Takaisin pääsivulle

04 huhtikuu
2008

Isänmaan toivot vauhdissa

Jyväskylän talonvaltausprojekti on näkynyt ja kuulunut netissä.

Yhden äänekkään puheenvuoron asian puolesta käyttää tällä videopätkällä esiintyvä nuori nainen.

Viime viikonloppuna Turun maalaismarkkinoilla oli Vasemmistoliiton teltta. Sen lähettyvillä parveili hyvin samannäköistä porukkaa kuin esimerkiksi juuri tuo rohkea, omilla kasvoillaan esiintyvä henkilö, joka haluaa vaikuttaa asioihin.

8 kommenttia artikkeliin “Isänmaan toivot vauhdissa”

 1. Henri kirjoitti:

  Mjoo, semmosta. En nyt sitten tiedä, onko asialla liberaali vihervasemmisto vai yleinen nuoriso, jolla on tapana aina tehdä sellaisia temppuja, jotka kapinoivat edellistä sukupolvea vastaan. Niin tai näin, on myönnettävä, että tuo porukka oli viimeisen päälle kujalla.

 2. Maria Lohela kirjoitti:

  En minä tiedä talonvaltauksen yhteydessä esillä olleen ”nuorison” aatesuuntauksista. Totesin vain, että yhdennäköisyys moniin vasemmistolaisia ajatuksia kannattaviin on olemassa.

 3. Manu kirjoitti:

  Pikaisesti ajatellen kirjoittaja on oikeassa, voi kauhistus sentään. Kuitenkin olettakaamme, että ”mielenosoittajat” ovat hyvin nuoria, nuoruus ja hulluus kulkevat käsi kädessä (itsekin joskus nuorena..). Jotenkin tässä kohden kirjoittajan elämänkokemuksen puute ja nihilismi tekee temput, kirjoitus videoineen kääntyy kirjoittajaa itseään vastaan. Kyllä maailmasta vääryyttä ja epäkohtia löytyy, suurempaa järjen kulkua vaatii positiivisten ja rakentavien asioiden esittely. Odotellaan..odotellaan, kirjoittajallakin saattaa jonakin päivänä olla lapsia..nuoria…murrosikäisiä…silloin sormen pystyyn nostaminen ei todellakaan ole ainoa vastaus.

  Ja vielä tulevalle ”poliitikolle” pieni neuvo, maailma tarvitsee (kehittyäkseen) myös vastakkaista näkemystä ja mielipidettä.

 4. Ant. kirjoitti:

  Yleisellä nuorisolla ei ole tarvetta kapinoida poliisia tai yksityistä omistusoikeutta vastaan. Nämä videon sankarit elävä ihan omassa maailmassaan. Huolestuttavaa onkin se, että tuota touhua glorifioidaan ja jollain taikatempulla tuokin tyttö lanseerataan kohta ”kansalaisaktivistina” ja ”älymystön edustajana”.

  Vasemmistoliitosta ja vihreistä nuo sitten löytävät poliittisen kotinsa. Olisi hieno nähdä se heidän ihanneyhteikuntansa toiminnassa, jossa poliiseja ei ole, taloja saisi vallata ja omaisuutta tuhota, kenenkään ei tarvitsisi tehdä paskaduuneja, pelkästä hengailusta saisi palkkaa , rajat olisivat auki ja kaikenlaiset säännöt ja velvollisuudet olisivat kiellettyjä.

 5. Maria Lohela kirjoitti:

  Manu: Jyväskylän talonvaltaus (ja muut vastaavat) on vääryys ja epäkohta, koska toisen omaisuuteen ei pidä luvatta kajota eikä sitä pidä tärvellä. Mutta laaja-alainen yhteiskunnallinen ongelma tai pikaisesti nipun toimia vaativa epätasapainon ilmentymä maassamme se ei mielestäni ole. En jäänyt pohtimaan millaisia suuria käänteitä nuorisopolitiikan tai vaikkapa kulttuuriasioiden saralla tuon videolla esiintyneen tytön tai muiden henkilöiden ja koko talon valtauksen seurauksena tulemme näkemään. Mielestäni tuo video oli lähinnä koominen, ja minua nauratti kun katsoin sen. Huvituin, kun kuuntelin miten videolla näkyvät henkilöt puhuvat poliisille. Mitä he silloin sanoisivat, jos olisivatkin oikeassa hädässä? ”Natsi tuu apuu!!”
  Näiden asioiden takia sen linkitin.
  Sanoisin, että minulla on pieni aavistus siitä, että maailma tarvitsee (kehittyäkseen) myös vastakkaista näkemystä ja mielipidettä. Soudanhan itsekin koko ajan alati kasvavaa monikulttuurisuusvirtaa vastaan.

 6. Markku Peltola kirjoitti:

  Manu:
  ”Kuitenkin olettakaamme, että “mielenosoittajat” ovat hyvin nuoria, nuoruus ja hulluus kulkevat käsi kädessä (itsekin joskus nuorena..).”

  Kun tiedämme, että ”mielenosoittajien” ikähaitari oli n.20-30 vuotta, niin kaikilla oli mitä ilmeisimmin sitä ”hulluutta”, ja joillakin jopa nuoruutta.

  Kun tässä nyt on alettu olettamaan, niin oletetaan, että:

  Joukko ”nuoria” saa päähänsä tehdä jotain omavaltaista, jotain lakien vastaista.
  He ottavat omavaltaisesti omaisuutta haltuunsa, maksamatta siitä mitään, kyselemättä lupia tekoonsa.
  He käyttävät haltuunsa saamaa omaisuutta halunsa mukaan.

  Jos kyseessä on kaupasta pöllitty ”mäyräkoira”, tai vallattu talo, niin miten noiden edellisten kohtien valossa nämä asiat eroavat toisistaan ?
  ”Vastakkainen mielipide” ei kata rikollista toimintaa, yhteiskunnallisiin asioihin ei vaikuteta sorkkaraudalla.

  Ja kyllä, kyllä sitä sormea sopii nostaa pystyyn murrosikäisille, ja kyllä, kyllä heidän pitää sitä pystyyn nostettua sormea vastauksena pitää, ja lisäksi ainoana sellaisena.
  Kyseessä on kasvatuksellisen toiminnan tulos, ja kyllä, kyllä siinä on onnistuttu, ja en näe mitään syytä miksi siinä edelleenkin ei voisi onnistua.
  Koti on paikka josta saa perustiedon kassan kautta kulkemisesta, ja lukittujen paikkojen rauhaan jättämisestä.

  Tsemppiä Maria !!

 7. Manu kirjoitti:

  Nuorten käyttäytyminen saattaa olla raflaavaa, mutta ikä ja realiteetit tuovat järkeä päähän (suurimmalle osalle nuorisoamme), kasvaminen rajoihin vaatii toki aikuisen ohjausta.

  Peltolan Markulle tekisi hyvää katsoa lähihistoriaan uudelleen, mitä ne Pariisin opiskelijamellakat…Vanhan valtaus ja muu nuorison liikehtiminen 60-luvulla olivat kuin lakia ja järjestystä (vanhaa valtaa) vastaan suunnattuja. Entinen ”taistolaisnuori” Björn ”nalle” Wahlroos yhtenä tunnetuimmista radikaalinuorista on tänä päivänä yhteiskunnallinen vaikuttaja ja kapitalisti kovimmasta päästä (tämä henkilö vain esimerkkinä siitä, miten ”radikaalinuori” kasvaa). On pikkusieluista valittaa joka ainoasta asiasta, joka tapahtuu eri tavalla kuin itse toimisi. Ja tässä yhteydessä edelleen ihmettelen Mariaa, joka on nuori poliitikko, mutta kirjoittaa ja elää kuin elämänsä lopputaipaleella oleva vanha kiukkuinen leskirouva, edelleen ohjeistan häntä avartamaan maailmankuvaansa ja ymmärtämään erilaisuutta ja erilaisia elämänilmiöitä. Ethän halua fasistista tai Stalinistista yhteiskuntaa, jossa vormupukuiset ihmiset astuvat tasajalkaa ja jossa ilmiantajat vaanivat kaikkialla.

  Oikeita hulluja ja rikollisia löytyy sitten pilvin pimein ihan oikeista poliitikoistakin, kumpi on suurempi rikollinen kymmenien miljoonien kavaltaja (mm. eräs entinen keskustan ministeri) vai humalainen nuori talonvaltaaja. Löytyypä niitä sormen nostajia perussuomalaistenkin joukosta, tulee mieleeni heti eräs suurisuinen Tony, joka vaati rikollisille kovaa kohtaloa, kaikki tietävät mikä hän itse oli ja miten hän eli…

  Millaisia videoita saataisiinkaan oikeasti aikuisten ihmisten juhlista, vaikkapa pikkujouluista (tappeluita, örvellystä, virkavallan vastustamista, toisen omaisuuden turmelemista,…), tarkoitan että yhtä naurettavia esiintyjiä varmasti löytyisi kuin Marian linkittämän videon humalaiset nuoret. Taas esimerkkiä, olen nähnyt kerran kuppilassa erään isokenkäisen, erittäin tunnetun rouvankäyttäytyvän sikamaisesti, huutavan, kirkuvan ja repivän poliisia hulluna humalassa, oli se huvittavaa, nautin täysin siemauksin, mutta mitä vanhat ja fiksut edellä, sitä nuoriso jälestäpäin… En tiedä mitä merkitystä kirjoituksellani on, mutta katsokaa välillä muuallekin kuin niihin kusiaispesiin, voisitte yllättyä, maailma ei olekaan niin valmis kuin jotkut olettavat. Jään odottamaan lisää rötösherrajahtia (eikös se ole ihan puolueohjelmassa perussuomalaisilla..).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *