Takaisin pääsivulle

29 elokuu
2008

Kuulumisia ja uutinen

Olen ollut kuluvan viikon ajan kesälomalla kuten myös avomieheni. Aika on kulunut hyvin erinäisiä käytännön asioita hoitaen. Kesälomaa jäi vielä pitämättäkin. Paistaisikohan jossain päin maailmaa aurinko marraskuussa. Sen verran vaivaan päätäni työasioilla näin lomankin aikaan, että osallistun työpaikan kesänpäättäjäisjuhliin. Tiedossa on illallisristeily, josta toivottavasti tulee sään puolesta kaunis joskin todennäköisesti viileä. Huomenna osallistun muiden Varsinais-Suomen perussuomalaisten joukossa Raision Killinmarkkinoille. Tule moikkaamaan, jos olet paikalla!

Päivän huomionarvoisesta monikulttuuriuutisesta vastasi brittiläinen Daily Mail. Lontoolaisen Tower Hamlets -kaupunginosan valtuuston jäseniä on kielletty juomasta tai syömästä valtuuston kokouksien yhteydessä muslimien Ramadanin aikana. Tänä vuonna Ramadania vietetään 31.8.-29.9, jolloin terveet aikuiset muslimit paastoavat ja pitäytyvät kaikista muista lihallisista nautinnoista auringon nousun ja laskun välisenä aikana. Tower Hamletsissa valtuutetut, uskonnosta ja taustasta riippumatta, eivät saa nauttia normaalista tarjoiluista kokouksien yhteydessä Ramadanin takia. Kokouksien määrää on myös vähennetty, jotta ne eivät häiritsisi muslimien paastokuukauden viettoa. Lisäksi pidettäviin kokouksiin on lisätty erityinen rukoustauko muslimivaltuutetuille.

Tästä esimerkistä näemme miten suvaitsevaisuus muslimien kanssa toimii – lähinnä vain yhteen suuntaan. Kaikkien muiden ihmisten taustastaan riippumatta on mukauduttava yhden uskonnon edustajien vaatimuksiin. Tätä kohtuutonta ja yksipuolista suvaitsevaisuusvaatimusta korostaa sekin seikka, että toistaiseksi islam on Britanniassa vähemmistöuskonto. Mielestäni on täysin hyväksyttyä paastota uskonnollisista tai kenties terveydellisistä syistä, mutta pidän täysin yhtäläisenä oikeutena sitä, että ne joiden ohjelmaan paastoaminen ei kuulu saavat jatkaa elämäänsä täysin normaalisti.

Näistä esimerkeistä, jotka kertovat totuudenmukaisesti siitä miten länsimainen elämäntapa ja normaali päiväjärjestys peruutellen kumartavat islaminuskon vaatimusten edessä kirjoittaisi varmaan jo kohtuullisen paksun kirjan. Eurooppa on suvainnut suvaitsemistaan, ja siltä tieltä on hankala poiketa. Miettivätköhän erivapauksia myöntävät ja suvaitsevaisuusmääräyksiä antavat tahot koskaan sitä, miten pitkälle he joutuvat loppujen lopuksi menemään? Suomessa puuhataan puolustuskyvyttömien poikavauvojen ympärileikkauksia julkisen terveydenhuollon piirissä, joten mikähän on seuraava askel. Onko se kenties tainnuttamattomien eläinten rituaaliteurastus? Muslimimiehen oikeus olla naimisissa useamman naisen kanssa samanaikaisesti? Käden katkaiseminen varkaalta? Peruskoulun erilliset luokat tytöille ja pojille? Tyttölasten ympärileikkaus?

Nykymenolla voimme vain arvailla missä järjestyksessä ja milloin kukin näistä asioista tulee osaksi suomalaista ja eurooppalaista elämää. Mikä maa on se kaikista suvaitsevaisin ja näyttää mallia muille uuden elämäntavan omaksumisessa?

3 kommenttia artikkeliin “Kuulumisia ja uutinen”

 1. Jouko Lilja kirjoitti:

  Minä uskon ja toivon ettei meillä noin pitkälle mennä ja perutaan kaikki muukin myötäily mikä ei kuulu suomalaiseen elämänmenoon. Kuusijuhlan vieton ja suvivirren laulun kieltäminen kouluissa, uimahallivuorot erikseen muslimeille, uimapukukiellot….

  Tosiaankin. Maassa maan tavalla tai maasta ulos. Se ei tarkoita kulttuurin tai uskonnon harjoittamisen kieltämistä vaan Suomen lakien ja sääntöjen sekä suomalaisuuden kunnioittamista. On mahdotonta ymmärtää mikä siinä on vikana joidenkin mielestä. Meillä on hyvä kulttuuri jonka tuella olemme pystyttäneet pienestä maasta hyvinvointivaltion. Se ilmeisesti tahdotaan tuhota eräiden luopioiden toimesta.

 2. Olen kuusikymppinen kirjoitti:

  Usko ja toivo ei tässä auta. Saamme olla niin kauan suht rauhassa kun elätämme nämä muslimit. Ja tietenkin sillä edellytyksellä että suvaitsemme kaikki heidän vaatimuksensa. Mutta kun voimavaramme ehtyvät, alkaa suurempi voiman näyttö. Kun olemme vähemmistössä, eivät muslimit suvaitse meitä lainkaan. Hyvä etteivät kärrää Itämereen.

  Uudessa Kanava lehdessä on mielenkiintoinen artikkeli siitä kuinka muslimit pitävät Espanjaa omana maanaan, josta heidät on vääryydellä ajettu pois. Kun katsoo netistä asiaan liittyviä juttuja, huomaa että muslimit ovat todellakin tosissaan tämän palautuksen kannalla. Pian pommit räjähtävät muuallakin kuin juna-asemilla Espanjassa.

 3. Jouko Lilja kirjoitti:

  Jos usko ja toivo ei auta niin suosittelen sitten kaikkia kuusikymppisiä äänestämään Perussuomalaisia. Kuusikymppisiä taitaa olla tässä maassa ikäluokista eniten. Muuten ei politiikka taida muuttua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *