Takaisin pääsivulle

27 maaliskuu
2008

Geert Wildersin Fitna-lyhytelokuva

LISÄYS 29.3.2007: Fitna-elokuva on poistettu Liveleakin palvelimelta henkilökunnan saamien vakavien uhkausten takia.

Hollantilainen poliitikko Geert Wilders julkaisi tänään koraania ja islamia käsittelevän lyhytelokuvansa Internetissä. Voit katsoa sen täällä. Elokuva on englanninkielinen ja sisältää järkyttävää kuva- ja äänimateriaalia.

Nyt jäämme mielenkiinnolla seuraamaan…

1. puuttuuko muslimiyhteisö elokuvassa esitettyihin epäkohtiin julistamalla niiden olevan koraanin- ja islaminvastaisia, ja aloittamalla toimet tällaisten ajatusten kitkemiseksi pois islaminuskosta ja muslimiyhteisöistä. Nähtäväksi jää, saattavatko yhteisöjen johtajat vihaa ja väkivaltaa lietsovat henkilöt julkisesti vastuuseen sanoistaan ja teoistaan.

VAI

2. tuomitsevatko maailman muslimit elokuvan ja sen tekijät islamia pilkkaavana. Ryhtyvätkö muslimit riehumaan, osoittamaan mieltään ja räjäyttelemään pommeja? Julistetaanko Hollannille tuhoa, Euroopalle ja kaikille vääräuskoisille kuolemaa?

12 kommenttia artikkeliin “Geert Wildersin Fitna-lyhytelokuva”

 1. Jasso kirjoitti:

  Parisataa miljoonaa muslimia tulee tekemään palveluksen Wildersille eli tekemään juuri sen mistä Wilders puhuu: Polttamaan kiihkossa Allahin nimeen muutamia lähetystöjä ja tyttökouluja, itsemurhapommi-iskuja ja täysin sivullisten tappamisia. Lippujen poltto kuuluu tietenkin asiaan. Tätä kaikkea säestää eurooppalainen media muslimien perseennuolemisella.

 2. ISLAM kirjoitti:

  Kiva kun mainostelet ja linkität pilkkavideota.

  Islam tarkoittaa kuitenkin Rauhaa.

  Ei kaikki ole väkivaltaisia. Suurinosa haluaa elää rauhassa ja tehdä työtä.

  Mieti sitä rasisti.

 3. Tuomas kirjoitti:

  Islam taitaa kuitenkin tarkoittaa alistumista. Kannattaa hieman ottaa selvää asioista ja ajatella moilla aivoilla eikä uskoa kaikkea mitä kulttuurinrikastaja korvaan supattaa.

 4. Ciclista kirjoitti:

  Näin toimii ihminen joka kertoo edustavansa lähimmäisenrakkautta. Sortuu pilkkaamaan sitä mikä jollekin lähimmäiselle ihmiselle on pyhin.
  Aika helppoa olisi kääntää tuo toisinpäin, mutta en tee sitä, koska tiedän että sananvapautesi ei sitä kestäisi…

 5. Porkmohammed kirjoitti:

  Mitä nimimerkki islam oikein itkee ? Katoin videon ja muslimien pitäisi olla iloisia siitä. Sehän on aivan samaa kuin Osaman puheet. Video kävisi hyvin esim Al-Qaidan värväysvideoksi.

 6. Rafael kirjoitti:

  Rafael

  Nimimerkile islam.
  Jokainen joka on lukenut Koraanin ja ymmärtää Islamin syvimmän luonteen, tajuaa sen olevan valtauskonto. Eli sen ydin on valta. Valta muihin uskontoihin ja maalinen valta.
  Tuo valta lähtee jo tyhminmänkin muslimimiehen päistä, koska se sallii hölmöimmällekin miehelle vallan naiseen. Vallan jota vaikea kuvitella . Määräätä, pahoinpidellä ja jopa tappaa kun arvelee naisensa tehneen väärin. Tämä vallan tavoittelu ryhmien ylimmässä kerroksessa on ja oli ilmeinen jo kun profeetta Muhamed kuoli. Tytären miehen ja muiden seurajien kesken. Siitä eripurasta syntyi nuo Shiat ja Sunnit.

  KAIKKIALla missä on muslimeja edes paikallisesti enemmistönä syntyy konflikteja juuri tuosta perussyystä. Koraanin ja perinteen pakoittaessa musimit ottamaan vallan ja alistamaan (Islam = alistumista) kaikki muut tahtoonsa. Se vallan ottaminen on hyvin selvästi sanottuna Koraanissa. Islamin rinnastaminen kulttuuriin ja mihin rauhallisiin uskontoihin on kyllä vain ihmisten välipitämättömyyttä tosiasioista ja tietämättömyyttä . Samoilla perusteilla olisi tosiaan voitu natsismi rinnastaa kultturiksi.

  Nykyinen euroopan lehdisön ja hallitusten pelko julkaista ja nöyristellä muslimien väkivallan uhan alla on todella nöyryyttävää katseltavaa. Missä ovat yliopistojen tutkijat ja kommentijat ? Ei missään. Missä ovat ajatuksen ja puhumisen vapauden puolustajat ? Kovin harvassa ?

 7. Järki hoi! kirjoitti:

  On aivan ällistytävää miten media kumartaa isalmille. Tulee ihan mieleen neukkuajat, jolloin Neukkulassa ei voinut olla muuta kuin hyvää vaikka miljoonat olivat mielipidevankeina.

  Islam on tosi syvältä ja on käsittämätöntä, että tuo keskiajalla elävällä kulttuurilla on niin suuri painoarvo meillä länsimaissa.

  Islam on alistava terrosristijärjestö, jollaisia ei pitäisi enää olla.

  Miksi helkkarissa länsimaat sietää noita mutakuonoja ja rättipäitä enää!!!

 8. elisa kirjoitti:

  Islam tarkoittaa alistumista Jumalalle ei muiden ihmisten alistamista heidän valtaansa.On kyse Jumalalle elämisestä, jolloin ihmiset elävät sovussa, toisia rakastaen. Jotkut vain tulkitsevat tätä kaikkea väärin,,tästä syntyy ääriliikkeet joita muuten kaikissa maailman uskonnoissa on. Jihad(pyhä sota) Tarkoittaa taistelua ihmisissä itsessään.Henkistä taistelua. Toiset tämänkin vain käsittävät,tai tahtovat käsittää väärällä tavalla. En ole muslimi mutta Koraanin olen lukenut.
  Eikä media mitään islamia kumarra!
  Sananvapautta käytetään väärin muiden ihmisten loukkaamiseen!
  KAIKKI muslimit rinnastetaan nykyään täällä piireissä kaikki näihin ääri-islam tapauksiin, mihin kunnon OIKEAT uskovaiset muslimit eivät halua olla mitenkään verrattavissa.
  Turha puhua mistään rättipäistä ja mutakuonoista!Osoitat vain omaa tyhmyyttäsi ja sivistymättömyyttäsi nimittelemällä toisia.Ihmisiä me kaikki olemme.
  Kaikki muslimit eivät TODELLAKAAn ole muita vihaavia terroristeja..VAIN TODELLA PIENI OSA.Mutta näistä tapauksista eniten aina puhuvat ja saavat medialta aikaa.
  Jos uskonto ei itselle merkitse hölkäsen pöläystä,on vaikea myös ymmärtää muiden näkemyksiä ja suuttumusta tahalliseen loukkaamiseen näinkin tärkeässä asiassa.

 9. Fifi kirjoitti:

  Jos tarkoittaa henkistä taistelua, niin miksi koraanissa on niin paljon kehotuksia tappaa vääräuskoiset?

  Miksi islamilaisissa maissa AVOIMESTI JA SELKEÄSTI LAKIIN KIRJATTU seuraus uskonnollisesta toisinajattelusta on kuolemanrangaistus?

  Neroja nämä islam-kriitikoita rasistiksi sanovat. Ovatkohan heidän mielestään muidenkin autoritääristen, silmittömän väkivaltaisten, totalitarististen ja ihmishengen arvottomaksi katsovien ideologioiden vastustajat rasisteja.

 10. IhmeMies kirjoitti:

  Ottamatta sen enempää kantaa kenellä on oikeutus näissä asioissa, toteaisin vain että ei ole kovin isoa eroa siinä miten eri uskonnoissa äärisiivet suhtautuvat asiaan.

  Tee pilapiirros profeetasta ja koko islamilainen fundalistimaailma lähtee kadulle aseet pystyssä.

  Arvostele jotain israelin tekemisiä ja olet loppuelämäksesi leimattu antisemitistiksi ja vähintään puoliksi natsiksi.

  Kerro amerikassa kannattavasi kantasolututkimusta ja aborttia niin olet saatana itse.

  Uskonto itsessään ehkä tarkoittaa hyvää riippumatta suuntauksesta. mutta ääri-ilmiöt nostavat esiin samanlaisen skenaarion. Jos et ole Me, Olet meitä vastaan.

  Jos tarkastelemme nykymaailmaa eurooppalaisin ei-uskonnollisin silmin, väistämättä tulee mieleen keskiaika ja inkvisitio. Kaikilla on omat totuuskomissionsa, ja takaan että niiden tuomiovalta yritetään ulottaa kaikkialle maailmaan. mutta harvoin se ulottuu kovin pitkälle omalta portilta.

 11. Raine kirjoitti:

  elisa: ”Islam tarkoittaa alistumista Jumalalle ei muiden ihmisten alistamista heidän valtaansa.On kyse Jumalalle elämisestä, jolloin ihmiset elävät sovussa, toisia rakastaen. Jotkut vain tulkitsevat tätä kaikkea väärin,,tästä syntyy ääriliikkeet joita muuten kaikissa maailman uskonnoissa on. Jihad(pyhä sota) Tarkoittaa taistelua ihmisissä itsessään.Henkistä taistelua. Toiset tämänkin vain käsittävät,tai tahtovat käsittää väärällä tavalla.”

  Jännä juttu Elisa, mutta itse Islamin perustaja, Allahin suurin profeetta, muslimien mukaan etiikaltaan ja moraaliltaan täydellinen ihminen, Muhammed tulkitsi Islamia ja sen keskeisiä käsitteitä, kuten jihad, juurikin kuten Bin Laden ja kumppanit. Hän nimenomaan tappoi ja alisti muita ihmisiä, raiskasi naisia ja lapsia, ryöväsi vääräuskoisilta jne. (eipä juuri löydy sellaista pahaa tekoa, jota hän ei olisi tehnyt). Kumman tulkinta Islamista mahtaa olla se oikea, Elisan perähikiältä vai Allahin suurimman profeetan? Ja kumman tulkintaa mahtaa suurempi joukko muslimeja seurata?

 12. elisa kirjoitti:

  ahahahhahahhhaha…
  joooo-o….juurikin näin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *