Takaisin pääsivulle

20 joulukuu
2007

Vapaus ja vastuu

Olen terve, nuori suomalainen nainen. Ennen kaikkea suomalaisuuteni ansiosta minulla on vapaus nähdä ja kokea, toteuttaa ja ilmaista itseäni. Vain maailma on rajana. En epäile hetkeäkään etteikö olisi onni syntyä suomalaiseksi.

Vapauteni mukana tulee vastuu. Minun täytyy ensisijaisesti kantaa vastuu omista valinnoistani. Valintani esimerkiksi koulutuksen, työnteon ja rahankäytön suhteen määrittelevät pitkälti sen minkälaisiin asioihin voin panostaa ja mistä on luovuttava. Olen oman elämäni herra, sillä kukaan muu ei voi elää tai tehdä valintoja puolestani. Kukaan ei voi myöskään ottaa harteilleen mahdollisista vääristä valinnoista johtuvia seuraamuksia, jotka voivat aiheuttaa surua, pelkoa tai vaikkapa taloudellista huolta. Sen vastuun kannan itse.

Muut suomalaiset ovat kanssani täysin tasavertaisessa asemassa siten, että heilläkin on vapaus, oikeus, valita se polku, jota pitkin kulloinkin kulkea. Koskaan ei kuitenkaan tiedä etukäteen mitä yllättävää nurkan takana voi piillä. Vapauden ja mahdollisuuksien kirjon eteen voi tulla itsestä riippumattomia jyrkkiä hidasteita tai täydellisiä pysähdyksiä, joiden takia elämän sisältö voi kutistua olemattomiin. Vapaus on edelleen olemassa, mutta mahdollisuus nauttia siitä 100-prosenttisesti on kadonnut.

Olen aina ollut heikomman puolella, ollut valmis pistämään itseni likoon puolustaakseni reilua peliä ja pienemmän oikeuksia. Annan mieluusti oman ääneni asioille, joihin uskon ja joiden puolesta kannattaa mielestäni taistella. Näin toimiessani otan sen riskin, että suututan jonkun tai jonkin minua niin paljon vahvemman, että joudun kokemaan täydellisen tappion. Nuorelle 29-vuotiaalle naiselle se on aika iso riski. Nykypäivän suomalaiselle naiselle se on aika iso riski. Toivon itselleni rohkeutta jatkaa. Rohkeutta sanoa ja seistä sanojeni takana pää pystyssä, pelkäämättä. Mielipiteensä voi esittää ja silti samanaikaisesti kunnioittaa vastakkaisen mielipiteen omaavaa täysin tasavertaisena ihmisenä. Tasa-arvoa on se, että kuulee ja kuuntelee myös toista osapuolta.

Suomessa elintasoerot kasvavat. Köyhät ovat yhä köyhempiä. Köyhyydestä ja työttömyydestä kärsivien väestönosien laajeneminen on pysäytettävä, ennen kuin ongelmia on niin paljon, ettei niitä voida enää hallita tai korjata. Suomen ei tule kasvattaa sen ulkomaalaisväestön määrää, jolla on tyypillisesti jo tullessaan hyvin moninaisia ongelmia vaikkapa äärimmäisen traumaattisten kokemusten takia. Suomeen tulleet maahanmuuttajat päätyvät helposti, jopa todennäköisesti, juuri siihen väestönosaan, johon erityyppiset ongelmat kasautuvat ja jonka seurauksena syntyy uusia ongelmia. Suomen ei tule kasvattaa myöskään sen suomalaisväestön määrää, jolla on potentiaalia köyhtyä, kurjistua ja syrjäytyä entistä enemmän. Näillä negatiivisilla ominaisuuksilla on taipumusta kulkea jopa suvussa.

Emme voi auttaa muita ennen kuin opimme auttamaan itseämme ja lähimmäisiämme. Koko maailman parantamisella saavutetaan vain hetkittäistä helpotusta ja toivonpilkahduksia sen sijaan, että korjattaisiin tilanne.

Jos Perussuomalaiset hyväksyvät, asetun ehdolle ensi syksyn kunnallisvaaleissa.

Kiitos perheelleni siitä, että olette opettaneet lähimmäisenrakkautta ja näyttäneet esimerkkiä miten toiselle voi olla apuna ja tukena.

20 kommenttia artikkeliin “Vapaus ja vastuu”

 1. Ciclista kirjoitti:

  ”Kiitos perheelleni siitä, että olette opettaneet lähimmäisenrakkautta ja näyttäneet esimerkkiä miten toiselle voi olla apuna ja tukena”

  Tästä olisin kyllä lukemani perusteella hieman eri mieltä? Kirjoituksistasi tihkuu vihaa ja katkeruutta. Eikäne välttämättä sovi lähimmäisenrakkauden ja avunannon kanssa yhteen.

 2. Octavius kirjoitti:

  Kato Ciclista, terve.

  Mitä sinne uustaistolaisuuden tunkioon kuuluu? Marialle tiedoksi erään kirjoittajan (ei siis minun) luonnehdinta tästä henkilöstä: ’Ciclista eli kostaja on reinoblogissa kommentoiva häirik…öh älykkö. Siis näitä itse itsensä fiksuiksi julistaneita idi…öh edistyksellisiä. Tai no paskaako tässä kiertelemään. Normaali keski-ikäinen elämäänsä kyllästynyt uustaistolainen joka on kovasti peloissaa kun Aatetta kritisoidaan.’

  Luulen Maria, että menet läpi niin, että heilahtaa. tsemppiä ja hyvää joulua!

 3. Ciclista kirjoitti:

  Öh…minulla ei muuten minkään kostajan kanssa ole mitään tekemistä. Octaviuksen mielikuvitus nyt tekee tepposet. Mutta vainoharhaisuuttahan on kovasti havaittavissa tietyissä piireissä.

  Minäkin luulen, että Maria menee läpi. Tosin perussuomalaisten kannatus on ollut pahasti laskussa.

 4. Octavius kirjoitti:

  Ciclista hyvä.

  Vainoharhaisuus kun kerran tuli puheeksi, niin ainakin minua ja luulisin että myös Mariaa kiinnostaa kovasti, missähän tarkalleen tämä mainitsemasi viha tai katkeruus tulee esiin?

  Voisitko valaista Sinua tyhmempiä, kiitos.

  br: Octavius

 5. Johannes kirjoitti:

  Juu olisi mielenkiintoista kuulla, missä se viha tulee esille? Eli odottakaamme Ciclistan todistusta.

 6. Ciclista kirjoitti:

  Niin…Marian kirjoituksista ilmenee selkeästi maahanmuuttajia vastaan oleva asenne. Eihän siinä sinällään ole mitään kiellettyä tai edes ihmeellistä. Vaan eipä sitä kyllä voi sanoa myöskaan lähimmäisenrakkaudeksi.
  Ei ole myöskaan lähimmäisenrakkautta sulkea silmänsä kidutukselsta ja kuolemalta vain siksi, että omaan elämään ei tulisi uusia ja outoja asioita. Niitä tulee kuitekin muodossa tai toisesssa.
  Minua ihmetyttää miten usein toisia ihmisiä sortavat, ja jopa erilaisia pelkoja ja mörköjä ihmisten mieleen ruokkivat ja rakentavat ihmiset ajattelevat vain olevansa hyväntekijöitä ja asioiden rakentajia.

  Sekö on apuna ja tukena olemista. Ehkä sellaisen ihmisen näkökulmasta, koka ei osaa nähdä kokonaisuutta, vaan rakentaa erilaisia aitoja elämäänsä.

  Kysympa vain miten käytännössä vastakkainasettelua ja syyllistämistä harjoittava ihminen kehittää asioita parempaan suuntaan.

  Jos ihminen kokee stressaavaksi jo bussiin nousemisen ongelmat, on edessä pitkä tie kehittyä ihmisenä. On varmaa, että jossain vaiheessa noin kokien jo normaalin elämän stressi käy ylivoimaiseksi. Ja edessä on sairastuminen.

 7. Johannes kirjoitti:

  Muttei vihaa? On kait tervettä suhtautua epäilevästi muihin ihmisiin, varsinkin jos heidän joukossaan tehdään enemmän rikollisia tai ovat muita useammin koristamassa työttömyys tilastoja. Niin ja pakolaisuus on ainakin omissa silmissä kyvytön tapa auttaa. Se on kallista ja se auttaa vain pientä osaa ihmisistä. Miksemme vie apua paikan päälle? Siellä siitä on oikeasti apua, ja mikä tärkeintä. Se auttaa kaikkia heitä, ei vain parhaimpia. Luulisin että he jotka pääsevät sieltä ovat muita luovempia ja ehkä älyykkäämpiä. Eli henkilöitä joita tarvitaan omassa kotimaassakin elintason nostamiseen.

 8. Ciclista kirjoitti:

  Kuka mahtaa olla sitä mieltä, että epäluuloisuus on tervettä? Ei kai se sairauskaan ole,mutta ei sitä yleensä hyveisiin lueta.
  Ehkä sitä paitsi usko, että kyse on epäluuloisuudesta.On turha kuvitella, että ihmiset eivät näe selitystesi lävitse. Kyse on vihasta.
  Kuka laskee ihmishengelle hinnan? Paljonko se Johanneksen mielestä on?
  Ajatuksesi eivät ole kovinkaan lähimmäisenrakkaita sellaisia.
  Sitä paitsi jos haluat jotain syyllistää maahanmuutosta, on pakolainen väärä todellakin kohde. Sekään ei oikein ole lähimmäisenrakkautta vaan enemmänkin sinun sisäistä vihaa. Ymmärrän toki, että sitä et tunnista. Se on normaalia. Siksipä se onkin sinun kohtalosi.

 9. Ant. kirjoitti:

  Tietyistä maista tulevat maahanmuuttajat aiheuttavat ihan itse omien kotimaidensa ongelmat. Afrikan tai Lähi-idän maaperä, ilmasto tai kasvillisuus ei niitä aiheuta. Kun nämä maahanmuuttajat siirretään Suomeen, siirtyvät myös ongelmat Suomeen.

  Ei maahanmuuttajia nuivita ensisijaisesti vihan takia. Itseään ja läheisiään ei vain haluta altistaa maahanmuuton aiheuttamille ongelmille (ryöstöt, raiskaukset, murhat, hillitön rahanmeno, you name it). Ja nämä ovat ihan oikeita ongelmia, joista saa lisää tietoa tilastoista ja uutisista.

  Tehdään ajatuskoe. Olet viettämässä tummahipiäisten maahanmuuttajalähimmäistesi kanssa rauhaisaa koti-iltaa. Katsotte TV:tä, jonka olette itse tienaamillanne rahoilla ostaneet ja syötte herkkuja, jotka olette itse tienaamillanne jne. Ovelta alkaa kuitenkin kuulua kolkutusta. Ikkunasta näette, että satapäinen skinijengi olisi halukas tulemaan sisään. Skineillä ei ole samaa yltäkylläisyyttä kuin teillä, koska he eivät ole vaivautuneet sitä hankkimaan.

  Päästätkö sinä skinit sisään? Kaikki skinit eivät aiheuta hankaluuksia, mutta kokemuksesta tiedät, että useampi ystävistäsi hakataan, pari tapetaan sekä TV ja osa ruuasta varastetaan. Vastineeksi saatte nähdä kaljupäiden loistoa, jota teillä ei siis ollut ennestään.

  Jos et avaa ovea, peustuuko se vihaan skinejä kohtaan vai rakkauteen lähimmäisiäsi kohtaan?

 10. Johannes kirjoitti:

  Itse en näe, että vihaisin ketään. Minulle on muutenkin ihan se ja sama minkä värinen tai ”rotuinen”* ihminen on. Minulla suurimpaan osaan pakolaisista ei vain ole sitä kunnioitusta, mitä minulla on moneen suomalaiseen. Tämä kunnioitus taas on tullut työtätekemällä, lähimmäisen rakkautta osoittamalla, auttamalla kykyjen mukaan… Näitä asioita ei ole vain tullut vastaan suurelta osalla pakolaisia. Päin vastoin. Osa istuskelee vain rappusilla toisten tiellä, tuhrii paikkoja, rikkoo lakeja… Tosin on heissäkin henkilöitä jotka ansaitsevat yhtä suurta kunnioitusta kuin suurin osa suomalaisita, jopa enemmän. Heitä kunnioitankin suuresti.

  *Itse en usko ”rotuihin” ihmisten keskuudessa, minusta on outoa puhua roduista, mutta tarkoitin tuolla erin kulttuurin parasta tulleita ihmisiä.

 11. Ciclista kirjoitti:

  Ant.

  Aika erikoinen on väitteesi, että pakolaiset tuovat maansa ongelman vain tänne? Toki omat ongelmansa on heilläkin. Olisi aika erikoista, jos ei olisi.
  Mutta eivätköhän he juuri siksi ole pakolaisia, että näkevät maansa tilanteen elämiseen sillä niin toivottomaksi, että pyrkivät pois. Silti he rakastavat omaa kotimaataan.

  Tuo väitteesi, etä ihmiset pelkäävät maahanmuuttajian heidän ongelmien vuoksi on todelläkin törkeä. Täydellisen tyhmä, suorastaan idioottimainen. Yhtä hyvin voisin sinun logiikkaasikäyttäen todeta, että maahanmuuttajia ei saa missän nimessä saattaa kosketuksiin suomalaisten kanssa, koska suomalaiset ovat alkoholisteja, mielisairaita, sarjamurhaajia. Ja tekevät suunnattoman suuria rikoksia. Sitäpaitsi suomalaiset tulevat hirvittävän kalliiksi yhteiskunnalle. Kuulostaako tutulta?

  Johannes.
  ”Osa istuskelee vain rappusilla toisten tiellä, tuhrii paikkoja, rikkoo lakeja”

  Tämäkö on mielestäsi ihmishengen hinta?
  Nuo kaikki virheet kuuluvat ihmisille. Suomalainen nuoriso istuu milloin missäkin, räkii ja tuhrii. Et vain siihen kiinnitä huomiota, koska asenteellinen silmäsi näkee vain yhden asian.
  Etsitkö ja hyväksytkö sinäkin vain ongelmattoman ja täydellisen ihmisen, kuten sinä itse olet? Vai olisitko sitten heille kateellinen?

 12. Johannes kirjoitti:

  On tietenkin suomalaisissakin vikoja. En tainnut mainita, mutten kaikkia suomalaisiakaan kunnioita, mutta suurinta osaa kunnioitan. Mutta 80% suomalaisista ei rikkoisi Suomen lakia mielummin kuin sharia lakia. Lisäksi odottaisin pakolaisilta edes pientä kunnioitusta, kun ovat päässeet sivistysvaltioon nimelta Suomi. Meidän maksamilla verorahoilla heitä (ainakin aluksi) elätetään.

 13. Ant. kirjoitti:

  Kyllä kaikki sen ymmärtävät, että maahanmuuttajat muuttavat parempien elinolosuhteiden perässä. On kuitenkin eri asia, kannattaako meidän ottaa maahamme sellaisia tulijoita, joista on Suomelle haittaa. Pitää olla selvät pelisäännöt sen suhteen, milloin tänne saa tulla ja millaisista teoista joutuu pois. Suomen pitää ajaa tässä asiassa Suomessa asuvien etuja.

  Ihmishengistä on melko turha puhua. Suomeen jäävistä ”pakolaisista” vain pieni murto-osa täyttää YK:n pakolaiskriteerit, joihin Suomi on sitoutunut. Suurin osa jää maahan milloin milläkin perusteella tai perusteitta. Inhimillisen kärsijän roolissa ovat suomalaiset, jotka joutuvat maksamaan tuon kaiken rahalla ja rikosten uhreina

  Johanneksen huomiot ovat ihan oikeita. Kun suomalaisten työttömyysprosentti on jossain 5 prosentin paikkeilla, on se somaleilla, irakilaisilla ja afgaaneilla yli 50 %. Ulkomaalaiset myös profiloituvat voimakkaasti rikostilastoissa. Suomalaistenkin keskuudessa on ongelmayksilöitä, mutta tietyissä ulkomaalaisryhmissä heitä on huomattavasti tiheämmin.

 14. Ciclista kirjoitti:

  Vai että sivistusvaltioon nimeltä Suomi, joka on länsi-euroopan väkivaltaisin maa. Yksi maailman johtavia maita itsemurhatilastoissa. Yksi Euroopan lihavin ja alkoholisoitunein kansa.
  Täällä ei edes avioliitot kestä, kun ihmiset eivät kunniota toisiaan. Vanhuksen sullotaan laitoksiin odottamaan kuolemaan. Vaipat vaan, ja pillereillä pää sekaisin. Ruokkia ei ehditä, eikä omaiset halua.

  Nuo Ant. jutut eivät miiten pidä paikkaansa. Ne ovat sinun oman mielesi kuvitelmia.
  Ja Johanneksen mielestä hyvä ja kiitollinen pakolainen olisi sellainen orja, joka alistuisi kaikkeen ja olisi pois silmistä. Ei sananvapautta, ei mielipiteenvapautta, ei liikkumisen vapautta. Ei mahdollisuutta eikä edes halua ajaa omia asioitaan.
  Mitenkähän sellainen ihminen työllistyisi? Pitäisi kai järjestää orjamarkkinat.
  Voit muuten kokeilla itse miten tulisit toimeen sosiaaliavustuksella, jos kerran noin kateeksi käy.

  Jotenkin noita teidän juttuja lukiessa tulee mieleen aikoinaan Lapuan -liike.

 15. Octavius kirjoitti:

  ’Jotenkin noita teidän juttuja lukiessa tulee mieleen aikoinaan Lapuan -liike.’

  Ciclista – olet nyt rakentanut itsellesi noilla vihahöpinöilläsi ja Lapuan liikkeellä todella alkeellisen olkiukon itsellesi. Onko sankarillista hyökätä sitä vastaan?

  Eikö Sinulle mene millään jakeluun, että jotain politiikkaa voi kritisoida ihan ilman vihaa? Mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää?

  Tuo viimeinen kirjoituksesi osoitti kyllä sellaista Suomen ja suomalaisten inhoa, että se oli ylivoimaisesti lähinnä sitä koko tässä ajatustenvaihdossa, mitä voisi vihaksi kutsua.

  Br: Octavius

 16. Ciclista kirjoitti:

  Kyllähän politiikkaan saa kritisoita. Siksihän se onkin politiikkaan. Taitaa olla vain niin, että tietyn nazionalistisen poliittisen vakaumuksen omaavat eivät kauheasti siedä tai kestä kritiikkiä.
  Poliitikon tulee kestää aika pistävääkin kritiikkiä menestyäkseen.
  Kysymys onkin siitä, että käyttää viattomia ja mahdollisesti puolustuskyvyttömiä ihmisiä politiikan ja vihan välineenä. Vai onko sekin sitä lähimmäisenrakkautta, tukea ja apua?

  Minä olen suomalainen, ja asun Suomessa. Ei minä vihaa suomalaisia enkä Suomea. Octavius on taas rakentanut jonkinlaisen olkiukon 😉 Mutta en toisaalta kiellä täällä asuvien ihmisten aika mittaviakin ongelmia. Yksi ongelma muuten myös on rasismi ja syrjintä. Se lienee yhteinen kulttuuriperimä venäläisten ja virolaisten kanssa

  Joo ulkoukko -korttihan se on tuttu näissä keskusteluissa. Miten rikollisuus -kortti, pukeutumis -kortti. kielisyys -kortti, uskonto -kortti, työttömyys -kortti. Ne on vissiin jo loppuneen 😉

  Korteista puhee ollen, tiesithän, että virolaiset tekevät suomessa eniten raiskauksia ulkomaalaisista.

 17. Johannes kirjoitti:

  Juu. Ehkä täällä tehdään itsemurhia selvästi yli keskitason, sekä joitain muitakin rikoksia. Mutta täällä esim. raiskauksesta tuomitaan tekijä, ei uhria. Ja minusta ”hyvä” pakolainen ei ole orja. Odotan häneltä vain halua sopeutua suomalaiseen ympäristöön. Odotan että heiltä löytyisi halua opetella suomen kieli, opetella ammatti, elää nuhteettomasti suomalaisten lakien mukaan. Näin minäkin elän, enkä koe olevani orja. Tuntuu vain ettei suurin osa heistä edes halua elää näin. Ja sosiaaliavustuksesta viellä sen verran, että ehkä se ei tunnu suomessa ikänsä asuneen mielestä kovin suurelta. Mutta monelle pakolaiselle se on selvä parannus entiseen.

 18. Octavius kirjoitti:

  ’Kysymys onkin siitä, että käyttää viattomia ja mahdollisesti puolustuskyvyttömiä ihmisiä politiikan ja vihan välineenä.’

  Kerro miten? Missä? Koska? Kuka?

  ’Mutta en toisaalta kiellä täällä asuvien ihmisten aika mittaviakin ongelmia. Yksi ongelma muuten myös on rasismi ja syrjintä. Se lienee yhteinen kulttuuriperimä venäläisten ja virolaisten kanssa’

  Kerro nyt kaikille miten se näkyy? Miten? Ketä se koskee? Kuka sen aiheuttaa? Milloin? Miten?

  ’virolaiset tekevät suomessa eniten raiskauksia ulkomaalaisista’

  Kerro nyt miten tämä liittyy mihinkään?

  Kiitos etukäteen Ciclista, kun vastaat näihin kysymyksiin ihan asiapohjalta, sellaisilla oikeilla tosiasioilla. Ole nyt kerrankin mies ja vastaa.

  Yst. terv. Octavius

 19. Tourette kirjoitti:

  Maria, väite köyhien köyhtymisestä on tuttu lapsus jonka toistamiselta voisit välttyä.

  Kun tuloerot kasvavat, jäävät köyhimmät ajan myötä kauemmas keskimääräisestä tulotasosta. Absoluuttisesti ottaen kuitenkin kaikkien tuloryhmien ostovoima kasvaa koko ajan, vaikka eri tahtiin.

  Väite, että tämä merkitsisi köyhien köyhtymistä, on erheellinen. Useimmin sitä kuulee ihan toiselta laidalta poliittista spektriä ja ne vesselit tietävät kyllä puhuvansa tuolloin silkkaa propagandaa. Älä nyt sinä kompastu tähän.

 20. Juha Saraskivi kirjoitti:

  Lämpimät onnittelut vaalimenetyksen johdosta. Sinusta huokuu raikas tervejärkisyys. Onnea ja menestystä poliittisella urallasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *