Takaisin pääsivulle

30 heinäkuu
2008

Allekirjoittanut Kulmakunta-lehdessä 30.7.08

Tapasin viime viikon torstaina Kulmakunta-lehden toimittajan Lauri Simolan. Toimittajan tiivistelmä keskustelusta löytyy Kulmakunnan näköislehdestä, osoitteesta www.kulmis.fi.

Aion luonnollisesti avata jutun sisältöä enemmän ja paremmin ja niin hyvin kuin suinkin pystyn. Näin vältytään tahallisilta ja tahattomilta väärin ymmärtämisiltä puolin ja toisin. Toivottavasti.

5 kommenttia artikkeliin “Allekirjoittanut Kulmakunta-lehdessä 30.7.08”

 1. suvaitsevaisuus kunniaan kirjoitti:

  taidat olla aikamoinen natsi, joka on lahjakkaasti unohtanut Suomalaiset pakolaiset sodan aikaan. Vai miksi sinä kutsuisit esimerkiksi niitä kymmeniä tuhansia Suomen kansalaisia jotka olivat sotaa paossa Ruotsissa? Sinä olet tietenkin myös ylpeä, että Suomi taisteli Natsi-Saksan rinnalla ympärysvaltoja vastaan? Sinusta olet varmaan myös ylpeä, että Suomi luovutti 13 juutalaista keskitysleireihin Saksaan, joka muuten oli Suomen liittolainen sodassa. Eikö sinusta tätä taustaa vasten Suomella ole velvollisuutta ole auttaa ihmisiä jotka ovat joutuneet kokemaan sodan kauheudet? Muuten tiedoksesi, että Suomen kansasta on alle kaksi prosenttia ei-suomalaista syntyperää.
  Mitä tulee sanontaa, että maahanmuuttajat ovat voimavara Suomelle niin väitän sen pitävän täysin paikkansa. Maassamme on esimerkiksi teollisuudessa valtava työvoimapula. Telakoilta ei lähtisi yhtään laivaa ilman maahanmuuttajien apua. Suomaista työvoimaa ei kerta kaikkiaan ole tarpeeksi. Sinusta varmaan tätä taustaa vasten pitäisi telakkateollisuus lopettaa Suomesta ja antaa kenkää noin 20000 Suomaiselle, jotka saavat elantonsa laivojen rakennuksesta. Tämän syntyperäisten Suomalaisten joukon lisäksi elantonsa telakoista saa noin 7000 ei Suomalaista syntyperää olevaa ihmistä. Tämä äsken mainitsemani väkimäärä tarkoittaa vain Turun telakan tilauksista elantonsa suoraan saavia ihmisiä. Sitten on valtava joukko, jotka saavat välillisesti elantonsa telakoista. Suomessa on pari muutakin isoa telakkaa.
  Suomessa on työvoimapula, jota maahanmuuttajat paikkaavat mukavasti
  Olit asunut Varissuolla muutaman vuoden. Minä olen asunut koko elämäni täällä. Minusta monikulttuurisuus on rikkaus, jota sinunlaiset ahdasmieliset ihmiset eivät ymmärrä. Ihmisillä joka puolella maailmaa on samat tarpeet kuin sinulla taikka minulla. Jokainen ihminen syö, käy vessassa, haluaa perheen ja tehdä työtä.
  Mitä muuten sinä tekisit jos Suomi joutuisi sotaan. Jäisitkö tänne lastesi kanssa kuolemaan vai lähtisitkö sotaa pakoon, eli pakolaiseksi? Ai niin meinasi ihan unohtua, että sinähän vihaat pakolaisia!
  Luultavasti poistat tämän plogistasi, koska olet pelkuri

  P.s Olen ollut töissä viimeiset 15 vuotta saman monikansallisen työnantajan palveluksessa. Miten sinun työssäolosi laita olikaan?

 2. Maria Lohela kirjoitti:

  Pelkuriksi kuvailisin sellaista ihmistä joka nimimerkin takaa nimittelee ja kirjoittaa aggressiiviseen sävyyn itselleen täysin tuntemattomalle ihmiselle. Mistä päättelet että vihaan jotakin? Muihin esittämiisi arveluihin/kysymyksiin löytänet vastauksia ainakin täältä: http://www.marialohela.fi/blogi/2008/01/16/monikulttuurikriitikon-omakuva/

 3. sepes kirjoitti:

  Parahin suvaitsevainen:

  Oletko lukenut aikaisempia kirjoituksia?

  Sekoitat käsitteet pakolainen ja kiintiöpakolainen, missään ei kai ole evätty apua pakolaisilta tai kielletty heitä tulemasta suomeen. Kaikki pakolaisstatusta hakevat käsitellään ja joiden katsotaan siihen olevan oikeutettu saavat jäädä suomeen pakolaisiksi. Ei mitään ongelmaa.

  Suomi ei ole mitään velkaa toisen maailmansodan aikaisista tapahtumista tai orjalaiva tervan valmistamisesta. Ilman liittoutumista Saksan kanssa sinäkin kirjottelisit kyriilisin kirjaimin. Suomi kävi kuitenkin omaa sotaansa Neuvostoliittoa vastaan, jonka tunnustivat myös ympäristövallat.

  Se, että onko jollain kansalla jotain käsittämätöntä ’kunniavelvollisuutta’ tai ei, niin kyllä hädässä olevia pitää auttaa siitä huolimatta ja niinhän Suomi juuri tekeekin. Paikan päällä ja kehitysavun voimin. Kehitysavun tarpeellisuudesta voidaankin sitten käydä ihan oma keskustelunsa. Kiintiöpakolaiset ovat niitä harvoja valittuja, jotka lennätetään toiselta puolelta maapalloa maailman kalleimpaan ja eniten luonnonvaroja kuluttavaan maahan, jossa heidät vaatetetaan, asutettaan, ruokitaan, lääkitään ja heille kustannetaan eläminen heidän loppuelämäkseen. Perheenyhdistämisohjelmien kautta he voivat tuoda perässään koko suvun. Näiden harvojen valittujen jälkeen pakolaisia on jäljellä enää 99.99% alkuperäisestä määrästä ja lisää tulee enemmän kuin laki määrää. Onko tällaisessa mitään järkeä? Apu pitää viedä sinne missä ovat ongelman syyt ja yhden kiintiöpakolaisen kustannuksella täällä autetaan ainakin kymmentä paikan päällä.

  Käsitteet työperäinen maahanmuutto ja humanitäärinen maahanmuutto ovat menneet jälleen sekaisin. Ehkä Maria tuo tähän selkeyttä avatessaan lehtijutta tarkemmin. Lehdissähän on tunnetusti rajoitettu määrä palstatilaa ja toimittaja viime kädessä päättää mitä lehteen laitetaan. Ei kannata uskoa kaikkea mitä Seiskasta lukee.

  Pidät maahanmuuttajia kuitenkin voimavarana. Kerrotko miten esim. siellä Varissuolla tämä humanitäärinen voimavara ilmenee? Muuten kuin korkeimpana työttömyytenä, korkeimpana edustuksena rikostilastoissa, suurimpana sosiaalipalveluiden käyttäjänä ja huonoimpina tuloksina kouluissa? Ehkäpä alueen arvostuksena? Käsite voimavara on sinänsä kummallinen, että se ikään kuin kirjaa reservistä aiheutuvan menoerän tulopuolelle. Jos kysymyksessä olisi pörssiyhtiö, niin rahoitustarkastus antaisi tällaisessa tapauksessa huomautuksen.

  Käsittelit telakoita kovinkin innokaasti. Ilman maahanmuuttajia, Suomesta kyllä valmistuisi laivoja, ehkä yksi telakka kolmesta olisi kiinni (Turku, Helsinkin tai Rauma), mutta yhtä kaikki, täystyöllisyys vallitsisi. Voisiko meillä enää mennä paremmin? Mikään ei estä suomalaisia ostamasta ulkomaalaista omaisuuttaa, esim. telakoita.

  Ja mitä työvoimapulaan tulee, niin kerrotko mihin nämä 300000 työtöntä + metsäteollisuudesta ja teknologiateollisuudesta pois potkitut sijoitetaan? Suomessa ei ole työvoimapulaa, on vain pula oikeanlaisista työntekijöistä, jotka tekisivät töitä riittävän alhaisella palkalla. Työperäiset maahanmuuttajat vielä helpottavat tilannetta niillä aloilla joilta puuttuu täsmäosaajia. Humanitäärisellä maahanmuutolla ei ole mitään tekemistä työvoiman kanssa.

  Mielestäsi monikulttuurisuus on rikkaus. Suurin osa ihmisistä ei kuitenkaan ole tätä mieltä tai siinä tapauksessa ihmiset haluaisivat muuttaa näille rikastetuille alueille. Näillä ’rikkailla’ alueilla olisi parempi elintaso, viihtyvyys, matala rikollisuus ja vahva yhteenkuuluvuuden tunne. Jotenkin minusta tuntuu, että misään monikulttuurisuuden kehdossa ei näin kuitenkaan ole. Jos monikulttuurisuus on rikkaus, niin eikö Ruotsin, Ranskan ja Englannin talouden pitäisi nousta raketin lailla? Kuten Halla-aho on asian esittänyt, niin tulijoista on hyötyä vain jos heidän huoltosuhteensa on korkeampi kuin suomalaisten. Muussa tapauksessa maahanmuutto johtaa tilanteeseen, että elätettävien määrä kasvaa suhteessa elättäjiin. Jopa alakoulun matematiikalla ymmärtää, että moinen kehitys johtaa lopulta yhteiskunnan, tai ainakin sellaisen yhteiskunnan jonka me tunnemme, tuhoutumiseen.

 4. Ant- kirjoitti:

  Itse lehden juttu oli oikein hyvä. Kaupunginosalehtien tuomaa mainosarvo voi olla huomattava. Flaijerit heitetään paperinkeräykseen, lehtien vaalimainoksia ei edes huomata ja netin kautta on mahdotonta tavoittaa erityisesti vanhempia ihmisiä tai niitä, jotka eivät ole politiikasta kovin kiinnostuneita.

  Mutta ns. tavalliset ihmiset lehtijuttu tavoittaa. Jos ei nyt tuo valmiita ääniä niin ainoakin nimi ja kuva jättävät muistijäljen.

 5. Rauli kirjoitti:

  Nyt menee Suvaitsevaisella puurot ja vellit hieman sekaisin. Harva vastustaa suoraan työhön tulevia ulkomaalaisia. Ei tarvitse sekoittaa näitä muuhun maahanmuuttoon. Meillä on velvollisuus auttaa, mutta sillä hetkellä kun auttamisesta koituu itsellemme vahinkoa tai haittaa, loppuu meidän velvollisuutemme siihen paikkaan. Turvapaikka ei ole ihmisoikeus eikä meillä ole velvollisuutta pakolaisten vastaanottoon. Mikä tahansa massamaahanmuutto tai ei-työperäinen maahanmuutto tulee estää, koska se on meille yksinkertaisesti vahingollista. On tietysti kovaa touhua olla päästämättä maahan hengenvaarassa olevia pakolaisia, mutta niin on vain kylmästi tehtävä meidän itsemme ja tulevaisuutemme tähden. Jokainen meistä haluaisi viedä perheensä turvaan sodan jaloista, ei pakolaisia syytetä siitä. Syyttävä sormi osoittaa enemmän suomalaisiin jotka eivät näe pakolaispolitiikan harjoittamisesta syntyviä ongelmia ja uhkia, tai eivät ainakaan ota niitä tarpeeksi vakavasti.

  Pitääkö Suvaitsevaisen mielestä suomalaisen yhteiskunnan, suomalaisten, nykyisten ja varsinkin tulevien sukupolvien maksaa itsellään isien mahdolliset virheet? Me emme ole velvollisia hyvittämään yhtään mitään, emmekä ole velvollisia millään tavoin kenellekään menneisyyden teoista. Muutenkin on aika köyhää yrittää lietsoa jotain syyllisyydentunteita. Ei onnistu.

  Jos Suvaitsevainen kokee tunnontuskia ja syyllisyyttä, sitä voi mennä itseään terapioimaan vaikka Afrikkaan, tehdä hyväntekeväisyyttä tai mitä tahansa mikä oloa helpottaa. Älä terapioi itseäsi meidän muiden ja tulevaisuuden kustannuksella.

  ” Suomaista työvoimaa ei kerta kaikkiaan ole tarpeeksi. ”
  Suomessa ei ole mitään yleistä työvoimapulaa. Yksi maahanmuuttaja ja korkeintaan mukana tuleva puoliso on meidän kannalta vielä siedettävä, edellyttäen että se työpaikka on jo valmiina ja tulija samankaltaisesta kulttuurista, mutta jos maahan muuttaa kuusihenkinen perhe, on tilanne monesti se, että ehkä yksi perheestä tekee töitä vaimon ja lasten eläessä tukien varassa. Kuinka paljon suvaitsevainen on valmis nostamaan esim. omaa verotustaan jotta yhteiskunnalla olisi varaa tällaiseen.

  Jokin aika sitten uutisoitiin Ruotsista, kuinka siellä ollaan huolissaan työntekijöiden määrän riittämättömyydestä. Jos Ruotsiin muuttaa parhaillaan jopa 100 000 maahanmuuttajaa vuosittain, miten on mahdollista, että Ruotsissa on tai tulee olemaan pulaa työntekijöistä. Jos 100 000 tulijaa ei riitä Ruotsille, kuinka paljon maahanmuuttajia tulee Suomen vastaanottaa vuosittain, miljoona vai?
  Tästä suvaitsevaiset voivat vetää johtopäätöksiä maahanmuutosta ratkaisuna kuviteltuun ”työvoimapulaan”.

  ”Ihmisillä joka puolella maailmaa on samat tarpeet kuin sinulla taikka minulla. Jokainen ihminen syö, käy vessassa, haluaa perheen ja tehdä työtä. ”
  Nyt valehtelet!

  Monikulttuurisuus on rikkaus ja siirtolaiset on voimavara. Pelkkiä TV:stä opittuja tyhjiä lauseita vailla sisältöä. 28 vuoteen olet vasta toinen varissuolainen, jonka olen kuullut hehkuttavan Varissuon monikulttuurisuutta. Aika harvinaista puhetta varissuolaisten suusta.

  ”P.s Olen ollut töissä viimeiset 15 vuotta saman monikansallisen työnantajan palveluksessa. ”
  Eli sinun ympärilläsi on sitten hauskoja ja mukavia ulkomaalaisia työntekijöitä. Mitä sitten?
  Se ei kumoa pätkääkään siirtolaisten aiheuttamia ongelmia eikä uhkia (rikokset, häiriöt, kustannukset jne).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *