Takaisin pääsivulle

17 maaliskuu
2008

Paskaduuni

eidän talomme monikulttuurisuusunelma jäi ainakin toistaiseksi lyhytikäiseksi. Olemme taas lautasantenniton talo, sillä päiväsaikaan kansallissäveliään kuunnellut henkilö on jo tovi sitten vaihtunut etelänaapuristamme kotoisin olevaan kolmen nuoren miehen porukkaan. He ovat telakalla töissä. Paikkaavat siinä sivussa työvoimapulaamme ja tekevät ilmeisesti jotakin niistä paskaduuneista, jotka eivät kelpaa suomalaisille. Jos kyseiset henkilöt ovat vielä ensi kesänä täällä, toivottavasti hekin osallistuvat taloyhtiömme kesäjuhliin, kuten jo rapussamme kauan asuneet virolaiset tekevät. Ai niin muuten, hekin käyvät töissä ja ovat kaikin puolin erittäin mukavia ihmisiä.

Viime sunnuntaina Turun Sanomat otsikoi: Työvoimapula on suhdannevouhotusta. Artikkelin mukaan työvoimapulasta vouhottaminen loppuu kahden vuoden kuluessa, sillä siitä pitävät huolen laskusuhdanne, työn siirtyminen rajojemme ulkopuolelle sekä tarvittavan työvoiman saaminen ulkomailta. Artikkelia varten haastateltu työelämän tutkija, valtiotieteen tohtori Kimmo Kevätsalo seilaa näillä ajatuksillaan valtavirtaa vastaan.

Sana vouhottaminen on kerrassaan mainio. Vouhotusta vouhottamisellaan aikaansaava henkilö puolestaan on vouhake, mikä ansiokkaati kattaa niin monta yksilön ominaisuutta. Suomessa piisaa vouhakkeita, jotka pitävät huolen siitä että kunniallisen kansalaisen pitäisi muistaa nukkumaan mennessään murehtia työvoimapulaa, saavutetun monikulttuurisuustason riittämättömyyttä, jota hän piilorasismillaan ja suvaitsemattomuudellaan edistää, sekä syyllistymistään ilmastonmuutokseen, koska tallissa seisoo citymaasturi (tai ylipäätään joku polttoaineella liikkuva kapistus).

Monet virolaiset, puolalaiset ja venäläiset tekevät Suomessa töitä suhdanneherkillä aloilla. Jos ja kun työt loppuvat, koti ei ole liian kaukana. Osa heistä on varmasti sellaisia, jotka pitävät työn perässä kulkemisesta ja se on heille jopa elämäntapa. Tällainen ajattelu on kuitenkin joissakin piireissä ei-hyväksyttyä, koska kyseiset repputyöläiset eivät välttämättä maksa veroja Suomeen eivätkä ole ottaneet mukaansa puolisoa ja mahdollisimman monta lasta, jotka omalta osaltaan huolehtisivat väestönkasvustamme ja, mikä tärkeintä, monikulttuuristamistavoitteestamme. Näin ollen työvoimapulan paikkaajia tulee ihan hakemalla hakea Ukrainasta, Egyptistä, Turkista tai Tunisiasta (mahdollisesti myös muista vastaavista paikoista ja mahdollisimman kaukaa), millä varmistetaan kahden jälkimmäisen seikan toteutuminen. Saavutetut henkiset lisäarvot maallemme ovat niin merkittäviä, että sen jälkeen on kenties sivuseikka löytävätkö kyseiset henkilöt töitä.

Minun mielestäni paskaduuniasia on asennekysymys, jolloin itse työ ei ole ongelma. Paskaduuneja ei ole olemassa, on vain duuneja, joista maksetaan paskaa palkkaa. Jos suomalainen ei elä työstä saatavalla palkalla, miten ulkomaalainen eläisi sen paremmin. Useimmille töille löytyy tekijä, jos niistä maksetaan kohtuullinen korvaus. Tämä ei kuitenkaan takaa sitä, että joka ikiselle perähikiälle löytyisi työvoimaa. Jos suomalainen ei ole valmis muuttamaan työn takia jonnekin jumalan selän taakse, miksi ulkomaalainen olisi.

Verottoman tulon alarajan reipas nosto voisi kannustaa ihmisiä ottamaan vastaan myös työtä, jonka palkka ei ole suuren suuri. Tällöin merkittävin vaikutus myös kohdistuisi rahaa eniten tarvitsevaan väestönosaan. Kevennysvaraa oli Jyrki Kataisen mielestä ainakin viime marraskuussa. Jännityksellä odotamme myös mitä sosiaaliturvan kokonaisuudistuksen parissa työskentelevä komitea saa aikaiseksi. Löytävätkö he ratkaisuja, joilla vähennetään tulo- ja kannustinloukuissa vapaaehtoisesti tai pakon alaisena olevien määrää.

—————————————————————————————————————————-

Lähdemme huomenna pääsiäislomalle Pohjanmaalle. Siellä asuva veljeni harrastaa metsästystä minkä seurauksena hänellä on pyssy poikineen. Meidän perheen miehenpuoli on jo into piukassa kun pääsee taas veljeni kanssa ampumaradalle. Itse odottelen sukulaisten ja tuttujen näkemistä, kuulumisten vaihtoa. Erityisen mukavaa on myös päästä ulkoiluttamaan vanhempieni koiria (kuvat alempana). En äkkiseltään keksi mukavampaa liikuntamuotoa kuin koirien lenkittäminen. Siitä tulee hyvä mieli molemmille osapuolille. Toivottavasti joskus minustakin tulee vielä koiranomistaja. Sitä ei kuitenkaan tapahdu niin kauan kuin asun kerrostalossa ja koen että minulla ei ole mahdollisuuksia antaa koiralle tarpeeksi aikaa ja huomiota. Ja on noilla kateilla varmaan mielipiteensä siihen asiaan. Ja avomiehellä tietenkin.

jojo21.JPG

hymy.jpg

1 kommentti artikkeliin “Paskaduuni”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *