaan, mutta syy miksi tulla Suomeen pitäisi olla oikea. Sekä edelleen kuulutan sen perään, että jos minun pitää islamin-uskoisissa maissa käyttää huivia niin pyydän myös Suomessa asuvilta ulkomalaisilta kunnioitusta suomalaisia tapoja ja arvoja kohtaan. Kaikesta ei toki voi syyttää ulkomaalaisia, vaan sitä miten me suomalaiset nöyrrymme ja annamme periksi, mm. koulujen joulujuhlasta poistamalla joulukuvaelman. Vielä yksi lisäys, olen itse ateisti, joten minun päälleni ei voi ainakaan laittaa syytöksiä siitä, että mielipiteeni johtuisivat uskosta tms.

 28. Manu kirjoitti:

  Hyvä nimimerkki faktaa !

  Kommenttisi oli ihan ok, kiitos. Mutta myös siitä voisi vähän korjata ajatusvirheitä.

  1. Vähän kyseenalaistaisin sitä ovatko muslimimaahanmuuttajat enemmistönä Suomen maahanmuuttajaväestöstä tietäen, että suurin osa maahanmuuttajistamme tulee ent. Neuvostoliiton alueelta, lisäksi suuri osa maahanmuuttajia on suomalaisten aviokumppaneita, taitavat vielä ne muslimit ollavähemmistönä ja risuparta radikaalimuslimit vielä vähemmistön vähemmistönä.

  Onhan meillä itsellämmekin vanhastaan vähemmistönä eri uskontokuntiin kuuluvia mm. muslimeita (tataarit), jotka ovat sulautuneet väestöön ja jopa pärjänneet valtaväestöä paremmin (koulutus, tulotaso).

  2. Siitä sopeutumisesta vielä, ne jotka haluavat sopeutua, tullevat sopeutumaan vaikeuksista huolimatta (lähden siitä olettamuksesta, että suurin osa maahanmuuttajista kuitenkin edustaa tätä ryhmää), sitten ovat ne veitseterällä kiikkuvat (eivät omaa kykyjä sopeutumiselle: halu puuttuu), jotka hakeutuvat vaikeuksiin ja ovat valmiita myös rikollisuuteen (pieni vähemmistö).

  On totta, että Afrikassa on moniavioisuutta, on sitä jenkeissä itselläänkin (mormonit). Miten teet eron siinä, että mies pitää rakastajarta ja käy vieraissa, eikö se vastaa moniavioisuutta. Väitän, että suuri osa miehistä, kulttuurista riippumatta, on valmis pettämään rakastamaansa kumppania, moniavioisuus on biologinen fakta pikeminkin kuin rodullínen tai kulttuurinen osa miestä. Lähtökohta on se, että ei meidän pidä hyväksyä kulttuurillemme vieraita asioita, jotka rikkovat voimakkaasti arvomaailmaamme (pakkoavioliitot, ympärileikkaukset, moniavioisuus, häpeärikokset tms.). On suomalaista metsäläisyyttä huudella partaansa asioista, joista ei pidetä, mutta suoraan sanomista vältellään, siis älkäämme olko hiljaa, vaan kerrotaan oma mielipiteemme ko. asioista, se on reilua myös maahanmuuttajia kohtaan.

  3. Juuri tällaisten mielipiteiden, joita perussuomalaiset edustavat laajalti, myös maahanmuuttajien integroituminen on vaikeaa, on suuri ryhmä ihmisiä, jotka eivät vaan hyväksy mitään maahanmuuttajaa missään muodossa.

 29. Faktaa kirjoitti:

  Manulle:on totta,että myös mormonit harjoittavat moniaivoisuutta.Mutta pelkästään miesten moniavioisuuden salliminen lailla on törkeää epätasa-arvoa,sillä myös monet naiset pettävät ja myös naisilla on biologinen syy pettää:saada lapselleen paremmat geenit,kuin mitä oma aviomies/poikaystävä voi tarjota.Tutkimusten mukaan nainen pettää sitä todennäköisemmin miestään,mitä vähemmän viehättävä mies on fyysisesti.Kaikki naiset kun eivät voi saada huippumiestä itselleen,mutta lähes kaikilla on mahdollisuus paritella sellaisen kanssa.Esim.kasvojen symmetriahan kertoo poikkeuksellisen hyvästä vastustuskyvystä,ja siksi naiset haluvat paritella komeiden miesten kanssa. En ole kuitenkaan koskaan kuullut kenenkään miehen kuitenkaan hyväksyneen naisten pettämistä tämän argumentin perusteella,mutta tuota ”miesten on kylvettävä siementään” -argumenttiä kylläkin jaksetaan jauhaa maailman tappiin asti!Ja suurin osa naisista(80%) fantasioi muistakin miehistä (esim.seksin aikana) kuin omasta miehestään.Keskimäärin 20 % lapsista on jonkun muun miehen siittämiä,kuin sen,jonka yleisesti luullaan,ja joka luulee siittäneensä lapsen.Niin Ruotsissa kuin Afganistanissakin.

  Ja moniaivoisuus on raamatun vastaista,sillä raamatussahan todetaan,että avioliitto on miehen ja naisen välinen,ei miehen ja useamman naisen välinen!

  Sanot myös,että meidän ei pidä hyväksyä kultttuuriimme kuulumattomia asioita,mutta se että emme hyväksy ei auta siinä vaiheessa enää,kun niitä asioita kannattavista ihmisistä tulee enemmistö.Eikä se,että emme hyväksy niitä tarkoita,etteikö niitä harjoittettaisi.(Musmimiesten moniavioisuus esim.Amerikassa) PS:Bushkin on painottanut julkisuudessa,että avioliitto on yhden miehen ja yhden naisen välinen,mutta eipä se silti hidasta noita muslimiehiä.

 30. Octavius kirjoitti:

  Manu, koska tilastot ja Suomesta kerättävät faktat eivät liikauta Sinua mitenkään ja saavat Sinut vielä vääntämään aiheesta minä-olen-hyvä-ihminen-te-ette-asenteella, niin Sinä siis todella haluat todella muuttaa Suomen vaikka Lontoon, Pariisin tai eteläisen Ruotsin kaupunkien lähiöiden kaltaiseksi paikaksi?

  Sitä on todellisuus, vaihtoehtoja ei ole. Ei auta sopeuttaminen, kotouttaminen tai monikulttuuriprojektointi. Esim. Ruotsissa on kaadettu rahaa miljarditolkulla noihin asioihin, ja lopputulos on sama.

  Haluan kysyä Sinulta Manu, että miksi? Oletko monikulttuurialalla töissä?

 31. Manu kirjoitti:

  Hyvä Faktaa !

  Hah ! Muslimeista ei koskaan tule enemmistöä tässä maassa, jos ei valtaväestö ala kääntyä muslimeiksi. Ei rajojen kautta, eikä edes villikanin lailla lisääntymällä. Ja hei aletaan tekemään niitä lapsia itsekin enemmän, ei puheita, vaan tekoja.

 32. Faktaa kirjoitti:

  Kyllä niistä muslimeista ainakin Saksassa tulee enemmistö tämän vuosisadan loppuun mennessä ja on mahdollista että tulee vielä Suomessakin,jos Astrid Thors ja muut NAISkansanedustajat saavat tahtonsa läpi maahanmuuttopolitiikkalinjaustensa suhteen.Kun syntyvyys on valtaväestöä korkeampi ja otetaan rajojen kautta vielä sisään tarpeeksi suuri määrä,niin kyllä siinä ennen pitkää tasapaino vähän heilahtaa tässä maassa.

 33. Make kirjoitti:

  Onnea vaaleihin. Äänestäisin jos voisin, mutta kun en ole Turkulainen… Omalla paikkakunnalla ei PS:llä ole yhtään ehdokasta. Toivottavasti pääset läpi ja samaa toivon myös monille muille PS:läisille ympäri Suomen mm Halla-Aholle. PS tarvitsee edustustoihin kaltaisianne ”tavallisia suomalaisia”, naapurin Matteja ja Maijoja. Teidän kautta PS:n imago saadaan muuttumaan ”Punaniskojen örmyjen” puolueesta todelliseksi kokokansanpuolueeksi. Hallitsematon maahanmuutto on asia, josta pitää alkaa saada keskustella myös julkisesti. Asialle pitää tehdä jotain ennen kuin on liian myöhäistä. Jopa ”suvaitsevaisuudestaan” tunnetussa Amsterdamissa paikalliset alkavat jo olla kurkkuaan myöten täynnä mamuja. Toivottavasti Suomen tilanne ei koskaan etene Amsterdamin, Lontoon tai Pariisin tasolle. Todellinen _töihin_ tuleva väki on tottakai tervetullutta, mikäli koulutus löytyy ja se on vähintään vastaavalla tasolla kuin Suomessa annettava.

 34. perus kirjoitti:

  Onnea Maria tulevalle viikonlopulle. Tuli tässä vaalitenttiä katsoessa entistä vakuuttuneempi olo siitä, että olette, Soini ja kumppanit oikealla asialla. Vakuuttavaa asiaa uskottavalta mieheltä. Voi voi tätä Urpilaisen rouvaa. Taitaa jäädä pelkäksi tähdenlennoksi. Haamuääni täältä jostain Marialle.

 35. ääni kirjoitti:

  Eilisen vaalikeskustelun jäljiltä Thors on huolissaan perussuomalaisten ehdokkaista jotka suhtautuvat kielteisesti maahanmuuttajiin. Huomaa; hän todellakin sanoo näin. Ei MAAHANMUUTTOON. Onko tämä tahallista kärjistystä vai huonoa ymmärrystä ministeriltä. Ainakin Marian kirjoituksista ymmärtänyt erilailla.

  Myös Anja Snelman katseli kovasti punaisten lasien läpi illallista keskustelua. ” Soini kiihtyi”? ” Soini on mainostoimiston tuote”? Eiköhän toi Timo Soini ole aidosti aito. Alkaa sossuja huolestuttamaan todellakin.

 36. Khalil kirjoitti:

  Tervehdys, Maria Lohela! Olen lukenut monien perussuomalaisten ehdokkaiden näkemyksiä monikulttuurisuudesta, ja täytyy todeta muslimina, että ensinnäkin on hyvä, että asioista keskustellaan, mutta liian moni puhuu tunteella ja valikoivaa informaatiota hyväksi käyttäen. Sinun tapasi lähestyä asioista ovat analyyttisia ja perusteltuja ja arvostan sitä. En ole kuitenkaan samaa mieltä kaikista, mitä sanoit ja tiedän muslmina, että sanat ”kulttuuri” ja ”islam” sekoitetaan usein keskenään väärin. Ei ole olemassa jotain tiettyä islamilaista kulttuuria. Totuus, valitettava sellainen on se, että arabikulttuureissa islamin pyhästä kirjasta, Koraanista on poimittu yksittöisiä kohtia, joita kukaan rauhaa rakastava muslimi ei koskaan ottaisi käytäntöön tämän päivän maailmassa. Eihän Vanhan testamentinkaan tiettyjä raakuuksia sovelleta tämän päivän kristinuskossa. Jos Perussuomalaiset pärjäävät vaaleissa, toivon, että sinunlaisesi ihmiset pääsevät valtuustoon. Itse äänestän maahanmuuttajataustaista muslimiehdokasta.

 37. Pauli stadist kirjoitti:

  ”Jokainen humanitäärisen maahanmuuton seurauksena tapahtunut raiskaus on hankittu raiskaus.”

  Tyypillistä perussuomalaisuutta. Rikos johtuu siis siitä, että Suomessa asuu ulkomaalaisia. Ulkomaalaiset raiskaavat, koska tällaista on tapahtunut. No, rikoksesta seuraa rangaistus, mutta se ei perussuomalaiselle riitä.

  Perussuomalaisten ulkomaalais – pelko on osoitus siitä, että Suomeen on syntynyt uusi, kouluttamaton ja yhteiskuntavihamielinen luokka. Tämä uusroskaväki sivistää itseään pelaamalla pleikkaa, lukemalla Seiskaa ja pelkäämällä muita. Roskaväki ei koe tarpeelliseksi kehittää itseään, vaan syyttelee omasta osattomuudestaan muita. Syyllisiksi kelpaa
  kansainvälisesti suuntautuneet suomalaiset (menestyjät) sekä
  ulkomaalaiset. Voi teitä. Ja voi maatamme, kun kaltaisenne keräävät kannatusta.

 38. Rutja kirjoitti:

  ”Perussuomalaisten ulkomaalais – pelko on osoitus siitä, että Suomeen on syntynyt uusi, kouluttamaton ja yhteiskuntavihamielinen luokka. Tämä uusroskaväki sivistää itseään pelaamalla pleikkaa, lukemalla Seiskaa ja pelkäämällä muita. Roskaväki ei koe tarpeelliseksi kehittää itseään, vaan syyttelee omasta osattomuudestaan muita. Syyllisiksi kelpaa
  kansainvälisesti suuntautuneet suomalaiset (menestyjät) sekä
  ulkomaalaiset. Voi teitä. Ja voi maatamme, kun kaltaisenne keräävät kannatusta.”

  Olkinukkien ripustelusi olisi lähinnä huvittavaa, ellei se kertoisi traagisella tavalla siitä, kuinka idioottimaisesti teet johtopäätöksiä vailla mitään asialähtöisiä faktoja.

  Perussuomalaisilla on myös maahanmuuttajajäseniä. Kolmasosa puolueen aktiiveista on akateemisesti koulutettuja, ja täälläkin yksi sellainen.

  Minä en pelkää ulkomaalaisia, minä pelkään politiikkaa, joka on johtamassa samanlaiseen yhteiskuntaan, kuin mikä tilanne Ruotsissa ja Saksassa on. Ulkomaalaiset eivät, toisin kuin sinä annat ymmärtää ole mikään yhtenäinen joukko. Ongelmia maassamme eivät niinkään aiheuta balttialaiset tai belgialaiset maahanmuuttajat, vaan islamilaisesta kulttuurista tulevat – juuri sama porukka mikä aiheuttaa ongelmia kaikkialla muuallalkin.

  En kuitenkaan oleta että kykenisitä tätä ymmärtämään ainakaan edellisen viestisi perusteella.

 39. Ka. kirjoitti:

  Maria, sydämellinen kiitos siitä että Sinunlaisiasi ihmisiä on olemassa ja ehdolla! Olen täsmälleen samaa mieltä kanssasi! Ja onnittelut äänimäärästä! :) (Liian) kauanhan siihen menikin että PS:t nostavat päätään. Mutta vielä ei ole, todellakaan, liian myöhäistä, tästähän työt vasta alkavat. Jatka samaan malliin ja onnea haasteisiin!

 40. Heta kirjoitti:

  Hei Maria!

  Suomessa kuolee vuosittain naisia enemmän kuin missään muussa EU-maassa parisuhdeväkivallan uhrin, neljän seinän sisällä. Pitäisikö suomalaisten miesten liikkuminen omassa kodissaan siis kieltää? Vai pitäisikö naisten olla fiksuja ja olla solmimatta parisuhdetta suomalaisen miehen kanssa? Suomi ei ole tasa-arvoinen maa, mutta siihen eivät ole suurimpia syyllisiä maahanmuuttajamiehet.

  Poliisin tietoon tulleista raiskauksista prosentuaalisesti suuri osa on maahanmuuttajamiesten tekemiä. Suurin osa raiskauksista ei kuitenkaan koskaan päädy poliisin tietoon, koska uhri ei tee rikosilmoitusta. Näistä raiskauksista suurin osa tapahtuu yksityisasunnoissa, usein raiskaaja tuntee uhrin ennestään, usein uhri on humalassa. Tuttuus ja/tai humalatila saavat uhrin helposti häpeämään ja syyttämään itseään, ja rikosilmoitus jää tekemättä. Arviolta neljäsosa suomalaisnaisista on joutunut raiskauksen tai raiskausyrityksen uhriksi. Joukkoraiskaukset eivät ole yksinomaan maahanmuuttajamiesten tekemiä, vaikka poliistilastot niin väittävät. Ruotsissa tehdyn tutkimuksen mukaan joukkoraiskaukset ovat yleistyneet viime vuosina nuorten, 15-20-vuotiaiden keskuudessa. Joukkoraiskaus saattaa tapahtua esimerkiksi kotibileissä, kun uhri on sammunut. Ruotsalaistutkimuksen mukaan tekijät ovat usein ruotsalaisia, tavallisten perheen poikia. Uhrit syyttävät itseään, eivätkä usein edes tajua joutuneensa törkeän rikoksen uhriksi (”oma vika kun join, ja selvinpäin tekijät ovat ihan kivoja”). Tuska on ikuinen, ja itsesyytökset vain pahentavat tilannetta. Ainakin yhtä huolestuttavaa: tekijätkin pitävät hyvin humalaisen tai sammuneen tutun tytön raiskaamista oikeutettuna, (”mitäs tuli tänne keikuttelemaan persettä ja sitten sammui, oma vika!) vaikka tuomitsisivat ”puskaraiskauksen”. Epäilenpä, että jos joukkoteiniraiskauksia tutkittaisiin Suomessa päädyttäisiin hyvin samanlaisiin tuloksiin. Miksi sitten tytön tai naisen ”saa” nuoren miehen mielestä raiskata? Ruotsalaistutkijat ”syyttivät” esimerkiksi kovaa pornoa, jota lapset ja nuoret pääsevät katsomaan helposti internetistä. Terve aikuinen erottaa sadun todesta, lapsi ei. Myös nykykulttuurin yltiöseksuaalinen naisihanne kannustaa näkemään naisen esineenä, jolle saa tehdä mitä tahansa.

  Nimimerkki Hajalla: varmasti muitahin kuin suomalaisia, suomalaiselta näyttäviä naisia raiskataan, mutta ilmoituskynnys lienee maahanmuuttajanaisella syntyjään suomalaistakin naista suurempi.

  Hienoa, Maria, että puhut raiskauksesta ihmisarvoa loukkaavana rikoksena ja vaadit raiskaajille kovia tuomioita. Pelkästään poliisin tietoon tulleisiin puskaraiskauksiin keskittyminen on kuitenkin todella kapeakatseista.

 41. Maria Lohela kirjoitti:

  Heta: Suomalaiset aiheuttavat tietenkin suurimman osan rikoksista Suomessa. Venäläiset aiheuttavat tietenkin suurimman osan rikoksista Venäjällä jne jne. Tätä ei liene tarvetta sen enempää selittää.
  Suurin osa raiskauksista tapahtuu tilanteissa, joissa raiskaaja ja uhri tuntevat toisensa. Onko jotenkin poissuljettua se, että maahanmuuttajat eivät raiskaa myös tuttaviaan yksityiskodeissa tms samoin kuin suomalaiset tekevät, oli tilanne tai yllyke mikä tahansa?
  Tietääkseni poliisitilastot eivät väitä että vain maahanmuuttajat tekevät joukkoraiskauksia.
  Yksi tavallinen ihminen, tässä tapauksessa minä, ei mitenkään voi koota yhteen, kahteen tai kolmeenkaan blogikirjoitukseen kaikkia mahdollisia raiskausten aspekteja. ”Puskaraiskauksiin” keskittyminen ei ole kapeakatseista silloin kun aihe on ”puskaraiskaukset”.

 42. Heta kirjoitti:

  Kirjoitit kuitenkin itse, että: ”Joukkoraiskaukset puolestaan ovat lähes yksinomaan maahanmuuttajien tekemiä.” Mihin väitteesi perustuu? Oletin, että poliisitilastoihin, mutta ehkä sittenkin fiilikseen.

  Ei ole poissuljettua, että maahanmuuttajat raiskaavat tuttaviaan yksityisasunnoissa. Kirjoituksessasi annat kuitenkin ymmärtää, että ulkomaalainen mies on todennäköisemmin raiskaaja kuin suomalainen. Se on mielestäni rasistinen väite.

  Nimimerkki ”Hajalla” kirjoitti raiskauksesta rasistisena tekona. Varmasti osa maahanmuuttajaraiskaajista puolusteleekin törkeää rikostaan naisen pukeutumisella tai sillä että nainen liikkuu yksin pimeässä tai sillä että nainen on juonut itsensä humalaan. Toisaalta myös suomalaiset raiskaajat puolustelevat rikostaan usein samoilla syillä, ja Suomessakin on tapauksia, joissa oikeuslaitos on pitänyt raiskauksen uhrin päällä ollutta lyhyttä hametta raiskaajan kannalta lieventävänä asianhaarana.

 43. Maria Lohela kirjoitti:

  Ei, väite ei perustu fiilikseen eikä tekstipätkässä lue että ainoastaan maahanmuuttajat tekevät joukkoraiskauksia.
  Ulkomaalaistan miesten osuus raiskauksista on suhteellisesti korkeampi kuin suomalaisten heidän määräänsä nähden.
  Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tuo rasistiksi nimittely ja vihjailu ja etenkin sen merkitys on kärsinyt inflaation, koska sitä viljellään joka väliin ja joka asiaan.
  Eräs palautteen antaja tähän kirjoitukseeni liittyen muistutti, että pitäisi aina käyttää lähteitä jokaisen esiin nostetun asian tueksi, jotta niitä ei pystyttäisi faktoihin perustuen ampumaan alas. Fiilispohjaltahan saa toki kommentoida niin paljon kuin haluaa.
  Mokasin itse pahemman kerran tässä kirjoituksessa kun jätin lähteet linkkaamatta. En mokaa näin toiste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *