Takaisin pääsivulle

06 elokuu
2008

Periaatteet ja miten niistä luovutaan

Vajaa kaksi viikkoa sitten Kulmakunta-lehden toimittaja Lauri Simola jututti minua monikulttuurikritiikkini ja Perussuomalaisten Nuorten moku-päivän tiimoilta. Ennen jutun julkaisua tiedustelin Simolalta sähköpostitse onko mahdollista että he lisäävät blogini osoitteen jutun yhteyteen. Simola totesi, että heillä on periaate, jonka mukaan linkkejä ei lisätä lehteen, ja että googlettamallahan blogi löytyy.

Mutta kuinka ollakaan, viikkoa myöhemmin eli tänään ilmestyneessä lehdessä on vasemmistoliittolaisen haastattelu eikä hänen bloginsa osoitteen lisääminen jutun loppuun näytä olevan mikään ongelma tai periaatteellinen este. Artikkeli on otsikoitu Kunnallisvaalit lähestyvät, Turku, osa 1, joten tulossa lienee kokonainen juttusarja.

Nyt odotellaan milloin Turun Perussuomalaiset blogeineen saavat Kulmakunnassa puheenvuoron.

3 kommenttia artikkeliin “Periaatteet ja miten niistä luovutaan”

 1. Johannes Nieminen kirjoitti:

  Tämä on aivan selvää. Aika suuri osa toimittajista on joko vasemmistoon tai vihreisiin kallellaan. Ei siis mikään ihme, jos jotkut saavat erityiskohtelua. Olin aina pitänyt tätä viestinnän liittämistä vasemmistoon urbaani legendana, mutta kun josku aloin Googlaamaan toimittajien nimiä, niin legenda muuttui todeksi. Näin ainakin nuorten toimittajien osalta.

  Taannoin eräs Hesarin toimittaja teki negatiivisen todella lyhyen jutun Perussuomalaisten nuorten sivuilla olleesta silloisen hallituksen jäsenen kirjoituksesta. Yllättäen juttu tuli heti, kun olimme ottaneet kantaa Vasemmistonuorten vaatimukseen kannabiksen hyväksynnästä. Googlaamalla toimittajan nimeä, niin kuinka ollakaan, kyseinen toimittaja on Vasemmistonuorten aktiivi.

  Sama juttu Yleisradion toimittajan kanssa, joka hyökkäsi Perussuomalaisia nuoria vastaan, kun sovimme Nuorten pohjoismaiden neuvoston kokouksen yhteistyökuvioista. Homma meni puihin jo ennen kokousta, mutta sen viimeisenä päivänä toimittaja tekee jutun äärioikeistokytkennöistä (aivan kuin Tanskan kansanpuolue ja Ruotsindemokraatit olisivat äärioikeistoa, mitä ne eivät missään nimessä ole) ja mainitsee Soinin kieltäneen yhteistyön. Koko juttu oli puhdasta sitä itseään, eikä siinä ollut muuta lähelläkään totuutta olevaa asiaa, kuin että kokousyhteistyö ei onnistunut. Kun otin selvää toimittajasta, niin kuinkas ollakaan taustoista löytyi taas Vasemmistoliitto.

  Viimeisimmät jutut Perussuomalaisista nuorista ovat olleet suhteellisen asiallisia. Tällaista harvemmin tulee vastaan, joten nautitaan siitä. Kuitenkaan emme missään nimessä ole tasa-arvoisessa asemassa muiden puolueiden nuoriso-osastoihin nähden. Eiköhän tämän huomaa myös äänestäjät.

 2. Lotta Roti kirjoitti:

  Toimittajien vihervasemmistolaisuus ei missään nimessä ole urbaanilegenda. He ovat useimmiten opiskelleet yhteiskuntatieteellisissä tiedekunnissa, jotka ovat vasemmistoliberaalin (meikäläisittäin ”punavihreän”) ja aikaisemmin avoimen marxilais-leninistisen ajattelun tyyssijoja. Samoin, ja erityisesti Tampereen toimittajakoulu. Ja kuten niin monessa muussakin asiassa, pääsevät uralla etenemään samalla tavalla ajattelevat, jotka auttavat kavereitaan ja symppaamiaan tahoja.

  Laitetaan nyt kuitenkin vielä disklaimeriksi se itsestäänselvyys, että tämä ei kuitenkaan päde kaikkiin toimittajiin.

 3. Tiina Seikola kirjoitti:

  Hmm… kannattaa ottaa asioista kunnolla selvää eikä osoitella syyttävällä sormella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *