Takaisin pääsivulle

12 huhtikuu
2008

Siivouspäivä

Perinteiset Varissuon yleisten alueiden siivoustalkoot käynnistyivät tänään klo 9. Akseli Kiinteistöpalvelut, entinen Varissuon huolto, jakoi pihallaan osallistujille hanskoja ja jätesäkkejä. Toisille riitti mukaan teknisiä apuvälineitä urakkaa helpottamaan.

Koska eilen illalla säätiedotukset lupailivat aurinkoista ilmaa ajattelin minäkin lähteä vähän siivoilemaan, tulee ulkoiltua ja saa nautiskella kauniista kevätpäivästä. Ankeutta ja synkeyttä sääherralta on viime aikoina riittänytkin ihan yli ymmärryksen.

Siinä roskia noukkiessani mietiskelin roskaavatko roskaajat myös kotonaan. Heitetäänkö karkkipaperit ja käytetyt patterit lattialle vai mihin ne laitetaan. Vai onko se vaan niin että kun tietää, että itse ei varmasti missään olosuhteissa joudu jälkiään siivoamaan, roskan pudottaminen julkisella alueella maahan on ikään kuin refleksinomainen liike.

Yleisten alueiden kunnossapidossa riittäisi kesätöitä useammallekin kotona ja biitsillä makoilevalle nuoren polven edustajalle. Eihän se nyt mitään mieltä ylentävää hommaa ole, mutta ei turhan vaikeaakaan. Saa hyötyliikuntaa ja voi olla ulkona. Joku sääukko povasi Suomeen jopa poikkeuksellisen lämmintä kesää.

Jos päivät tekisi reippaasti fyysistä työtä, voisi jäädä kirkkoveneiden kuvat tuhrimatta toisten talojen seiniin, kun ei jaksaisi enää hiipiä pahuuden tekoon illan pimennyttyä.

Vaarallisinta mitä roskankeräyksessä näin oli tyhjä Diapam-paketti ja rikotut kaljapullot. Niin, ja koiranpaska. Sitä oli valtavasti. Ne, jotka eivät koiriensa jätöksiä kerää, onnistuvat ulkoiluttamaan rekkujaan ovelasti niihin aikoihin, jolloin kiinni jäämisen / valituksen / pahennuksen kohteeksi joutumisen riski on pienin (vrt. kirkkovenearkkitehdit). Pääsääntöisesti esimerkiksi työhönmenon aikoihin kadulla kohdatut koiranulkoiluttajat keräävät kiltisti koiriensa jätökset pieniin pusseihin ja vievät ne mukanaan roskiin. Niiden koirista, jotka eivät parhaiden ystäviensä jätöksiä kerää, kertyykin aika hurjia määriä tavaraa. Jos yhdessä talossa on yhdellä perheellä Rekku ja Musti ja naapurisssa vielä Nappe, ja kun niitä käytetään tunnollisesti sillä samalla tutulla 200 metrin lenkillä korttelin ympäri pari kertaa päivässä, niin ei voi olla muita lopputulemia, jos Rekun, Mustin ja Napen omistajat ovat sitä laiskaa ja välinpitämätöntä sakkia. +/- 365 x 3.

Mies on tänään/huomenna viettämässä ystävänsä polttareita ja otti ihkauuden digikameramme mukaansa. Otin kuitenkin kännykkäkameralla muutamia otoksia erään vuokra-asuntokeskittymän lähettyvillä sijainneesta citykaatopaikasta. Valitettavasti siellä olleet televisio ja huonekalut eivät mahtuneet roskasäkkiin.

Harmillista kyllä, roskakierroksella kännykkäkameralla ottamani kuvat ovat jostain ihme syystä äärimmäisen huonolaatuisia. Mitähän se kameran käyttäjä taas töpeksi.

12042008360.jpg

12042008361.jpg

12042008363.jpg

6 kommenttia artikkeliin “Siivouspäivä”

 1. Porkmohammed kirjoitti:

  Oliko maahanmuuttajat edustettuina omalla alueen asumisprosentillaan eli lähes kolmasosan osuudella talkoissa ?

 2. Maria Lohela kirjoitti:

  Jaa-a, vaikea sanoa, kaikista ei näy päällepäin se onko ko. henkilö maahanmuuttaja(-taustainen) vai ei.

 3. Porkmohammed kirjoitti:

  Eli ei tainnut olla montaa afrikansuomalaisen tai etelä-eurooppalaisen näköistä siivoamassa.

 4. Tuomo kirjoitti:

  Tuolla Marian logiikalla metsät hukkuu eläinten paskaan.

 5. K kirjoitti:

  Miten lienee tuo roskaajan kotonaan roskaaminen, mutta itse ainakin huomasin, että kun asuin ennen sellaisella asuinalueella, jossa asiat olivat muutenkin kuralla, niin vaikkapa röökintumpit tuli heiteltyä minne sattuu. Miksi minä, jos ei muutkaan? Enkä muutenkaan viihtynyt, joten asia oli aivan sama – läävä mikä läävä. Sitten kun muutin tänne, jossa todella viihdyn ja tunnen olevani kotonani, niin ei tulisi mieleenkään sotkea mukavaa ja viihtyisää ympäristöä.

 6. pekkaeskimo kirjoitti:

  Minä roskaan kotona, mutta en kadulla. Siis saatan heittää karkkipaperin lattialle kotonani, mutta kadulla laitan taskuun.

  Ei tarkoita, ettenkö olisi aika harmittava roskaaja, koska tupakoin, ja taitaa mennä yli puolet tumpeista ihan vaan kadulle. jaksavalla tuulelle ja kun on aikaa varsinkin talvella sammutan tupakan lumeen ja heitän roskiin, mutta usein myös kadulle. Olen pahoillani.

  pitäisi hankkia joku hajunkestävä kotelo johon säilöä poltetut tumpit. vaatimukset ovat kovat, koska sammutetut tumpit haisevat tosi härskile, jos niitä tavallisiin rasioihin yrittää säilöä.

  kiitän sinua kuitenkin talkoohengestä, vaikken samassa kaupungissa asukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *