Takaisin pääsivulle

21 heinäkuu
2008

Menestyksekäs moku-päivä

Perussuomalaisten Nuorten järjestämä monikulttuuripäivä lauantaina 19.7 oli menestys. Tapahtumaa varten varattu tila Turun kulttuurikeskuksessa oli ääriään myöten täynnä, eikä ihan jokaiselle riittänyt edes istuinta. Mielenkiintoisia aiheita jaksoi kuitenkin kuunnella vaikka seisoaltaan!

Puheenvuoroja käyttivät Jussi Halla-aho, Teemu Lahtinen, Freddy Van Wonterghem, Wali Hashi sekä tämän blogin pitäjä. Tilaisuuden alusti PS-nuorten puheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala. Mukaan odotettiin myös demarinuorten turkulaista edustajaa Ahmed Al Chibibia, mutta hän jättäytyi pois ilmoittamatta asiasta. Ahmedin mielipiteet olisivat olleet tervetulleita, joten sinänsä harmi että hän ei ennakko-odotuksista huolimatta saapunut tilaisuuteen.

Arvostan kovasti sitä, että Wali Hashi ja Freddy Van Wonterghem toivat tilaisuuteen maahanmuuttajanäkökulmaa. Hashille haluan antaa erityiskiitoksen siitä, että hän puheenvuoronsa aluksi mainitsi miten hyvä on, että asioista keskustellaan.

Monikulttuurisuudestakin tarvitaan keskustelua, johon osallistuvat myös ne, joiden mielipiteet ovat mielestäsi vääriä. Näihin päiviin asti Suomen maahanmuuttotiedottamista on leimannut yksipuolisuus ja lähes tulkoon yksimielisyys. Kuten missä tahansa yhteiskunnallisia suuntia määrittelevässä pohdinnassa tarvitaan myös vastavoimia. Meidän kaikkien yhteinen tavoite on parempi Suomi, mutta saavutetaanko sitä olemalla asioista tismalleen samaa mieltä? Entäpä jos jollakin on vielä parempi idea, millä saataisiin aikaiseksi huomattavasti parempi lopputulos?

Lauantain tilaisuus oli menestyksekäs erityisesti siksi, että se oli ensimmäinen laatuaan. Puhetta ja täysi tupa kuulijoita riitti useaksi tunniksi siitä huolimatta, että moku-päivä järjestettiin keskellä kiivainta lomakautta. Helsingin Sanomien toimittaja ja kuvaaja olivat paikalla koko 8-tuntisen päivän, myös Varissuon kierroksen ajan. Turun Sanomat osallistui vain noin tunnin ajan kestäneelle lähiöreippailulle, mistä lehti raportoi näin ilman mitään tietoa siitä mistä kaikesta päivän aikana olikaan puhuttu.

Varissuolaisena haluan palauttaa mieleen sen asian, mitä olen eri tavoin yrittänyt aiemmissa blogipostauksissanikin tuoda esille eri sanankääntein ja eri yhteyksissä: maahanmuuttajat eivät ole Varissuon ainoa ongelma, mutta he ovat ihan ehdottomasti määräänsä nähden iso osa ongelmaa. Varissuon lähiössä, jonka työttömyysaste on 16,7 uusimman Turun kaupungin tilastokatsauksen mukaan, ei voi parhaalla tahdollakaan sanoa asioiden olevan hyvin.Varissuon asukkaista 32 % on ulkomaalaisia. Vuonna 2005 koko Turun työttömyysasteen korkeimmat lukemat olivat ulkomaalaisilla: venäjänkielisillä 30,3 %, arabiankielisillä 55,9 %, kurdinkielisillä 50,2 % ja albaniankielisillä 49,5 %. Aika moni Turun ulkomaalainen asuu Varissuolla. On myös muistettava että Varissuolla on myös aika monta supisuomalaista työtöntä. Työttömyys ja toimettomuus eivät tee kenellekään hyvää, ja näiden ominaisuuksien kasautuminen yhdelle alueelle lisää pahoinvointia.

Perussuomalaiset Nuoret ovat hienoa porukkaa. Heillä oli rohkeutta järjestää kaikille avoin keskustelutilaisuus arasta aiheesta. Toivottavasti moku-päivästämme tulee perinne.

Erityisen ylpeä olen siitä, että Perussuomalaisiin Nuoriin sopii niin erilaista porukkaa. On erilaista taustaa ja tyyliä, koulutusta ja ammattia, mutta arvomaailmaan peilaamalla meillä kaikilla on paljon yhteistä. Hienoa!

2 kommenttia artikkeliin “Menestyksekäs moku-päivä”

 1. Sapelli kirjoitti:

  Videoita vaan juutuubiin tapahtumasta, kiitos.

 2. Fija Catak kirjoitti:

  Hei.
  Erittäin suureksi harmikseni huomasin hienon tilaisuutenne ..vasta nyt! Elikkä aivan liian myöhään. Minusta olisi ollut todella mukavaa osallistua tapahtumaanne. En kieltämättä seuraa perussuomalaisten tekemisiä, sen suuremmin kuin minkään muunkaan puolueen, mutta tällaisista asioista ollen erittäin kiinnostunut. Siis, asioista jotka ovat tärkeitä ja joiden olemassaolo, toivottavasti, jonain päivänä saa aikaiseksi positiivisia tuloksia.

  Joten, olisi mukavaa (nyt kun teillä on s-postinikin) jos jotenkin ilmoittaisitte minulle jatkossa tällaisista tapahtumista. En pyydä ketään vaivaamaan päätään tällä, enemmänkin tarkoitin sitä että, liittäisitte minut mahdolliselle postituslistallenne.

  Ystävällisin terveisin,
  Fija Catak

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *