Takaisin pääsivulle

18 helmikuu
2008

Perussuomalaisten Nuorten julkilausuma Kuopiossa 16.2.2008

Menneisyyden kahleet murrettava

200 vuotta sitten alkoi Ruotsin ja Venäjän sota, joka tunnetaan nimellä Suomen sota. Sota päättyi vuonna 1809 rauhaan, jossa Ruotsi luovutti Suomen Venäjälle. Samalla alkoi uusi vaihe Suomen historiassa, joka johti lopulta autonomisesta suuriruhtinaskunnasta vapaaseen ja itsenäiseen Suomeen. Sellaiseen Suomeen, jonka pääkaupunki ei ollut Tukholmassa tai Moskovassa vaan Helsingissä. Sellaiseen Suomeen, jolla oli oma valuutta: markka. Sellaiseen Suomeen, joka oli fyysisesti katkaissut naapurimaidensa sitomat orjuuden kahleet.

Valitettavasti tämä itsenäisyys ei ole ulottunut kaikkialle yhteiskuntaamme. Ruotsin kielen ja ruotsinkielisten etuoikeudet ovat jääneet voimakkaana historiallisena jäänteenä kummittelemaan. Perussuomalaiset Nuoret pitävät tätä jäännettä eräänlaisena henkisenä siteenä, kuin koiran kaulapantana, jolla fyysisesti vapaa ja itsenäinen suomalainen nujerretaan henkisesti entisen orjuuttajan alamaiseksi.

Tänä vuonna Ruotsin ja Suomen valtiot kiristävät tätä kaulapantaa Svenska Nu -nimisellä projektilla. PerusS-Nuoret ovat surullisia siitä, että lukuisat suomalaiset poliitikot, demaripoliitikko Paavo Lipponen etunenässä, ovat ryhtyneet henkisesti vapaan isänmaan ja suomenmielisten vastustajiksi. Katsomme, että tämän projektin ainoana tarkoituksena on
tiukentaa henkisen kaulapannan otetta suomalaisten kaulassa.

PerusS-Nuoret tekevät kaikkensa, jotta Suomesta ei koskaan enää tule osa Ruotsia, ei fyysisesti eikä henkisesti. Olemme kansakuntana alkaneet toteuttaa vuosisataisia haaveitamme vapaasta Suomesta ja siitä aiomme pitää kiinni tulevaisuudessakin. Työ ei kuitenkaan ole vielä valmis, sillä ruotsin kielen aseman vahvistaminen suomalaisessa yhteiskunnassa ei ole osa sitä vapautta jota me haluamme.

PerusS-Nuoret katsovat, että ruotsin kieltä ei pidä opettaa pakollisena kielenä maamme kouluissa. Ajatus toisesta kotimaisesta kielestä on keinotekoinen tapa ylläpitää pienen vähemmistön etuoikeuksia, jotka alkoivat 800 vuotta sitten ja jotka olisi pitänyt päättää jo 200 vuotta sitten.

Maailma muuttuu. Elämme tänään globaalissa maailmassa, jossa ruotsin kielen  merkitys on marginaalinen. Pakkoruotsin kannattajien on mielestämme turhaa vedota kauppasuhteisiin; jokainen kansainvälistä kauppaa käyvä ruotsalainen osaa englantia. On turhaa vedota historiallisiin siteisiin; Suomen kansa katsoo nyt eteenpäin ja sellaiseen tulevaisuuteen, jossa Suomi voisi seistä tasaveroisena kansakuntana muiden kansakuntien joukossa.

On yhteiskuntamme henkisten ja taloudellisten varojen tuhlausta ylläpitää pakkoruotsin opetusta ja leikkiä muuta kuin olemme. Suomen kansa haluaa, että lapsemme voivat itse valita ne kielet joita opiskelevat, oli se kieli sitten englanti, venäjä, ruotsi, saksa tai jokin muu kieli. Tähän myös Perussuomalaiset puolueena pyrkivät; vapauteen valita opiskeltavat vieraat kielet.

Me Perussuomalaiset Nuoret edellytämme Suomen istuvalta hallitukselta sekä suomenmielisiltä poliitikoilta ja kansalaisilta toimia tämän kielivapauden toteuttamiseksi koko maassa. Ruotsalaisia meistä ei tullut, venäläisiksi
emme halunneet. Menneisyyden henkiset kahleet on nyt murrettava, jotta olisimme vihdoinkin täysin vapaita suomalaisia.

Perussuomalaiset Nuoret ry:n hallitus


Lisätietoja:
PerusS-Nuorten toiminnanjohtaja
Antti Valpas
puh. 050 561 4334

(lähde)

13 kommenttia artikkeliin “Perussuomalaisten Nuorten julkilausuma Kuopiossa 16.2.2008”

 1. Manu kirjoitti:

  Hyvä kannanotto ! Olisimme vihdoinkin täysin vapaita. Voiko ihmismielestä enää mitään järjettömämpää löytyä. Ei millään pahalla, mutta viitemaailmamme on tänä päivänä pari sataa vuotta myöhemmässä maailmassa. Emme voi tulla toimeen enää kotikutoisella suomenmielisellä politiikalla, ehkä nämä iskulauseet purivat vielä lapuan liikeen aikaisessa mielessä, mutta tänä päivänä ? Onneksi itse tunnen vapautta eri tavalla kuin perussuomalaisten nuoret.

 2. Lapinleuku kirjoitti:

  Kotikutoisella ”suomenmielisellä” politiikalla tullaan toimeen ja sillä päästään vielä pitkälle kunhan herääminen tapahtuu. Mielestäni todellista vapautta on olla opiskelematta pakkoruotsia enkä näe ko. kielen pakko-opiskelua ketään hyödyttävänä, varsinkin kun suomenruotsalaiset 99%:sti osaavat itse suomea.

  Maailmassa on hyödyllisempiäkin kieliä opiskeltavaksi kuin Ruotsi. Valitettavasti täällä vain keskitytään vähemmistöjen eri vapauksiin ja oikeuksiin. Perussuomalaiset voisivat ottaa myös kantaa saamen kielilakiin ja saamelaisten vaateisiin ns. kotiseutualueellaan. Etnopositiivinen syrjintä alkaa riittää kaikilla tasoilla.

 3. Rauli kirjoitti:

  Osittain ymmärrän Manun tuntemukset, mutta tuo kohta: ”Emme voi tulla toimeen enää kotikutoisella suomenmielisellä politiikalla” vähän häiritsee. Tuossa tekstissä ei missään mainita että pelkästään suomenkieli suomessa riittäisi, vaan että ruotsinkieli on suomessa kuolemaa tekevänä kielenä turha rasite ja siihen aikaan, energiaan ja rahaan nähden mitä ruotsin ”pakkosyöttämiseen kuluu, on se puhdas historiallinen riesa olemattomaan merkitykseensä nähden.

  Outoa on myös kuinka ruotsinkielen merkitystä KEINOTEKOISESTI ylläpidetään lainsäädännöllisin keinoin vaatimalla jokaiselta kaupungin virastoihin hakevalta kaksikielisyyden hallintaa. Tämä kaikki ei ole mitään muuta kuin epätoivoista tekohengityksen antamista ruotsinkielelle ja sen säilymiselle maassamme.

 4. Herranen kirjoitti:

  ”Emme voi tulla toimeen enää kotikutoisella suomenmielisellä politiikalla…”

  Onko ongelma kotikutoisuudessa vai suomenmielisyydessä? Jos vika on suomenmielisyydessä niin minkä maan mielisyyttä toivoisit enemmän?

 5. Sam kirjoitti:

  ”Ei millään pahalla, mutta viitemaailmamme on tänä päivänä pari sataa vuotta myöhemmässä maailmassa. ”

  Niinpä. Juuri nykyiseen toimintaympäristöön pakkoruotsi sopii erityisen huonosti. Sen aiheuttama handicap oppimisresurssien haaskauksen muodossa on aivan tarpeeton raskautus suomalaisille nuorille verrattuna vaikkapa – ruotsalaisiin!
  Ruotsalaiset nuoret osaavat äidinkielensä lisäksi varsin yleisesti kahta maailmankieltä, suomalaiset vain yhtä (+pakkoruotsia). Kumman kuvittelet pärjäävän kielitaitonsa puolesta paremmin tämän pienen pohjoisen lintukotomme ulkopuolella?

 6. Ant. kirjoitti:

  Hyvä kannanotto. Tosin Suomen ollessa osa Venäjää oli maan pääkaupunki Pietari eikä suinkaan Moskova.

  Lipposen ja kumppanien ruotsinkielisyysmielisyys perustuu jo hankitun taidon arvonlaskuun. Turhaanko opiskelin? Kyllä he itsekin tietävät, ettei ruotsin kieli ole olellinen kauppasuhteiden hoidossa tai muiden kielien opiskelussa.

 7. Manu kirjoitti:

  Jos samalle viivalle asetetaan nuorison turmelijana vaikkapa Macdonaldsit ja kaikki ne jenkkiroskasarjat ja pakkoruotsi, niin sijoittaisin kyllä ensinmainitut listalla ykkösiksi. Ruotsia voisin lukea pakosta, ihan siksi vain, että kyseessä on naapurimaamme, jonka kanssa meillä on paljon yhteistä (es. taloudelliset siteet) ja toiseksi yleissivistyksen takia. Jos joku näkee todellakin vapautemme vaarantuvan tässä pakkoruotsissa, niin haloo!!

  Jos teissä perussuomalaisissa olisi edes hitunen suomalaisuutta puolustavaa kipinää, niin myös asioiden painojärjestys muuttuisi tyhjänjauhannasta oikeiden tekojen suuntaan. Ranskassa, jota tässäkin blogissa on otettu esimerkinomaisesti esille nuorisomellakoiden osalta, on unohdettu millaisia tosipatriootit ovat. Ranskassa mm. televisio-ohjelmien määrästä tietyn osan (valtaosa) on oltava kotimaista tuotantoa ja sama patriotismi kulkee Ranskassa läpi yhteiskunnan, ranskalaisuus (mitä se sitten onkaan: ruokakulttuuria, viinejä, tms) on yhä tekijä, jota ei voi ohittaa. Entäpä Suomessa, meidän pullamössönuorisomme ei taida kohta osaa enää kirjoittaa suomen kieltä, paitsi jotain aivotonta tekstarikieltä, istuvat koulun välitunnitkin mäkkärissä ja vertaavat tietojaan lostista, sinkkuelämistä, paosta, csi:sta,… ja voi per…le perussuomalaisten mielestä pakkoruotsi on ainoa nuorisoamme typistävä tekiä. Avatkaa jo silmänne ja laittakaa asioita tärkeysjärjestykseen, vai haluatteko elää Suomen yhdysvalloissa.

 8. Olavi kirjoitti:

  Hieno kirjoitus! Myös ns. virkamiesruotsi pitäisi poistaa yliopistojen tutkintovaatimuksista.

 9. Rauli kirjoitti:

  Pakkoruotsi ei todellakaan ole ainoa nuorisoamme typistävä tekijä jos edes on sitä yhtään. Suurin ongelma ei ole ruotsinkielessä vaan siinä että kouluopetuksen koko pääpaino on aivan väärä. Lapset nähdään tietokoneina jotka ohjelmoidaan täyteen mitä tahansa tarpeetonta tietoa ja kun lapset nähdään tällätavoin, on siitä seurauksena uskomaton määrä sisäistä tyhjyyttä joka näkyy yhä kasvavana oireiluna, päihdehakuisuutena, extreame-elämänä ym. toimintana jolla tuota tyhjyyttä täytetään.

  Koko kouluopetuksen painopiste tulee siirtää tästä älyttömästä tiedon tankkauksesta enemmän kasvatukselliseen suuntaan. Jokainen vastaantuleva oireileva ja häiriökäyttäytyvä lapsi ja nuori tulee olla meille kiistattomana merkkinä siitä, että jotain todella tehdään väärin. Kun vastaan kulkee pahoinvoiva, oireileva lapsi/nuori, en koe että lapsella on ongelma vaan että minulla on ongelma. Lapsissa on hirvittävä potentiaali jota ei tällä hetkellä osata hyödyntää muutenkuin yritysmaailman tarpeisiin ja se on PUHDASTA IRVOKKUUTTA. Me käytämme hirvittävästi aikaa ja rahaa lasten kouluttamiseksi roboteiksi talouselämälle vaikka voisimme halutessamme kasvattaa ja kouluttaa heidän suurempaan ihmisyyteen, oman itsen ja muiden ymmärtämiseen. Jokainen sukupolvi voi olla se sukupolvi joka tuo maailmaan sen kauan odottaman suuren ja kauniin muutoksen, haluammeko estää tämän? Yritysmaailma tarvitsee täyteen tietoa ohjelmoituja robotteja, politikot tarvitsevat itsenäiseen ajatteluun kykenemättömiä tahdottomia ja tiedostamattomia orjia. Kysyykö kukaan koskaan mitä nämä nuoret tarvitsevat? Rakkautta ehkä? Ehkä sen että heidät nähtäisiin henkis-sielullisina olentoina eikä vain hyödykkeinä järjestelmälle. Kuinka v…tun sairaita ME oikeastaan olemme?

  Tästä syystä tuntuu aina hyvin tuskaiselta huomata kuinka hirvittävää kipua ja tuskaa tuottaa pelkkä ”pakkoruotsin” poistaminen joillekin ihmisille vaikka ne muutoksen jotka meidän todellisuudessa pitäisi toteuttaa ovat 20 kertaa suurempia. Ruotsinkieli on tarpeeton riesa monille, mutta ei todellakaan mikään elämän ja kuoleman kysymys josta pitäisi joutua vääntämään kättä ruma pärstä irveessä joka ainoa kerta.

 10. Sam kirjoitti:

  Pakkoruotsihan EI ole edes ruotsinkielisten etu, RKP:n päinvastaisista uskotteluista huolimatta. Pakkoruotsi aiheuttaa aivan vastaavanlaisen inhoreaktion ja vastarinnan kuin pakkovenäjä 1900-luvun alussa, ennen itsenäistymistä. Mm. Urho Kekkonen vastusti pakkovenäjää yksinkertaisesti kieltäytymällä sen opiskelusta.
  Kielivapaus sen sijaan tuo suomenruotsalaisille sen pahoin kaipaamaa goodwill:iä (paitsi jos kielivapaus toteutetaan sen vastustuksesta huolimatta), puhumattakaan oppimistulosten (myös ruotsinkielen) paranemisista opiskelumotivaation radikaalin nousun myötä.
  On totta maailmassa ja jopa Suomessa on suurempiakin epäkohtia kuin pakkoruotsi, mutta tämä ei suinkaan tarkoita etteikö tätä epäkohtaa pitäisi korjata, sen korjaaminen kun on helppoa ja vaatii ainoastaan poliittisen päätöksen – toisin on on monien muiden ongelmien kohdalla!

 11. Kerron toiste kirjoitti:

  Onko Maria Lohela tietoinen, että ”pakkoruotsin kannattajien” nimiä, henkilötunnuksia ja osoitteita on levitelty ympäriinsä internetissä?

  Samalla kolmea suomalaista on herjattu.

  Asiasta on tehty ainakin yksi rikosilmoitus.

  Riihimäen poliisi
  Vastaanottonumero 115785346

 12. Maria Lohela kirjoitti:

  Kerron toiste: En ole asiasta tietoinen.

 13. Helsinek kirjoitti:

  Tiedotusvälineet sensuroivat kielilakia. Sulo Aittoniemi lykkäsi kielilakia. Eduskunnan kielilakiäänestyksessä 11.2.2003 oli muuten läsnä Ruotsin suurlähettiläs, jonka piti tulla äänestykseen toistamiseen Aittoniemen lykkäyksen vuoksi.

  Arne Wessbergin aikana YLEssä vallitsi kivikova sensuuri, mielipiteensä saivat ilmaista vain poliitikkoja myötäilevät ja kaikenlaiset ohjelmat mainostivat poliitikkoja. YLEn ohjelmien sensuuri on hallitukselta ja oppositioltakin helppoa, koska Yleisradiota johtavat poliitikot.

  Vuonna 1918 Ruotsissa suunniteltiin Pohjois-Suomen anastamista. lyyxem.freehostia.com/teljo.htm

  ”Presidentti Relander kaatui ruotsalaismielisyyteensä kuusi vuotta sitten [1931]. Olin mukana siinä kokouksessa, jossa maalaisliitto päätti olla asettamatta presidentti Relanderia uudelleen presidenttiehdokkaaksi. Ja se tapahtui juuri hänen ruotsalaisystävällisen politiikkansa takia.”

  ”Presidentti Svinhufvud ei kaatunut yksin ruotsalaisystävälliseen politiikkaansa, mutta se kuitenkin hyvin oleellisesti edisti hänen kukistumistaan.”

  lyyxem.freehostia.com/1930.htm

  Kultakeräys puolustusvoimien hyväksi 1940: 100 000 ihmistä lahjoitti kultasormuksensa ja muita kultaisia esineitään puolustusvoimien hyväksi. Kultasormusten vastineeksi lahjoittajille annettiin rautaiset sormukset tilalle, muut kultaesineet jäivät vastineetta. Kultaa kertyi kaikkiaan 1700 kiloa, joka kuljetettiin 1945 salaa Ruotsiin ja myytiin sinne polkuhinnalla.

  – SENSUROITU!

  Iltapäivälehdet Ilta-Sanomat ja Iltalehti levittävät juoruja, kateutta ja vihaa. Molemmat mainostavat länsinaapuria sen itsensä käskystä ja levittävät sen räikeää propagandaa. Niiden sensuuri on yhtä kovaa kuin muunkin lehdistön: kielilaista, ruotsalaiskampanjoista, pakkoruotsista tai Freudenthal-mitaleista ei sanaakaan.

  http://lyyxem.freehostia.com/lehdet.htm

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *