Takaisin pääsivulle

19 kesäkuu
2008

PS-Nuorten valtakunnallinen monikulttuuripäivä Turussa 19.7.08

Perussuomalaisten Nuorten valtakunnallinen monikulttuuripäivä (Moku-päivä)

Turun kulttuurikeskuksen Harmaassa huoneessa lauantaina 19.7. klo 12 alkaen (osoite: Vanha Suurtori 3).

Lauantaina ohjelmassa esitelmiä monikulttuurisuudesta ja vierailu Turun monikulttuurisimpaan kaupunginosaan Varissuolle n. klo 18, minkä jälkeen perussuomalaista illanviettoa Turun ydinkeskustassa. Pidämme päivällä välillä puolentoistatunnin ruokailutauon. Sunnuntaina kunnallispoliittista koulutusta klo 11 alkaen. Lauantain tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille, eikä tapahtumaan tarvitse ilmoittautua. Tervetuloa!

Esiintyjinä ja panelisteina toimivat: Maria Lohela (Turku), Teemu Lahtinen (Espoo), Freddy van Wonterghem (Kotka), Jussi Halla-aho (Helsinki), Wali Hashi (Turku) ja Ahmed Al Chibib (demarinuoret, Turku). Saara Karasvirran (kokoomusopiskelijat, Jyväskylä) osallistuminen ratkeaa lähiaikoina.

Edullisista majoitusvaihtoehdoista tietoa myöhemmin (majoitus maksettava itse).

Tiedustelut: Vesa-Matti Saarakkala

vesa-matti.saarakkala@ps-nuoret.net / puh. 050 919 6079

6 kommenttia artikkeliin “PS-Nuorten valtakunnallinen monikulttuuripäivä Turussa 19.7.08”

 1. Janne Turunen kirjoitti:

  Rautaa! Pakko tulla turkkuseen.

 2. Ant- kirjoitti:

  Hienoa! Toivottavasti tilat riittävät. Turku.fi:n mukaan huoneeseen mahtuu max. 40 henkilöä.

 3. Ant- kirjoitti:

  Onko Muutoksen suunnat 2/2008 muuten luettu? Sen mukaan tämän vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana Turun väkiluku kasvoi 43 hengellä josta saamme pääosin kiittää nettomaahanmuuttoa. Muuta kuin suomea tai ruotsia puhuvien määrä kasvoi noin 150 henkilöllä joten suomea tai ruotsia puhuvien määrä väheni yli sadalla.

  Tässä suurimpien kieliryhmien kasvu vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana:

  venäjä – 40 henkeä
  somalia – 23
  kurdi – 23
  arabia – 11
  kiina – 10
  persia – 9
  albania – 7
  viro – 7
  englanti – 6
  espanja – 2

  Vauhti ei siis ole hidastunut edellisistä ajanjaksoista. Varissuolla muunkielisten osuus oli sama kuin vuodenvaihteessa eli 32 %, mutta tämä johtunee pyöristämisestä eikä kasvun puutteesta. Ja koska väestönvaihdoksen tahti ei ole hidastunut, voidaan kai olettaa luvun olevan noin 35 % vuodenvaihteessa.

  Edelleen saman tahdin jatkuessa on Turun muunkielisten osuus vuoden 2011 lopussa (jolloin Turku Palaa) 7,8 % ja Varissuolla 44 % ja vuonna 2020 11 % Turussa ja Varissuolla 71 %. Arvattavasti tahti kuitenkin vain kiihtyy white flightin, korkean syntyvyyden, kasvavien perheenyhdistämisten ja pakolaiskiintiön korottamisen myötä.

 4. reino kirjoitti:

  Mielenkiintoista numerotietoa Turusta. Varissuo tulee lähivuodet toimimaan Suomen ensimmäisenä virallisena white flight -tutkimusalueena. Ulkomaisissa tutkimuksissahan on todettu, että tuo reilut 30% on yleensä sellainen haamuraja, jonka jälkeen white flight oikein toden teolla alkaa.

  Tulee olemaan hauska nähdä, missä vaiheessa Varissuon muuttotilastoihin tulee oikein kunnon piikki. Pelkäänpä vain, että noiden Muutoksen suunnat -tilastojen julkaiseminen kielletään sitä ennen. Niin karua kertomaa ne ovat.

 5. Rauli kirjoitti:

  Varissuon tilannetta parantaa huomattavasti se, että koko Suomessa ei ole paljoa lähiötä joissa olisi yhtä hyvät ja monipuoliset palvelut. Se varmasti kannustaa osaa väestöä pysymään Varissuolla vielä silloinkin kun ehkä muutoin olisi jo muutettu muualle. Varissuon monipuoliset ja lähellä sijaitsevat palvelut ovat myös kuin luotu vanhemmille ihmisille. Varissuo on suunniteltu mielestäni hyvin kaikkine pienine metsiköineen jotka on saatu mahtumaan n. 1500mx600m:n (n.0.9 neliökilometriä) alueelle n.9000:n asukkaan lisäksi. Ja vielä Varissuota ympäröivät metsät tähän päälle. Eli moni asia loppujen lopuksi monin tavoin kohdallaan, mutta se väestö?

  Varissuo rakennettiin näin tiiviiks siksi koska 70-luvulla uskottiin Turun väestön kasvavan paljon suuremmaksi kuin sitten todellisuudessa kävi. Ennen Varissuota koko alue oli kuulema todella synkkää, hieman suoperäistä metsää.

  Varissuota alettiin rakentaa 1976. Kaksivuotiaasta asti ja 28 vuotta eli lähes alusta saakka Varissuolla asuneena en muista, että Varissuolla olisi koskaan ollut väestö kovinkaan “laadukasta”. Muistan kuinka täällä oli todella paljon mustalaisia joiden kanssa rohkeimmat pojat ottivat yhteen säännöllisesti. Jossain vaiheessa mustalaiskaravaani muutti pois, ilmeisesti jonnekin Jäkärlään ja samoihin aikoihin muutti tilalle yhä enemmän pakolaisia ja ulkomaalaisia. Jos puolet Varissuon kouluikäisistä on tällä hetkellä mamuja, odotan mielenkiinnolla mitä tapahtuu heidän saavuttaessaan uhmaiän seuraavan 10 vuoden sisällä. Tällä hetkellä tämä mamuarmeija on vielä pääosin sen verran nuorta, että aikuisen miehen uskaltaa liikkua.

 6. Ant- kirjoitti:

  Eivät ne metsiköt ja puistot paljoa lohduta, jos niitä ei uskalla käyttää. Helsingissä juuri Kaisaniemen puisto oli tai on mamurikollisuuden ja turvattomuuden keskus.

  Varissuon hyvästä palvelutasosta pitäisi kerätä jotain dokumenttia. Jos kehitys ei poikkea muista Euroopan maista, maahanmuuttajajoukkiot panevat paikat paskaksi. Ja sen jälkeen tiedostavat väittävät, että Varissuo oli alun perinkin kaikkein viheliäisin lähiö ja se rampautti maahanmuuttajat.

  Esimerkiksi Malmon Rosengårdin yhteydessä muistetaan aina muistuttaa, että se on 60-luvulla rakennettu bulkkitalohelvetti jossa kuka tahansa rampautuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *